Visegradský turnaj v Prievidzi

Martin Uherka – Po, 04/06/2007 – 22:17

Halovou sezónu jsme letos ukončili na turnaji v Prievidzi, kde se konal turnaj Visegradské čtyřky. Vydali jsme se na cestu celkem pěti auty s žákovským, dorosteneckým a seniorským družstvem. V místě turnaje o nás bylo velmi dobře postaráno - jak je v Prievidzi tradicí. Každý tým hrál tři zápasy 2x25 minut, dalšími účastníky byli MAFC Budapest, AK Warszawa a domácí SKK Dolphins Prievidza. Aktualizováno: Přídány fotky!

Starší žáci
První zápas s maďarským MAFC žáci ukořistili jeden bod, když vyrovnali střelou 2 sekundy před koncem zápasu. Zdánlivě ztracený zápas, kdy jsme prohrávali o tři koše 6 minut před koncem a nic nenasvědčovalo obratu, ukázal skrytou sílu týmu. Proti polské Warszawě jsme se pokoušeli o podobný trik - nechat soupeře vést celé utkání a v poslední chvíli skórovat. Nevyšlo to, prohráli jsme o koš. Poslední utkání s domácí Prievidzou by se dalo nazvat Dvě věže, kdy si Dušan s Františkem nahrávali míče metr nad hlavami obránců (až mně jich bylo líto) a nekompromisně trestali sebemenší zaváhání. Od začátku jsme vedli a ani na chvíli jsme soupeři nedovolili pomyslet na vyrovnání.

Žáci obsadili třetí místo, ale vzhledem k tomu, že většina z nich vůbec netrénuje, byly jejich výkony nebojím se napsat výborné. Jmenovitě to byli Bára, Katka, Marta, Janča, Dušan, Ondra K., Honza, Martin L. a František. Pokud budou pokračovat v příštím roce jako dorostenci - a já bych byl velmi rád - rozhodně se v extralize neztratí. Jejich výkony byly jistější a rostly s každou odehranou minutou.

Dorostenci
Dorostenci jeli pouze čtyři (Jitka, Ondra, Sekva, Martin J.) a doplňovali je žáci. Vzhledem k tomu jsem neočekával žádné excelentní výkony, ale na jednu-dvě výhry jsem si tajně myslel. S Prievidzou i Warszawou jsme však prohráli podobným způsobem - v prvním poločase jsme dali 2 koše a soupeř 7, respektive 8, přičemž v druhém poločase jsme zvýšili nasazení a tempo a dokázali alespoň snížit hrozivě vyhlížející skóre. Proti MAFC (papírově nejslabší celek) jsme dali dohromady zkušenou a nezkušenou čtyřku, přičemž obě se za důvěru odměnily velmi dobrými výkony a touto výhrou jsme získali třetí místo. Z žáků mě svým výkonem nikdo nezklamal a někteří mě vyloženě nadchli.

Senioři
Shrnutí si měl napsat Miňa a tak taky udělal :-) "V Prievidzi hráli Anet, Iva, Jana, Sekva, Jiťa, Dava, mladej Miňa, Šnef, Zdena a Šuk si zahrál jenom pár minut, protože přijel hlavně pískat. Seniorský tým toho moc před výjezdem na Slovensko nenatrénoval a hrál v kombinované sestavě. O to možná byla větší chuť si zahrát a bez očekávání se hrálo lehčeji. To se projevilo v prvním zápase s domácí Prievidzou, kterou se nám podařilo poprvé v historii porazit. Druhý sobotní zápas s MAFC již pak nesl známku nervozity z naší strany, protože hrozilo, že by se nám mohlo v dobře rozjetém turnaji dařit. Prohráli jsme o koš. Po zářijové výhře a remíze se tak tentokrát radoval soupeř. V neděli jsme pak hráli s Poláky a do té doby pořád nebylo rozhodnuto o umístění. V první půli jsme byli akorát stínem sobotního týmu a v průběhu prohrávali až o pět košů, zjevně vyšla polská taktika ze sobotního večera, kdy nás do klubu vzdáleného ani ne 10 minut vedli přes hodinu :-). V druhé půli jsme mocně dotahovali, opět předváděli dobrou hru, ale neproměňovali šance. Výsledek? Druhá prohra o jeden koš a tím pádem poslední místo v turnaji. Celkově jsme ale podali sympatický výkon! Jako trenér bych chtěl poděkovat dorostencům Ondrovi a Sekvě, kteří doplňovali naši sestavu, a zvláště pak Jitce, která byla neustále připravena zasáhnout do hry, ale zas tolik příležitostí nedostala."

Celou výpravu absolvoval i Pavel, opora R-týmu, a za sebe mohu říct, že jsem tomu rád. A těším se, až bude on i další příští rok sázet koše v lize :))

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i