8 bodů na domácí půdě

Martin Uherka – Ne, 19/11/2006 – 18:47

V korfbalové sobotě vidělo přes 40 nadšených diváků herní koncert domácích, kteří se letos poprvé představili na domácím hřišti.

V naší galerii můžete vidět i fotky ze zápasů dorostenců i seniorů.

Prostějov - Děčín 18:7 (8:3) a 18:9 (11:4)

Ve čtvrtém kole dorostenecké extraligy jsme se představili na domácí palubovce proti Děčínu. Papírově nejslabší tým ligy se nechtěl dát zadarmo, a v prvním zápase držel v 16. minutě vedení 3:2. Jakmile jsme si však ujasnili obrannou činnost, byl na hřišti už jen jeden tým. Agresivní nátlakovou hrou jsme často nepustili protivníka do útoku i několik minut. Ztracené míče v obraně ubíraly děčínským fyzické i psychické síly a další koš vstřelili až za stavu 13:3. Zápas jsme v pohodovém tempu dovedli do jasného vítězství.
Druhý zápas nebyl příliš odlišný, po prvním utkání byly karty rozdány jasně. I v úvodu s námi soupeř držel krok, nicméně náš náskok v půli byl natolik velký, že jsme mohli na konci utkání i zkoušet některé taktické prvky.
Dvě výrazná vítězství byla důležitá i pro psychickou pohodu týmu. Obě čtyřky se na výsledku podílely stejným počtem košů.
Koše : Sequensová 9, Bednář 8, Kadlecová, Smrček 7, Tichý 3, Ondrouch, Vychodilová 1...Komárek, Šťastná, Žáková

Prostějov - Tábor 20:7 (6:3) a 21:7 (11:4)

I senioři se utkali s posledním celkem tabulky, nováčkem extraligy z Tábora. Po našem neslavném debaklu v Kolíně si Jihočeši brousili zuby na dobrý výsledek, a celý první poločas prvního zápasu s námi drželi krok. Nedlouho po zahájení druhého poločasu jsme však rychle proměnili 4 útoky po sobě a odskočili tím soupeři na výraznější košový rozdíl. Dokázali jsme také získávat míče hned po první neúspěšné střele a nedovolili jsme obraně příliš odpočinout. Vypracovávali jsme si dobré střelecké pozice na střelbu z místa a s podporou kvalitního doskoku nebylo o výsledku utkání pochyb.
V druhém klání zkusil soupeř změnit nasazení čtveřic, nicméně až na detaily byl zápas velmi podobný prvnímu. Opět se nám dařilo vytlačovat soupeřovy střelce do větší dálky od koše a doskakovat odražené míče. Sice jsme si neodpustili pár slabších momentů, ale ani na chvíli jsme nepustili vývoj utkání zpod kontroly a získali první letošní body.
Tyto výhry by nás měly nastartovat k lepším výkonům a budeme se chtít dostat mezi nejlepší čtveřici extraligy, i když to bude velmi těžké. Do konce roku odehrajeme čtyři zápasy na domácí půdě a tuto výhodu chceme proměnit v bodový zisk.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i