Žáci i jejich rodiče si korfbalovou besídku užili

David Konečný – Pá, 21/12/2007 – 15:19

Ve středu 19.12.2007 proběhla v hale RG a ZŠ premiérová vánoční besídka našich žáků. Akce se konala v čase středečního tréninku od 18:00 do 19:30. Besídky se aktivně zúčastnilo 15 dětí a jejich 15 příbuzných. Jinak na tribuně celé akci přihlíželo asi dalších 20 diváků. Fotky!

Na úvod bych rád vyjmenoval všech 15 dětí, které se aktivně zúčastnily celé akce. Byli to tito naši mladí svěřenci: Terezka Štefková, Gabča Juríková, Gabča Francová, Lucka Kratochvílová, Pavlínka Křížková, Hanička Hrobárová, Tomáš Marek, Martin Sochor, Martin Zverec, Pepa Kaláb, Láďa Hrobař, Petr Kuklínek, David Rieger, Kuba Chmelař a Patrik Hermann.

Celou akci jsme pojali jako soutěž ve 4 disciplínách, kdy děti dostávaly body podle předvedeného výkonu. Tyto body mohli dětem dvojnásobně navýšit jejich příbuzní, a to správnou odpovědí na položenou soutěžní otázku. První disciplínou byla slalomová jízda na koloběžce. Zde soutěžily pouze děti a záleželo jen na jejich umu, jak zvládnou náročnou dráhu. Po této disciplíně odpovídali rodiče na tuto otázku: „Kde se uskutečnilo poslední MS v korfbalu?“ Druhou disciplínou bylo skákání na velkém gumovém míči, kde různou technikou měly děti a nebo jejich rodiče překonat danou trasu. Do této soutěže se už zapojil aktivně i děda Pepy Kalába a rozhodně si nevedl špatně. Ostatní rodiče zatím jen přihlíželi, ale jejich čas přišel v dalších disciplínách. Po druhém kole odpovídali dospěláci na otázku: „Kolik hráčů a hráček hraje korfbal?“ Třetí kolo spočívalo v úspěšném zakončení 8 penalt. Do této soutěže se už aktivně zapojili všichni příbuzní, protože pravidla říkala, že 4 penalty musí dát žák a 4 penalty dospělý doprovod. Na všech aktérech byla vidět velká bojovnost a hlavně rodiče velmi bojovali, protože nechtěli svým dětem pokazit slušný výsledek. Po tomto kole následovala tato otázka: „Kde byl založen korfbal?“ Poslední disciplínou byla střelba na koš asi ze 4 metrů. Opět zde významně do hry zasáhli rodiče, protože úspěšné ukončení tohoto kola vyžadovalo vstřelení 3 košů – dva koše od dětí a jeden od rodičů. Poslední otázka byla asi nejtěžší, a to: „S jakými týmy hrají naši žáci letos v základní skupině?“

Po těchto čtyřech kolech následovala krátká ukázka korfbalového utkání v podání zkušenějších hráčů. Během této ukázky byly zpracovány výsledky a připraveny ceny pro jednotlivé zúčastněné. Výherce není asi třeba jmenovat a ani součty bodů, které jednotliví soutěžící dosáhli. Důležité je, že všichni byli odměněni za své výkony věcnou cenou a všichni měli radost, že úspěšně prošli celým soutěžním kláním.

Úplně na závěr jsme „vypustily“ děti k vánočnímu stromečku, kde na ně čekaly už připravené dárky. Nikdo nevěděl, jaký dárek si vybere, šlo čistě o loterii, takže děti vystartovaly ke stromečku a rozhodovaly se podle svého uvážení. Jediným kritériem dělby byla stuha, kterou byl dárek převázán – modrá pro kluky, červená pro holky a žlutá značila obojetný dárek. Pak už jsme si jen popřáli všichni navzájem Šťastné a veselé svátky vánoční a s úsměvem zakončili myslím velmi úspěšnou akci, která v našem klubu neměla obdoby.

Na závěr bych rád poděkoval jménem nás dvou trenérů žáků, tedy jménem mým a Gábčiným, za pomoc všem, kteří se podíleli na zorganizování této akce. Dík patří těmto hráčům našeho klubu: Anet za nákup a zabalení dárků, dále za sledování odpovědí na soutěžní otázky během besídky a za vyhodnocení výsledků po 4 disciplínách, Janče K. za nákup a zabalení dárků a za fotografické zdokumentování celé akce, Vopičce Terce za sledování časomíry, Ivě za zapisování a sledování výsledků a za spravedlivé rozdělení cen pro jednotlivé účastníky, Šukovi za dodání nazdobeného stromečku, Šnevovi za přípravu soutěžních disciplín a postavení slalomové dráhy pro jízdu na koloběžce, Janče M. za to, že dělala „maminku“ Terezce Štefkové a nakonec všem ostatním, kteří si na nás aspoň vzpomněli a drželi nám palce k úspěšné realizaci akce.

Ještě jednou jménem našeho klubu přeji šťastné a veselé vánoce našim nejmladším členům a jejich příbuzným a známým. Hodně zdraví do nového roku 2008.

Další fotky naleznete zde!

Pěkná akce

Myslím, že to fakt byla povedená akce!
Jenom mě mrzí, že jsem to malé Terce kazila ;-( , nedala jsem ani 1 penaltu - kaju se a mezi svátky budu poctivě chodit na trénink a nacvičovat střelbu ;-)
Jana M.
P.S.: Pěkně ses do toho fotografování obula, Jani, Zdendovi roste konkurence :))
J.

XiaoXin (bez ověření) – So, 22/12/2007 – 16:36
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i