Představujeme spřátelený klub DOS-WK Enschede

Jan Mynařík – Ne, 08/07/2007 – 01:37

Po více než půlroce komunikace s DOS-WK Enschede jsme se dohodli na spolupráci mezi našimi kluby. V počátcích korfbalu v Prostějově jsme již s DOS-WK do jisté míry spolupracovali a teď jsme obnovili tyto staré kontakty. Začneme vzájemným poznáváním a postupem času se snad dostaneme až k úplnému partnerství se společnými soustředěními, turnaji a vzájemnými návštěvami.

DOS-WK je korfbalový klub z holandského Enschede poblíž hranic s Německem. DOS-WK se až do nedávno skončené sezóny účastnilo nejvyšší holandské soutěže - Korfbal League, ale bohužel sestoupili. Ve venkovní letní lize hrají i tento rok nejvyšší soutěž. Prostě se můžeme něco naučit ;-)

Aktualizováno: Přidány odkazy na tuto komunikaci na našich stránkách i webu DOS-WK.

To vzájemné poznávání má pro začátek formu pravidelných výměn informací o dění v obou klubech. DOS-WK bude informace o nás zveřejňovat na svých webových stránkách v sekci 'Nieuws / Contact met Prostejov' a ve svém elektronickém týdeníku (ve formě PDF, číslo s dopisem uvedeným níže lze stáhnout zde). My budeme činit totéž (až na ten týdeník) a toto je první článek z celé budoucí série (tento odkaz vede do naší sekce o DOS-WK a spolupráci s nimi).

V mnoha ohledech nyní naše kluby řeší podobné problémy (ale v trochu jiném měřitku). My jsme bojovali o udržení v nejvyšší soutěži, oni také, my procházíme vnitřní reorganizací, oni také, my máme v (širší) reprezentaci holky a kluky ne, DOS-WK na tom bylo podobně, my jsme hledali trenéra žáků, v Enschede ho hledají taky, ale s tím rozdílem, že jich potřebují asi 12 a už jim chybí asi jenom dva :-)

Zároveň už teď nám DOS-WK chce pomoci, pokud to bude v jejich silách. Dokonce s touhle nabídkou sami přišli. Už to tak vypadá, že se ve vzájemné spolupráci máme na co těšit. Sice teď klub z Enschede není připraven (z důvodu dočasných vnitřních problémů) na partnerství se vším všudy, ale stejně tohle léto bychom už nic společného, ani výjezd do Holandska, nestihli, takže máme rok na to dostat se v naší spolupráci dál. A třeba příští rok už budeme mít soustředění jak víno ...

Pro více informací o DOS-WK můžete navštívít jejich stránky http://www.doswk.nl. Ale budete k tomu potřebovat znalost holandštiny nebo můžete použít http://babelfish.altavista.com - online překladač celých webových stránek do angličtiny nebo francouzštiny, čeština chybí. Překlad je to hodně nedokonalý, ale dá se z něj udělat obrázek, o co se jedná :-)

Níže si můžete přečíst samotný dopis od předsedy DOS-WK Marcela Winterse (anglický originál i český překlad), který podrobněji představuje samotný klub i holandský korfbal.

Nyní je řada na nás napsat podobný dopis Marcelovi a zároveň všem členům našeho teď už spřáteleného, a nebojím se říct i partnerského, klubu. Pokud máte nějaké návrhy, s čím by nám DOS-WK mohlo pomoci, nebo máte otázky, které bychom mohli DOS-WK položit, tak sem s nimi!


Dear Jan

It’s about six month ago that I received your first e-mail, in which you asked to pick up the contacts our clubs have had in the past. In those month we’ve contacted each other on a monthly basis, we discussed about a partnership between our two clubs.

Zhruba před půl rokem jsem dostal Tvůj první e-mail, ve kterém jsi se ptal na možné obnovení kontaktů, které naše kluby v minulosti měly. Od té doby spolu komunikujeme každý měsíc a diskutovali jsme možnost partnerství mezi kluby.

At the moment DOS-WK is not ready for a commitment to a partnership, but we are willing to help where ever we can. Though we are not ready for a partnership now, we agreed upon a mutual friendship between our clubs.

