Takový jeden pěkný výlet

Jan Mynařík – Ne, 21/10/2007 – 23:50

Historicky první prostějovský seniorský ligový B tým se v neděli vydal za prvními zápasy a jeli jsme rovnou do Bělé pod Bezdězem, abychom to náhodou neměli blízko. Inu 700 km (dohromady) je 700 km ;-) Nevydali jsme se tam za krásami Máchova kraje, ale do sportovní haly za korfbalovými zážitky ... a těch bylo určitě dost! Fotky!

SK Hala Lužiny - SK RG Prostějov B 14:8 (7:5)
První zápas béčka byl zároveň prvním zápasem pro naše nové naděje: Lenku s Pavlem a Zdendu zvaného Brašule. Pavel s Bráchou udělali getlemanskou dohodu, že se budou střídat, když už by si prý stejně nezáhrali spolu. Do zápasu jsme se vrhli s vervou, dobře jsme útočili a v obraně to nebylo nejhorší. Smíchov (vlastně Lužiny) sice hrál v sedmi, ale to mu nebránilo neustále skórovat střelami z dálky i jinak. My jsme v útoku taky nebyli bezzubí a dávali jsme. Největší úžas pak přišel, když Vařa, který si už nějakou tu minutu dříve udělal něco se zádama, proměnil svůj dvojtakt tak, že proběhl prakticky až za koš a házel bálon za sebe nahoru (no spíš nad sebe) .... a dal to :-) Lenka Copková dala svůj první soutěžní koš a ještě budeme muset vymyslet nějaké zápisné. Marťas ukázal svůj potenciál, když zamotal svého obránce a dal mu i dva koše. No a nakonec jsem dokonce nastoupil i já, starej Miňa, abych během svých pár minut na ploše jsem stihl jednou vystřelit z dálky, dát to a odnést si tak ze zápasu 100%-ní úspěšnost.
Sestava a koše: Jareš 2, Vařeka 2 (49. Mynařík 1), Copková 1, Melichárková 1, Weida 1, Borsiczká, Rozkošná, Uherka Z. (31. Copek)

SK RG Prostějov B - KC Bělá pod Bezdězem 10:18 (7:9)
Druhý zápas s přijatelnějším soupeřem pro nás paradoxně dopadl snad hůř než ten první. Tentokrát začal v základní sestavě Pavel s úmyslem unavit protihráče a pak na ně poslat čerstvýho Bráchu. Začali jsem velice dobře, kdy jsme vedli zejména díky tomu, že se mladej Miňa rozhodl vzít střeleckou zodpovědnost do svých rukou .... a že mu to šlo! Pak jsme ale propadli v obraně, když jsme tak dvě třetiny zápasu měli problémy s dvojtakty mladých rychlíků Bělé. Ti srovnali, šli do jemného vedení, a to je tak nabudilo, že pak to začali dávat i z dálky. V tomto utkání se prosadil i Pavel, takže to zápisné začíná nabývat zajímavých rozměrů (navrhněte něco v komentářích ;-)). Zápas jsme dotáhli do konce a přes to, že jsem prohráli, tak jsme se pochválili za statečný výkon a s pocitem poctivě odvedené práce .... nebo to byla únava? .... jsme se odebrali venkem do sprch (jo, byly v jiné budově) :-)
Sestava a koše: Weida 6, Vařeka 2, Copek 1 (31. Uherka Z.), Melichárková 1, Borsiczká, Copková, Jareš (54. Mynařík), Rozkošná

Na zpáteční cestě jsme pak vysadili mladýho Miňu v Praze, Aničku v Brně a zbytek snad zdárně dorazil do Prostějova (viděli jsme se naposled na benzínce s výhledem na Velké Meziříčí) :-D

Pokud jsem na něco zapomněl, což se určitě stalo, tak diskuze v komentářích pod článkem je vám všem k dispozici!


Výprava do Bělé v celé kráse ;-)

Drahé to bude

to každopádně:-) Jste skvělí. Doufám, že jste si to pořádně užili.
V příštím kole přijdou i první body (a ne samozřejmě poslední) ... před domácím publikem budou koše padat jedna radost ;-)

PS: Miňo, trochu ztrácím motivaci ... 100% úspěšnost ???

