Ze Znojma bez bodu

Jan Mynařík – Po, 26/11/2007 – 01:44

V sobotu 24.11. se opět po více než měsíční přestávce způsobené mistrovstvím světa roztočila kola extraligy. Náš tým navštívil Znojmo ve snaze uzmout favoritovi soutěže nějaký ten bod. Přestože se nám to nepodařilo, utkání ukázala posun v námi předváděném korfbalu a také naznačila, na čem dále pracovat. Po třetím kole ČKE jsme tak na třetím místě průběžné tabulky. Fotky!

TJ Znojmo MS YMCA - SK RG Prostějov 17 : 11 (9 : 6)

První zápas pro nás určila hlavně první čtvrthodinka, v ní jsme nebyli schopni se prosadit proti vynikající obraně domácích. Přestože poločasový výsledek sliboval možnost utkání ještě zvrátit, zápas byl plně v režii domácích. My jsme se pomerně hodně trápili v koncovce vyložených šancí, dvojtakty a střelba do 3 metrů od koše. Pozitivem tohoto zápasu byla zlepšená týmová obrana, i když nechybělo několik individuálních chyb, které soupeř nemilosrdně trestal.
Sestava a koše: Faltýnková 2, Uherka 2, Konečný 1 (40. Snášel 2), Láhner 1, Lešanská 1, Schönfeldová 1, Šnévajs 1, Svobodová (45. Sequensová)

TJ Znojmo MS YMCA - SK RG Prostějov 22 : 12 (9 : 7)

Přestože se to z výsledku zápasu nemusí zdát, tak byl tento zápas rozhodně dramatičtější než ten první. Odvetný zápas jsme začali o poznání aktivněji, ale inkasovali jsme jako první po chybné přihrávce při výjezdu z obrany. Poté se jsme v prvních minutách otočili skóre v náš prospěch na 2:1, ale pak Znojmo srovnalo krok a poté se i ujalo vedení. Naše obrana opět fungovala o něco lépe, ale znovu jsme se nevyvarovali některých chyb jednotlivců. Navíc se nám v tomto zápase podařilo plnit taktiku dlouhých útoků.
Znojmo, které se snažilo rychle využít své kombinační převahy, zbrkle zakončovalo a svým trápením nám po dlouhých 20-25 minut kolem poločasové přestávky nabízelo možnost zápas zdramatizovat. Bohužel i my jsme v útoku nebyli dostatečně produktivní, když jsme opět zahodili několik vyložených šancí, přičemž chybělo i trochu toho pověstného štěstíčka. Nakonec po dlouhém trápení domácí korfbalový motor přece jenom chytl, Znojmo navýšilo rozdíl ve skóre a dostalo se tak do herní pohody. Klid se projevil v přesnosti střelby ze střední a větší vzdálenosti a domácí přidávali další koše.
Sestava a koše: Konečný 5, Faltýnková 2, Lešanská 2, Koldová 1, Schönfeldová 1 (46. Sequensová), Uherka 1, Láhner (41. Snášel), Šnévajs

Naše fotky budou v

Naše fotky budou v průběhu pondělí, zatím se můžete podívat na fotky od fotografa Znojemského deníku:

http://picasaweb.google.com/korfbal.znojmo/ZnojmoVsProstJov24112007OdMar...

Miňa

Jan Mynařík – Po, 26/11/2007 – 01:51

AKTUALIZOVÁNO: Fotky!

AKTUALIZOVÁNO: Fotky!

Miňa

Jan Mynařík – Po, 26/11/2007 – 19:05
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i