Další herní zlepšení našich nejmladších

David Konečný – Po, 26/11/2007 – 19:52

V neděli 25.11. proběhlo již 3. kolo východní skupiny žákovské ligy. Tentokrát byl pořadatelem vedoucí tým tabulky, Moravská Třebová. Mimo našeho družstva se tradičně turnaje zúčastnily i mládežnické týmy z Náchoda a Šenova. Prostějov reprezentovalo těchto 15 hráčů a hráček: Martin Zverec, Martin Sochor, David Lošťák, Josef Kaláb, Petr Galíček, Zdeněk Rajtr, Jakub Svoboda, Nikola Ambrosová, Izabela Kozmíková, Hana Kejíková, Pavla Křížková, Lucie Kratochvílová, Gabriela Juríková, Tereza Vitásková a Veronika Rajsiglová. Fotky!

Do každého zápasu jsme nastoupili v sestavě s první osmičkou hráčů (Zverec, Sochor, Lošťák, Svoboda, Ambrosová, Kozmíková, Juríková, Rajsiglová), kterou po poločase vystřídalo 7 úplně čerstvých hráčů (Kaláb, Rajtr, Galíček, Kratochvílová, Vitásková, Křížková, Kejíková) doplněných jedním klukem z první osmičky.

Prostějov – Moravská Třebová 1:23 (0:6)

První poločas jsme odehráli vcelku dobře a s favoritem skupiny jsme drželi celkem krok, zatím samozřejmě jen v obraně (útok se velmi těžko prosazoval). To dokazuje celkem přijatelné skóre 0:6. Druhý poločas už tak slavný nebyl, i když právě v něm dal paradoxně náš jediný úspěch krásnou střelou asi z 5 metrů Pepa Kaláb. Jinak se druhý poločas vyznačoval odevzdaným a nekoncentrovaným výkonem plným chyb a ztrát. A tak skóre na straně domácích rostlo až na cifru 23! Po zápase bylo v šatně poprvé v tuto sezónu trošku dusnu. Mladým svěřencům bylo vyčteno, že nejezdí na žádné výlety, že je nutné hrát naplno s každých soupeřem za každého výsledku, že je potřeba se stále učit a zlepšovat a právě zápasy se silnými soupeři jsou pro toto ideální příležitostí a v neposlední řadě bylo dětem připomenuto, že na svou šanci čeká dalších minimálně 12 adeptů doma v Prostějově. Ke cti dětí musím říct, že si všechny tato slova vzaly k srdci a v dalších zápasech se slabý výkon neopakoval, ale naopak jejich hra šla nahoru.

Prostějov – Náchod 1:15 (1:5)

První poločas byl z naší strany výborný a asi ještě ve 12. minutě byl ukazatel skóre na číslech 1:1! Vyrovnávající koš v tom okamžiku dával Martin Zverec po důrazném doskoku a dorážce. Pak ale následovaly dvě zbytečné ztráty míče při přechodu z obrany do útoku a dva penaltové fauly, což soupeř potrestal čtyřmi koši a skóre se posunulo na 1:5 v náš neprospěch. Do druhého poločasu nastoupila tzv. druhá osmička, kterou tvořily mladší a menší děti. Ale i ty hrály dobře a výsledek 1:15 je v porovnání se zápasem s Náchodem z 1. kola z 7.10.2007 (4:28) určitě zlepšením.

Prostějov – Šenov 1:9 (1:4)

Tento zápas se vyznačuje několika prvenstvími – poprvé jsme tuto sezónu v zápase vedli (koš dal střelou z dálky ve 4. minutě David Lošťák), poprvé jsme tuto sezónu vstřelili soupeři ze Šenova koš (minulé výsledky 0:17 a 0:19) a poprvé jsme tuto sezónu nedostali víc jak 10 košů. Pravdou je, že Šenov nenastoupil v nejlepší sestavě a některé opory svého týmu nechal kouč Šenova – Martin Vaculík – v 1. poločase odpočívat. Ale do druhého poločasu, pod obavou vyrovnaného utkání, postavil i tyto opory. A proto myslím, že za všechna prvenství v tomto utkání si děti určitě zaslouží pochvalu. Jinak zápas měl naprosto vyrovnaný průběh, kdy se opět na naší straně projevila menší zkušenost v útoku i obraně a vzniklé chyby zkušenější soupeř potrestal.

Z celkového pohledu je nutné děti za předvedené výkony pochválit. Velkým plusem je to, že se naši mladí korfbalisté po špatném výkonu ve druhém poločase 1. zápasu dokázali zvednout a zlepšit svoji hru i přístup k ní. Na závěr chci, ostatně jako už tradičně, dodat, že jsem moc rád, že máme tolik mladých a do hry zapálených nadějí. Také doufám, že je tento elán neopustí a že budou pokračovat ve zlepšování i v dalších zápasech.

O příběhu cesty do Třebové i zpět si můžete přečíst v samostatném článku ;-)

Decka bomba!

.... nadhera, jak se zlepsujete. Vydrzte, trenujte a uspechy prijdou!

Miňa

Jan Mynařík – Út, 27/11/2007 – 20:14

Dneska byli na tréninku

Dneska byli na tréninku dorostenců Martin, Martin a Pepa, aby posílili jejich mírně prořídlé řady. Pěkně si mákli a zanechali výborný dojem. Příště patrně přibude pár holek a konečně budeme mít na sebe navazující týmy. Děcka, těším se, až vás v létě uvidím hrát třeba na "maxikorfbalu" ve chřenovicích.

mauh (bez ověření) – Út, 27/11/2007 – 22:30

... a slo to klukum ale

... a slo to klukum ale naramne!

Miňa

Jan Mynařík – Út, 27/11/2007 – 22:37

...jestli to není tím, že

...jestli to není tím, že byli u košů s náma dvěma :)))

mauh (bez ověření) – St, 28/11/2007 – 06:01

... tak mnou to urcite

... tak mnou to urcite nebylo ;-) ... ale zkousis to pekne :-D

Miňa

Jan Mynařík – St, 28/11/2007 – 09:48
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i