Jana Uherková – Po, 22/10/2007 – 00:09

Pochlubit jsem se musel ;-)

Kdyz clovek jednou vystreli a da to, tak je je 100% uspesnost jednoducha, kdyz uz pak nestrili ;-) Stejne tak se da rict, ze jsem v druhym zapase mel 0% uspestnost, kdyz jsem jednou vystrelil a nedal to ... ale to uz jsem do toho clanku nepsal ;-)

Miňa

Jan Mynařík – Po, 22/10/2007 – 09:30

A co na to

přímo aktéři nedělní akce?

Svěřte se nám se svými pocity;-)

Jana Uherková – Po, 22/10/2007 – 00:14

Muj skoro jediny pocit

Muj skoro jediny pocit je...ze se nemuzu hybat :D ale jinak to byla fajn prca a dalsi z tech prijemnych a dobrych zkusenosti hrat za starsi :)) Moc dekuju za tu moznost! :)

Emmí (bez ověření) – Po, 22/10/2007 – 15:28

děcka

Děcka (můžu vám doufám říkat děcka? :)), jste skvělí!! Těším se na příští kolo a seženu hodně hlučné předměty, abych vám v hledišti mohl fandit - bude to pro mě nové a užiju si to co nejvíc :).

mauh (bez ověření) – Po, 22/10/2007 – 09:20

zapisne

moc gratuluji.....a taky pripominam ze prvni seniorske kose se musi poradne zapit:-)))

Z23 (bez ověření) – Po, 22/10/2007 – 11:45

Ty bys taky pořád jen

Ty bys taky pořád jen chlastal!! To si nezvykej!! ;)))

Každopádně veliká gratulace celému B-týmu a určitě by se to oslavit mělo! ;)

Sekva (bez ověření) – Po, 22/10/2007 – 15:32

Veliká gratulace i ode me:-)

Ahoj kamaradi, my vam ty medaile privezeme. Moc blahopreji k prvnim zapasum v 1.lize plus samozrejme ke kosum, ktere jste dali. Fakt se tesim na vase domaci zapasy:-)

PS:
1) Pripojuji se ke Zdendovi, ze se to musi zapit (sobota je velka prilezitost)
2) Pripojuji se k Sekve, ze by Zdena v posledni dobe vse zapijel - ovsem to neni na skodu, kdyz je proc slavit:-)

Dava 17 (bez ověření) – Po, 22/10/2007 – 16:32

Rychlík z Bělí

Ahoj, hráli jste dobře a měli jsme z Vás respekt. I když jsem hrála jen 20 minut, tak jsem vám na dost dvojtaktů utekla a i ze střel tam padaly koše. Ale přeju Vám mnoho výtězných zápasů, byli jste fakt dobří. A my jsme se něčemu s vámi přiučila, protože většina z nás hraje ještě za dorost...

Zdena ze Bělí (bez ověření) – Po, 22/10/2007 – 18:01

Ahoj Rychlíku

díky za pozdrav a na Bělou budu nadosmrti v dobrém vzpomínat (viz předchozí komentář) :o))))

Lenka C. (bez ověření) – Po, 22/10/2007 – 21:46

Tak to jsem moc ráda, že

Tak to jsem moc ráda, že se Vám u nás líbilo. A ještě lepší je to, že se Vám ty tělesný schránky nerozpadli ;)

Zdena (bez ověření) – Út, 23/10/2007 – 12:59

Já přímý účastník ......

...... mám ze svého debutu pocity veskrze kladné a s odstupem několika desítek hodin stále ještě tak trochu spím na vavřínech. Nejsou to sice vavříny vítězství zápasového, ale určitě mého soukromého. Brašule by mohl povídat, jaká depka na naši nováčkovskou posádku padla, když jsme ráno míjeli ceduli Bělá pod Bezdězem. Nakonec jsme si ale všichni odvezli kromě nastřílených košů nezapomenutelné zážitky a taky velkou radost z toho, jak dobře to zvládly naše tělesné schránky :o)))
Celá výprava byla skvělá, ale já osobně tady chci zvlášť poděkovat "mladýmu Miňovi" a Marťovi za podporu a hlavně nejvíc Aničce za perfektní metodické vedení přímo na place.
Těším se na další kolo a ještě předtím samozřejmě na nadcházející víceúčelovou multioslavu!!!! :o))))

Lenka C. (bez ověření) – Po, 22/10/2007 – 20:59

Tak dobře, děti, já Vám ...

