Žáci na dvou frontách

David Konečný – Po, 17/12/2007 – 20:17

Titulek naznačuje, že tento víkend byl plně nabitý zápasy našich nejmladších. Za sobotu a neděli odehráli děti 5 zápasů. V sobotu to byla dvě přátelská utkání našich nejmladších (4.-6.třída) proti stejně „starým“ soupeřům z Brna. V neděli pak proběhlo 4. kolo ligy starších žáků v Šenově. I když je to možná překvapení, tak v ani jednom dni se neudálo nic zvláštního, šokujícího či vtipného mimo korfbalové dění. Fotky ze soboty!

Sobota 15.12.2007: Prostějov – Brno 3:0 a 4:2

Na sobotu jsme s korfbalovým klubem z Brna domluvili dvě vzájemná přátelská utkání nejmladších korfbalistů (4.-6. třída) našich klubů. I když jsme původně plánovali, že nás bude reprezentovat 10 dětí, tak na sraz na hlavní nádraží kvůli nemocem a rodinným důvodům dorazilo v 7:10 jen 5 dětí. Byli to tito nadšení korfbaloví učni: Kuba Chmelař, Dominik Fica, Terezka Štefková, Gabča Francová a Pavlínka Křížková.

K zápasům jsme tedy nastupovali doplnění o děti z brněnského klubu. Hrálo se 2x15 minut za účasti hojného obecenstva a kamer brněnské České televize. Všichni přihlížející byli svědky zábavného, ale i urputného boje dětí s plochou hřiště a vysokými koši. Velkou potěchou je to, že v obou utkáních hrály naše děti prim a oba zápasy nakonec rozhodovaly právě ony. Naši hráči byli důraznější, rychlejší, kombinačně a střelecky přesnější. V prvním zápase dal dva koše Kuba Chmelař a jeden přidala Pavlínka Křížková. A právě Kuba, jako nejlepší střelec utkání, byl po zápase pozván na svůj první pozápasový rozhovor v kariéře a i při něm si vedl stejně dobře jako na hřišti. Ve druhém utkání dal dva koše Dominik Fica a po jednom Pavlínka Křížková a Kuba Chmelař.

Na dětech bylo po zápasech vidět, že mají z obou výsledků ohromnou radost. A mně, jako trenérovi, udělaly děti radost nejen výsledkem, ale i tím, že dokázaly splnit i pokyny o krátkých a přesných přihrávkách při přechodu z obrany do útoku a to stejné plnily i v útočné zóně při přechodu od poloviny hřiště ke koši. Když se tyto dvě radosti spojily, tak už nic nebránilo tomu se při cestě zpět do Prostějova zastavit v cukrárně a smlsnout si na vítězných zmrzlinových pohárech.

Neděle 16.12.2007

V neděli proběhlo v Šenově už 4. kolo žákovské ligy. Zúčastnily se ho mimo domácího a našeho týmu tradičně i družstva z Moravské Třebové a Náchoda. Trenérka Gabča nominovala na zápas 16 dětí, ale opět z důvodů nemocí a rodinných důvodů nedorazily všichni očekávaní hráči. Ráno v 6:15 se na hlavním nádraží sešlo těchto 10 korfbalistů: Martin Zverec, David Lošťák, Tomáš Marek, Josef Kaláb, Jakub Svoboda, Gabriela Juríková, Lucie Kratochvílová, Nikola Ambrosová, Tereza Vitásková, Markéta Sedláčková. Chyběli Daniel Jodl, Martin Sochor, Zdeněk Rajtr, Izabela Kozmíková, Hana Kejíková, atd.

Zápasy shrnu velmi stručně, protože se všechny podobaly jeden druhému. Výsledky byly následující: Prostějov – Moravská Třebová 1:17 (0:8) – náš jediný koš dal z dálky David Lošťák, Prostějov – Náchod 1:15 (1:8) – naším úspěšným střelcem dvojtaktu byl Martin Zverec a Prostějov – Šenov 0:17 (0:7). Ve všech zápasech se objevovaly dvě stejné chyby. První chybou byl vysoký počet našich ztrát během zápasu. Šlo asi o 30-40 ztracených míčů v průměru za zápas! Druhou nedostatečnou byla ztráta koncentrace v některých fázích zápasů. V těchto chvílích soupeř velmi rychle a nekompromisně navyšoval svůj náskok. Samozřejmě tento stav netrval celý zápas, asi 70% zápasu hrály děti pozorně, ale těch 30% nepozornosti nás stálo lepší výsledky. Zhruba třetinu košů jsme totiž soupeři darovali špatnými přihrávkami a třetinu košů dal soupeř čistě díky naší nepozornosti v obraně. Stručně a jednoduše jsme my trenéři čekali lepší výsledky, rozhodně jsme nemuseli v každém zápase inkasovat vždy přes deset košů. A tak nezbývá než si počkat na lepší výsledky do budoucna, což bude vyžadovat pilný trénink dětí.

Určitě není omluvou k výsledkům to, že jsme do Šenova nemohli dorazit v nejsilnější sestavě. Ovšem věřím tomu, že v kompletní sestavě by výsledky byly lepší. Na obhajobu hráčů musím říct, že oproti svým soupeřům trénují jen 1x týdně (Šenov 2x týdně, Náchod a Třebová dokonce 3x týdně). To se potom těžko dohání už daleko zkušenější a vyhranější soupeři. Vím, že kapacita naší haly je omezená a i možnosti trenérů nejsou neomezené, ale do budoucna by se mělo vedení našeho klubu nad tímto stavem zamyslet a zapracovat na zlepšení.

Ze soboty budou fotky

Nejake fotky ze soboty budou, stejne jako u seniorske extraligy na nich pracuje Zdenda.

Miňa

Jan Mynařík – Po, 17/12/2007 – 20:18

Vice treninku tydne

Taky zastavam nazor, ze jeden trenink tydne je malo. Ve chvili, kdy se nam podari sehnat telocvicnu (a pripadne taky zaplatit), tak musime mit v pripade, ze to treba bude jina telocvicna nez nase, vice kosu a micu.

Vetsim problemem, ale bude zajisteni toho, aby na to treneri meli dostatek casu :-)

Uvidime, jak se nam zadari tohle zajistit pro pristi sezonu.

Miňa

Jan Mynařík – Po, 17/12/2007 – 20:21

AKTUALIZOVÁNO: FOTKY ŽÁKŮ ZE SOBOTY

Jan Mynařík – Út, 18/12/2007 – 02:05

Další fotky

Jana Uherková – Pá, 21/12/2007 – 21:53
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i