Konečně body ze zápasů se silnou čtyřkou!

Jan Mynařík – Ne, 11/02/2007 – 15:45

V sobotu 10.2. byl na programu dvojzápas České korfbalové extraligy s Kolínem, kde jsme chtěli již konečně dosáhnout na nějaké ty body i proti týmům ze silné čtyřky. Naše šance byly o to větší, že jsme věděli, že soupeř přijede bez nejlepší střelkyně extraligy Radky Prokůpkové. Zároveň jsme chtěli Kolínu vrátit krutou porážku z první poloviny soutěže. A to i přes to, že neustále postrádáme čtyři opory základní sestavy z prvních pěti kol. Fotky radosti.

Prostějov - Kolín 11:18 (7:12)

Do prvního zápasu Kolín vstoupil v sedmi hráčích, čímž nás notně překvapil, protože měli k dispozici celý kádr dorostenců, kteří hráli v Prostějově ve stejný den. My jsme v prvním zápase také hráli v sestavě bez dorostenců účastnících se zápasů dorostenecké extraligy s Kolínem.

V prvních minutách zápasu jsme sice proměnili dvě velké šance z minimální vzdálenosti od koše, ale poté se útočící kolínská družina prezentovala svižnou hrou a hlavně smrtící úspěšností střelby i přes naši těsnou obranu. Naše útoky postrádaly lehkost, vázla souhra a ani střelba nenacházela svůj cíl tak často, jak bychom si přáli. Do druhého poločasu jsme vstupovali se ztrátou pěti košů a snahou tento rozdíl smazat, ale soupeř nám to nedovolil i přes vystřídání dvou hlavních opor. Hosté tak získali tento zápas finálním výsledkem 11:18 a to zejména díky vynikající střelbě.

Sestava a koše: Faltýnková 3, Uherka 3, Lešanská 2, Snášel 2, Krejčí 1, Koldová, Láhner (47. Weida), Šťastná

Prostějov - Kolín 21:14 (12:7)

Jelikož druhý seniorský zápas byl posledním zápasem korfbalového dne, tak jsme k dispozici i hráče dorosteneckého výběru, které jinak jejich trenér Uherka šetří pro zápasy juniorské soutěže. I hosté nastoupili v pozměněné sestavě, když nechali sedět dva nejlepší střelce prvního zápasu, ale zato "sehnali" čtvrtou hráčku, takže byli v osmi. Zápas se začal odvíjet podle podobných not jako ten první, ale s tím rozdílem, že zmizela naše přemotivovanost z prvního střetnutí. První poločas byl opětovně charakteristický vysokou úspěšností střelby s tím rozdílem, že tentokrát se dařilo nám. Nabývající náskok na soupeři dodal našim útokům klid a v poločase jsme tentokrát my vedli o pět košů.

Do druhého poločasu přišel Kolín s novou "taktikou", v poločasové přestávce se záhadně zranila do té doby nejslabší hráčka soupeře, soupeř tak přišel s osvědčenou hrou sedmi proti osmi z prvního klání a naše juniorská reprezentantka Kadlecová tak nemohla podle pravidel korfbalu střílet. Tentokrát jsme ale již věděli, jak proti třem na jedné polovině hrát, a nečinilo nám to žádné potíže. Na druhé straně největší střelecké opory Kolína z prvního zápasu ztratili přesnou mušku, pravděpodobně pod tlakem nutnosti vyrovnat hru i skóre. Soupeř se nejblíže dostal na rozdíl čtyř košů a to v průběhu poločasu hned dvakrát, na to jsme ale vždy odpověděli dvěma koši a odpoutali se na bezpečnou vzdálenost. Když pak ke konci utkání došlo ke zranění Honzíčka z Kolína, zápas jsme pohodlně dotáhli k vítěznému konci i přes taktiku soupeře nutit nás nebráněním ke střelbě a ztrátám míče.

Konečně jsme tak po několika těsných prohrách vyhráli v této sezóně i nad týmem ze silné čtyřky a to rovnou rozdílem sedmi košů. S největší pravděpodobností jsme si tak zajistili páté místo v soutěži a výhodnější pozici do barážových bojů.

Sestava a koše: Faltýnková 4, Lešanská 4, Uherka 3, Sequensová 3, Bednář 2, Krejčí 2, Snášel 2, Kadlecová 1

To tady uvádíte jek když

To tady uvádíte jek když jsme taktizovli nějakym šílenym způsobem co se týče zranění a všeho možnýho. Zranění a nemoci samozřejmě byli a to nás taky donutilo jet do Prostějova v sestavě, kdy na dva týmy připadlo jen pět holek, z čehož 4 patřili ještě do dorostu (když počítám i Katku Motákovou, která za dorost ještě hrát může). Nemůžeš chtít po patnáctiletejch holkách aby ti odehráli čtyři hodinový zápasy v kuse z čehož dva z nich byli za extraligu. Tak se nedivte, že některá z nich prostě v poločase posledního zápasu odpadla. Nemyslim si, že hrát v sedmi potažmo v šesti by byl nějakej skvělej taktickej tah, i když v prvnim zápase jsme v sedmi vyhráli.
Tak a je to :-)

Jura dejdar (bez ověření) – St, 14/02/2007 – 10:21

Tak jste mohli chtit zapasy

Tak jste mohli chtit zapasy odlozit. My jsme taky vyuzivali dorostencu.

Miňa

Jan Mynařík – St, 14/02/2007 – 11:23

Jo v pohodě. Já si

Jo v pohodě. Já si nestěžoval na to že nás bylo málo. Rozhodli jsme se tak přijet a byla to naše volba. Ještě v pátek večer jsme měli sedm holek na ty dva týmy, ale zvrtlo se to no. Jen jsem chtěl říct, že bych v tom nehledal nějakou kolínskou záludnost :-)

Jura Dejdar (bez ověření) – St, 14/02/2007 – 19:09
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i