.. tu krátkou pohádku o cestě do Bělé a zpět teda povím :-). Chtěl jsem původně napsat komentář hned po příjezdu, ale nějak to nevyšlo, ovšem na tuto jasnou výzvu nemohu neodpovědět. Tak předně : to , že jsme tam nakonec hráli, je jen otázkou 1) nedostatku odvahy zbaběle prchnout, 2) vědomí, že pokud náš vůz "zabloudí", tak nedoručíme zavazadlo Martě (měla ho v kufru), a tu jsme utopit v hořkém kalichu zrady nechtěli. Během cesty jsme prošlI všemi stádii od vzájemného ujišťování "jasně, hrajeme poprvé, ale bude to přece sranda", přes "no co, tak to trochu prohrajeme" až po "zastav mi támhle u Kovošrotu, já si tam rovnou lehnu, pomoc, tohle přece já nemám zapotřebí". V Mladé Boleslavi na osádku našeho vozu (alias naši seniorskou korfbalovou buňku, jak nás krásně pojmenoval Pavel - Pavle díky) padl temný a zlověstný stín vědomí, že se blíží Nevyhnutelno. Neznám přesně fyziologické pochody ostatních v tu chvíli, nicméně za sebe mohu říct, že se mi mimo hučení v uších, značně rozostřeného vidění (no dobře, já vím že TOHLE mám i normálně) a pocitu nadcházejícího infarktu myokardu jakožto i jiného kardu radikálně zhoršil stále neodbytněji se probouzející SPS (syndrom podrážděného střeva). V okamžiku, kdy jsem spatřili dopravní značku "Bělá pod Bezdězem", jsme už vyloženě propadli deprézi a panice. (Já už neměl SPS, to už bylo vyloženě na pos.ání :-))) ). Nicméně, protože jsme stateční, zodpovědní a zkrátka dospělí jedinci (a taky proto, že Pavel zřejmě v nevěřícné extázi svíral volant a ani já s Lenkou proti pokračování cesty nemohli nic dělat, protože jsme byli částečně v bezvědomí ;-) ), tak jsme si řekli : "Tohle nás nezlomí! Cožpak jsme se málo natrénovali ? Kolikrát už jsme přeběhli tam a nazpět celý (celý!!!) Husák ? Co ? Jdeme do toho !" No, a jak jsme vystoupili z auta, tak jsem si uvědomil, jak je to vlastně prima, že si jedeme zahrát, že možná i prohrajeme, ale že o to ani tak nejde. Nebudu vás dál trápit podrobnostmi mých duševních pochodů, aby jste večer taky ještě kdy usnuli ;-). Objektivní hodnocení hry nechám na kompetentních osobách, já vám už jen řeknu, že v momentě, kdy rozhodčí poprvé písknul, jsem přestal vnímat trému a okolí a celý ten první poločas prvního utkání jsem se cítil fajn (pominu mé osobní výsledky, vzhledem k tomu, že to byl první zápas atd atd mi to jistě odpustíte). Druhou polovinu prvního a první polovinu druhého hrál ve čtyřce Pavel, a tu poslední půlhodinku už s Bělou jsem vnímal zase malinko jinak, - oni taky kluci a holky z Bělé o fous víc běhali a vůbec měli jiný styl hry, ale bylo to taky fajn. V každém případě to byla pro mě cenná zkušenost a jsem zvědavý, jak to probíhat u nás doma... :-O :-)
Závěrem : díky moc všem spoluhráčům za předané zkušenosti. Díky vůbec všem, co tam byli, i těm co tam nebyli fyzicky, ale přesto byli s náma. Díky Vám, Bělá a Lužiny, za prima hru. A taky díky všem, kteří tohle dočetli až sem - mějte fajn den :-))

brácha (bez ověření) – Út, 23/10/2007 – 08:33

Objektivne hodnotim :-) :

Objektivne hodnotim :-) : Cela ta vase "seniorska korfbalova bunka" hrala velmi dobre!!! A to myslim smrtelne vazne!

Taky se tesim na dalsi korfbalove dobrodruzstvi s vami vsemi!

