Prostějov přistřihl Sokolům křídla

Martin Uherka – So, 13/10/2007 – 16:28

V druhém kole přijel do Prostějova úřadující mistr z Českých Budějovic, který si vyzkoušel horkou půdu v centru Hané. Ani my, ani soupeř nebyl v plné sestavě, takže zápasy byly částečně i prověrkou vyrovnanosti širších sestav obou družstev. Jak to všechno dopadlo, se dozvíte dále... Fotky!

SK RG Prostějov - KCC Sokol České Budějovice 11:12 GG

První utkání bylo velmi vyrovnané po celou dobu. Žádný tým si nevytvořil větší náskok, který by mu přidal na klidu. Skóre často ukazovalo stejná čísla na obou stranách, i když většinou vedli Jihočeši a Jihočešky. Na jejich straně se o všechny koše podělila trojice Jindrová, Bláha, Kracík, naše skóre navyšovali průběžne skoro všichni hráči. Podařilo se nám vyrovnat asi tři minuty před koncem a protože závěrečné snažení obu týmů neskončilo úspěchem, vyzkoušeli jsme si prodloužení a Golden goal. Hned z prvního útoku se nám podařilo skórovat, ovšem soupeř okamžitě kontroval z penalty a začínali jsme nanovo. Náš útok nebyl úspěšný a hosté šli za vítězstvím, za které získali dva body.
Sestava a koše: Bednář 2, Sequensová 2, Snášel 2, Šnévajs 2, Uherka 2, Faltýnková 1, Koldová, Láhner, Lešanská, Schönfeldová

SK RG Prostějov - KCC Sokol České Budějovice 13:11

Do druhého zápasu jsme vlétli s velkým odhodláním, které jsme brzy proměnili ve vedení 3:0 a po chvíli až 6:2. Zkušeného soupeře to ovšem nezlomilo a trpělivou hrou pomalu ukrajoval z našeho náskoku, který se před přestávkou ztenčil na jeden koš. Krátce po pauze dokonali budějovičtí obrat a ujali se vedení, které jsme dvakrát dotahovali. Dramatický druhý poločas byl dlouho bez koše a za vyrovnaného stavu. Všem se pomalu vkrádalo na mysl druhé prodloužení. 6 minut před koncem jsme se vrátili do hry o tři body střelou Martina Šnévajse na 12:11. Soupeř své šance neproměňoval, ale ani náš útok nedokázal úspěšnou střelou dodat klid do závěru utkání. Až v poslední minutě přišla pojistka na 13:11, pak závěrečný hvizd rozhodčího a mohli jsme slavit velmi cenné vítězství.
Vzhledem k výsledkům utkání v Brně jsme na druhé příčce průběžné tabulky extraligy, a to pouze o skóre.
Sestava a koše: Bednář 3, Uherka 3, Šnévajs 2, Faltýnková 1, Láhner 1, Lešanská 1, Sequensová 1, Schönfeldová 1, Koldová, Snášel

Komentář hráče: Utkání byla velmi napínavá a vyrovnaná, pouze v druhém byl rozdíl větší než dva koše, a to na začátku. Oba týmy předváděly velmi kvalitní obranu a bohužel nepřesnost v zakončení. Šancí bylo dost, kdybychom je proměňovali, mohlo být výsledné skóre kolem dvaceti košů na každý tým. Hostům sice chyběly tradiční "věže", ale i my jsme postrádali dva hráče základní sestavy. Dovolím si tvrdit, že máme vyrovnanější šestici kluků i holek, a to dnes rozhodlo. Kuba i Ivo jsou vynikající, je radost se na jejich hru dívat (pokud vám zrovna nedávají koš :)), ale týmový výkon jsme dnes předvedli o trochu lepší my.
O nás se dříve říkalo, že dokážeme porazit každého. Letos ale chceme porážet každého soupeře. Těšíme se do Znojma a to nejen kvůli výborným místním fanouškům :).

