Korfbalová akademie U16

Martin Uherka – Po, 16/07/2007 – 17:47

Marta napsala skvělý článek o KA U16. Tuto brilantní a emotivní zprávu vám předkládáme v původním znění bez titulků.

Ahoj, tak píšu čerstvé novinky z U16. První dojmy jsou samozřejmě obrovská únava, kterou musejí pociťovat snad úplně všichni, kdo tam byli. Potom je to ale samozřejmě radost s velmi vydařených několika dní. Byla to převážně velmi náročná záležitost, především na naše svalstvo, u některých i kotníky, kolena atd... Třífázový trénink, který se odehrával v pravidelných intervalech většinou dvou hodin (09:30 - 11:30, 14:00 - 16:00, 18:00 : 19:30) nám dal vážně hodně zabrat (hlavně v sobotu a neděli, kdy se teplota vzduchu pohybovala nad 30°C), dokonce jsme mnozí i zjistili, že jsme vlastně celou dobu nehráli korfbal, jaký si představují v repre :). Rozhodně jsme se tak naučili spoustu nových věcí, osvědčených způsobů jak se uvolnit, jak správně přihrát bez ztráty míče, vystřelit, donutit obránce, aby hrál podle nás a my se mu pak mohli vyloženě vysmát, jak využít celou plochu hřiště a další vymoženosti, které korfbal poskytuje. Taky musím podotknout, že se většina našich vrstevníků zděsila při pomyšlení, že by přes půlku hřiště měli poslat rychlou a přesnou přihrávku levou rukou. V sobotu jsme půlku ranního tréninku strávili tříkilometrovým během lesem, kde jsme si dali tři 50m sprinty. Pravda, někdo to běžel o chvilku déle. A nakonec děčínský David Schwarz nám ukázal tajemství správného strečinku :) Musím sebe i Kačku pochválit, jak krásně jsme zvládly cestu vlakem a ani jedna jsme se nezranily vážněji, než jsou nějaké bolavé svaly :) V Chřenovicích jsme navázaly přátelské vztahy, získaly spoustu kontaktů a pěkně se po každém tréninku vyrochnily v Sázavě :) Pro mě osobně to byl vynikající zážitek, který stojí za to si zopakovat. Navíc jsme poznaly jiné kultůry a v poslední den, tedy v neděli, jsme si už ani nemohly vzpomenout na náš hanácký přízvuk. Teď mě doma všichni komandují, že mluvim strašně česky nebo ostravsky :) Ale určitě bych chtěla poděkovat za možnost tohle zažít. A pokud do doby tréninků nezapomeneme vše, co jsme se naučili, určitě vám to ukážeme :).

Marta Borsiczká

Super, jsem rad, ze se vam

Super, jsem rad, ze se vam akce libila a ze vam i k necemu bude. Sam si pamatuju, kdyz jsem se neceho podobneho zucastnil.

Miňa

Jan Mynařík – Po, 16/07/2007 – 18:19

díky za článek

Ahoj Marto a Kačko, díky za článek o této korfbalové akci, která byla jistě skvělá i protože jste tam byly vy dvě:). Mrzí mě, že když bylo 16 let mě, tak nic takového nebylo...Užívejte dále prázdnin v podobném duchu a těším se, že se v srpnu předvetete na tréninku.

klubkovlny (Iva) (bez ověření) – St, 18/07/2007 – 09:10

Ivi rozhodně si myslím,

Ivi rozhodně si myslím, že za tvejch mladejch let nic takovýho nebylo...:) to je jasný. To u nás korf začínal.:)

Ondra (bez ověření) – Po, 23/07/2007 – 15:09

To by mě teda moc

To by mě teda moc zajímalo, co jsme my více zkušení hráli ty roky předtím...

mauh (bez ověření) – Út, 24/07/2007 – 09:57

Ty jsi ale sprostej

Ondro, jak seš mladej, tak se sprostej:). I když byla by to vlastně pocta, kdybych byla u počátku korfbalu u nás.

klubkovlny (bez ověření) – St, 25/07/2007 – 08:06
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i