Miňa

Jan Mynařík – Út, 23/10/2007 – 09:32

Ty brďo!!! :o)

Ty brďo, brašulko, tak barvitý popis!! :o)...
Ale nejvíc mě rosesmála věta: "zastav mi támhle u Kovošrotu,..."................Fakt jsem se složila na postel :o)
Tyhle pocity, co jste měli jsou samozřejmě pochopitelné a myslím si, že i ti zkušenější je ještě čas od času zažívají¨...(ale je pravda, že asi ne tak intenzivně :o))

PS: Gratuluji moc k tomu, jek jste to nakonec hezky zvládli, k proměněným šancím a odvaze nezůstat v Kovošrotu...:o)
Těším se moc až budete hrát doma-s šukem a ostatníma tam uděláme takový kotel, jaký nemají ani ve Znojmě....
...viď Šuku???!!! :)

Gába (bez ověření) – Út, 23/10/2007 – 14:24

Nejlepší ...

.. na tom všem je, Gábi, že ta věta o Kovošrotu v autě skutečně padla, ale nepronesl jsem to já, i když jsem v tu chvíli hluboce souhlasil :-)) Říkal jsem si že přece z naší cesty taky něco musíte mít, protože nakonec to bylo fakt prima, tak jsem se rozhodl o své (bio)zážitky podělit ;-) Díky moc za gratulaci ! my se pokusíme úspěšně dorazit i na to nadcházející utkání, sice to budeme mít tentokrát o kousek blíž než do Bělé :-))) ale zase ten svazující pocit zodpovědnosti :-O ;-) No nic, já osobně to pojmu jako exhibici, a když z toho nakonec bude i nějaký korfbal, tak to bude prima :-))) Sice jsem v šatně v Bělé sliboval, že v listopadu mám nabeton chřipku, ale vzhledem k tomu co píšeš by to bylo nevděčné - takže tam asi přijdu "ukázat ksicht" :-))

brácha (bez ověření) – Út, 23/10/2007 – 15:34

si piš :) 4 domácí

si piš :) 4 domácí zápasy, dva dorosti, dva dospělých, to bude mazec...asi nebudu týden mluvit :)))

mauh (bez ověření) – Út, 23/10/2007 – 17:20

tenhle článek je naprosto

tenhle článek je naprosto geniální!! Miňo, ten musíš zařadit do příštího vydání našich korfbalových novin!!! I kdybys kvůli tomu měl vyhodit článek o extralize! seniorská buňka v akci :)

mauh (bez ověření) – Út, 23/10/2007 – 17:22

Myslis Brasuluv komentar?

Miňa

Jan Mynařík – Út, 23/10/2007 – 18:16

ano, myslím komentář,

ano, myslím komentář, který je delší než většina článků na stránkách :))

mauh (bez ověření) – Út, 23/10/2007 – 19:34

Ahojte, zdravim Vas moc moc

Ahojte,
zdravim Vas moc moc vsechny ze zamori :-), pravidelne sleduji stranky a musim rict, ze me Brachuv prispevek hrozne pobavil.
Kazdopadne sem rada, ze jste dali B-tym do kupy a ze is to uzivate, to je to nejdulezitejsi!!
Moc vam fandim, samozrejme i Atymu

a poradne vse zapijte i za me!!

Petra (bez ověření) – Út, 23/10/2007 – 14:43

Ahojty Peťulo,

(nebo jak se vlastně skloňuje Ahojte ? aha, neskloňuje ;-) ), jsem rád že tě to pobavilo, a je prima, že sleduješ, co se tu děje. Díky, že nám fandíš, je to prima vědět - a neboj, až zase přijedeš, tak to při té příležitosti zapijeme všichni ještě dodatečně s tebou :-))

brácha (bez ověření) – Út, 23/10/2007 – 15:40

Historický okamžik

A PROČ?

zkuste například hledat nějaký můj komentář...............................................................................podařilo se?
asi těžko:),protože historický okamžik je v tom, že vše tohle co se o víkendu,mě donutilo napsat pár upřímných slov.....sám ani nevím proč...
jen chci aby jste to asi věděli....