A pár slov trenéra: Jsem opravdu rád, že se začíná zúročovat náročná příprava na sezonu a poctivý přístup k tréninkům. Zároveň se v naší hře objevují nové prvky, které trénujeme a přispívají k variabilitě útočné hry a připravenosti obrany.

Musim řict...

Musim řict že se mi to dneska moc libilo :) Proti Budějkám to byl určitě dobrej vysledek :) Jinak doufám že vás zitra ani my ve Znojmě moc nezklamem :)) No uvidime, držte palce :)

Emmí (bez ověření) – So, 13/10/2007 – 18:33

díky

My děkujeme za podporu, rád jsem vás tam viděl. a zítra do toho jděte s čistou hlavou jako my, můžete jenom překvapit! Nějaký palce na držení doma najdu :)

mauh (bez ověření) – So, 13/10/2007 – 19:03

Mám z vás radost!!!

Když už jsem nemohla hrát, tak aspoň posílám velikou gratulaci pro všechny, co se zasloužili o další body.
Podle toho, co jsem slyšela, to musely být super zápasy, a prožívání euforie vzniklé na základě konečného výsledku můžu jen tiše závidět.
Doufám, že již brzy budu moci radost z vítězství prožívat společně s vámi. Mějte krásný týden, ahoj.

klubkovlny (bez ověření) – So, 13/10/2007 – 20:35

:-)

a maji to za sebou...mistri:-)

diky pratele, byl to zazitek videt po zapase ty jejich sklopene hlavy a nasi euforii...!

Z23 (bez ověření) – Ne, 14/10/2007 – 09:47

???

Jaképak skolepé hlavy?? Já sem žádné neviděl.

Kuba (bez ověření) – Ne, 14/10/2007 – 18:19

Máš pravdu...

Máš pravdu. Když máš totiž sám sklopenou hlavu, tak nemůžeš vidět sklopené hlavy ostatních. To je jasné, ne? :-)))

pozorovatel (bez ověření) – Po, 15/10/2007 – 10:38

:) Věděl jsem, že mi

:) Věděl jsem, že mi takhle někdo odpoví :)

Kuba (bez ověření) – Po, 15/10/2007 – 11:00

přesně

já chtěl takovou reakci napsat už včera, a jak vidím, nenapadlo mě to samotného :)

mauh (bez ověření) – Po, 15/10/2007 – 12:11

heh:-) jouk...:-)

ale v sobotu jsi už moc nemohl co?:-)

Ondra (bez ověření) – Po, 15/10/2007 – 15:05

:)

No jasně že jsem mohl i když v závěru sem nemoch ani chodit :) Myslim si, že to byl hezký zápas a těšim se až přijedete k nám :)

Kuba (bez ověření) – Po, 15/10/2007 – 19:47

to máš dobrý, já nemohl

to máš dobrý, já nemohl ještě dneska :-D

mauh (bez ověření) – Po, 15/10/2007 – 21:07

no jo

už nejsi z nejmladších ... :-)

Anonym – Po, 15/10/2007 – 21:36

možná, ale pořád na vás

možná, ale pořád na vás stačím, děti :-P

mauh (bez ověření) – Po, 15/10/2007 – 21:52

Ty jo šuku veř nebo

Ty jo šuku veř nebo ne....chtěl jsem Ti napsat to samý jako ten anonym...:-D ale na tvou odpověď nemůžu říct ani půl slova. Doufám jen, že až budu TAK starej jak Ty, že budu moct běhat jako Ty teďka...:-) Chtěl bych jen říct, že to slovo TAK nemusí zákonitě znamenat synonymum pro MOC...

Ondra (bez ověření) – Út, 16/10/2007 – 09:58

AKTUALIZOVÁNO: Koše, slovo trenéra a fotky

AKTUALIZOVÁNO: Koše, sestavy, slovo trenéra a fotky!

Miňa

Jan Mynařík – Ne, 14/10/2007 – 12:59
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i