V tuto chvíli není DOS-WK připraven na plné partnerství, ale přejeme se pomoci, jak budeme schopni. Tím pádem jsme se dohodli na vzájemné přátelství mezi našimi kluby.

This friendship means that we will keep each other informed about the things that are going on in daily korfball live, here in Enschede and over there in Prostĕjov.

Toto přátelství zatím znamená, že se budeme vzájemně informovat, co se děje v každodenním korfbalovém životě tady v Enschede a u Vás v Prostějově.

Before I talk about our club, I will introduce ourself. DOS-WK is a club of 250-275 members, we play korfball in Enschede. Enschede resides near the German border and has 150.000 citizens. Our club has got 4 senior teams (age >18), 1 junior team (16-18 years), 3 teams in the category 12-16 years, 5 teams in the category 7-11 years.

Nejdříve bych rád představil náš klub. DOS–WK je korfbalový klub v Enschede v Holandsku, který má 250 – 275 členů. Enschede je město poblíž hranic s Německem a má asi 150 tisíc obyvatel. Náš klub má 4 seniorské týmy (>18), jeden dorostenecký tým (16-18), 3 týmy ve věkové kategorii 12-16 let a 5 týmů v kategorii 7-11.

Until last season we played in the highest league in the Netherlands, the Korfballeague. Unfortunately the season ended with the relegation of our main team. Of course it’s not the end of the world, but it sure is hard to leave the main stage.

Až do uplynulé sezóny jsme hráli nejvyšší holandskou soutěž, Korfballeague. Naneštěstí tato sezóna skončila sestupem našeho prvního týmu. Samozřejmě, že to pro nás neznamená konec světa, ale je rozhodně těžké opouštět výkladní skříň korfbalu u nás.

In the Netherlands we have two competitions, one indoor and one outdoor. We have competitions for all ages, for the seniors we have one for main teams and one for the other senior teams. We also have separate competitions for each youth category. Each competition is divided in several divisions, these are the divisions for the indoor competition:

V Holandsku máme halové a venkovní soutěže. Máme taktéž soutěže pro všechny věkové kategorie, pro seniory je jedna soutěž pro první týmy a druhá pro další týmy klubů. Pro jednotlivé věkové juniorské a žákovské kategorie existují také oddělené soutěže. Každá soutěž je pak rozdělěna do několika divizí – pro halové soutěže jsou tyto:

1 x Korfballeague
2 x Main division
Hlavní liga
4 x Transition division Převodní liga
8 x First division První liga
8 x Second division Druhá liga
16 x Third division Třetí liga
13 x Fouth division Čtvrtá liga

In each competition there are 8 teams competing, the competition for the reserves (senior players) is divided in the same divisions, but they have also a fifth, sixth and seventh division.

V každé soutěži je 8 učastnících se týmů, soutěž rezerv (v případě seniorů) je rozdělena do stejných divizí, ale má ještě pátou, šestou a sedmou ligu.

Due to the relegation the next seasons we play in the main division. The outdoor competition does not have a Korfballeague, main division is the highest there. The next seasons we will play main division outdoor.

Z důvodu sestupu budeme v příští sezóně hrát první ligu. Venkovní soutěže nemají obdobu Korfballeague, takže zde je nejvyšší Hlavní liga, kterou budeme v nadcházející sezóně hrát.

Let me know the structure of your competitions in your next email and the things you want to know about.

V příštím Tvém e-mailu bych se rád dozvěděl něco o struktuře soutěží u Vás a také, co Vás zajímá.

Marcel

Kategorie:

Halooo! Lidi, na co se mam

Halooo! Lidi, na co se mam DOS-WK zeptat? Co by vas zajimalo?

Miňa

Jan Mynařík – Po, 09/07/2007 – 21:31

Ahoj mino, no na to jak

Ahoj mino, no na to jak dokazala ta zenaska dat tolik kosu.:-D

Anonym (bez ověření) – Po, 09/07/2007 – 22:08

Tak uz jsem poslal odpoved,

Tak uz jsem poslal odpoved, brzo ji zverejnim i tady.

Miňa

Jan Mynařík – Po, 09/07/2007 – 23:47
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i