Historický okamžik...po druhé:)

Kdyby mi někdo před rokem , co jsem na husáku poprvé spatřil rodící se (nyní obávanou)" seniorskou korfbalovou buňku" řekl, že tihle lidé u korfbalu zůstanou a ještě k tomu odehrají ligový zápas, asi bych se mu vysmál...ostatně , kdo z nás tomu věřil...
Mám z toho upřímně radost...DOKAZALI JSTE TO!!!!!!
Díky miňovi - dokázals to chlape,nejen klobouk dolů:)
A hlavně díky VÁM...
jste supr a patříte k nám se všímvšudy..bezdebatně..to že jste to dotáhli až do ligy a uhráli výsledky, který mi přijou naprosto neuvěřitelný, je obrovský ůspěch pro všechny.
Nemám důvod být nějakým způsobem hrdý, je to jen vaše práce...ale divte se nebo ne..JSEM NA VÁS HRDÝ...................
více snad raději osobně...,ale nemohl sem to tentokrát vydržet a tak nějak sem to musel napsat ať mám v sobě klid.
Vše se patřičně oslaví a já se až od téhle chvíle začínam trochu bát oslavy...:)))))))))))
JSTE HVĚZDY...těším se na vás všechny v pátek..DííííííííííííííK

šnevi (bez ověření) – Út, 23/10/2007 – 20:09

Sneve, ty jsi to dokazal!

Sneve, ty jsi to dokazal! :-)

Miňa

Jan Mynařík – Út, 23/10/2007 – 23:39

Komentář ke komentářům

Děcka nedá mi to a musím se vymáčknout ještě jednou. Brácha to napsal fakt krásně a je fajn, že jste si to i vy, kteří tam s námi nebyli, prostřednictvím jeho pohádky takhle užili. Člověk může kolem čtyřicítky začít háčkovat dečky, pěstovat květák, zajistit si s mírným předstihem postel v domě s pečovatelskou službou ....... prostě má na výběr spoustu "šťavnatých" možností a je prima, že mezi nimi je i korfbal. Někteří z nás si ho vybrali a až do potud by to bylo v pohodě. Přiznám se ale, že mě minulou neděli ráno těžce přepadla výčitka, jestli to nebyla už přecejen moc velká drzost, nechat se klíďo píďo nanominovat do 1.ligy. Jestli se Miňa neunáhlil a teď třeba lituje a neví, jak z toho ven :o))) To byla asi největší motivace, proč si jít lehnout dobrovolně do toho Kovošrotu.

Ale vaše komentáře, to je náplast na všechno a velikánské povbuzení do dalších let naší vrcholové kariéry :o))))

***A Miňo, Tobě patří velké díky za tréninkovou péči a důvěru***

Lenka C. (bez ověření) – St, 24/10/2007 – 07:37

Leni, napsala jsi to

myslím naprosto přesně, a to jak tu pasáž s aktivitami, tak taky tu část, kde se zmiňuješ o téhle diskuzi. A já musím napravit jednu věc, kterou jsem si po přečtení tvého příspěvku uvědomil; i když jsem Miňu tak nějak implicitně zahrnul do poděkování v závěru mého komentáře, máš pravdu, že si zaslouží být jmenován, a měl jsem to napsat už prve. Miňo, díky Ti moc !

brácha (bez ověření) – St, 24/10/2007 – 07:58

Zas to s temi diky

Zas to s temi diky neprehanejte, uz se tady cervenam ....aha, ja mam cerveny triko :-D Je to hlavne vase prace! Vy si to musite odmakat!

Miňa

Jan Mynařík – St, 24/10/2007 – 08:47

Hm,

rozmyslel jsem si to, vlastně máš pravdu - jdi se bodnout, náfuko v triku od kečupu :-P :-D

brácha (bez ověření) – St, 24/10/2007 – 09:56

dodatek

já bych jen ke všem pochvalným komentářům dodal, že si tím každý dělá dobré oko, aby mohl hrát za béčko. Což je samozřejmě i můj případ :)) Tak mi prosím držte fleka, můj čas se neúprosně blíží mílovými kroky...

mauh (bez ověření) – St, 24/10/2007 – 11:28

Proto taky rikam, aby s tim

Proto taky rikam, aby s tim prestali, protoze ja chci taky hrat :-D

Miňa

Jan Mynařík – St, 24/10/2007 – 12:02
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i