Žáci nocovali a hráli v Náchodě

David Konečný – Po, 21/01/2008 – 20:42

V neděli 20.1.2008 se uskutečnilo 5. kolo ligy starších žáků skupiny B. Pořádajícím oddílem byl korfbalový klub z Náchoda. Přímými účastníky za náš klub byli mimo nás dvou trenérů žáků tito mladí svěřenci: Martin Zverec, Martin Sochor, Tomáš Marek, Pepa Kaláb, David Lošťák, Kuba Svoboda, Kuba Chmelař, Gabča Juríková, Lucka Kratochvílová, Gabča Francová, Pavla Vrtalová, Deniska Šnajdrová a Verča Rajsiglová. Fotky!

Do města ve východních Čechách jsme odjížděli již v sobotu 19.1. Důvodem tohoto brzkého odjezdu nebyla snaha se co nejlépe aklimatizovat a připravit na zápasy, ale mizerné vlakové ranní spojení v neděli. Sraz na hlavním nádraží byl 17:10, kde jsme se včas všichni sešli. Ovšem nemuselo tomu tak být. Zde si trošku já, notorický zapomínač „rýpnu“ do Gábi Kadlecky, která málem nestihla sraz, neb hodinu před termínem srazu zjistila, že nechala někde mobil, ale naštěstí pro ni věděla kde, vrátila se pro něj, mobil tam byl a stihla tedy tak tak i sraz na nádraží. Navíc já, oba Martinové a Pepa jsme spěchali na nádraží přesně na čas z Moravské Třebové, kde kluci hráli za naše dorostenecké družstvo.

Asi nemusím moc zdůrazňovat, že v Náchodě se moc nespalo a „budíček“ byl stanoven na 7:30. Byla neděle ráno, bylo ještě šero…a pršelo jak z konve! Po 20-ti minutovém ranním přesunu, pěkně promoklí, jsme dorazili do místa konání zápasů – tělocvičny místního gymnázia. První zápas začínal v 9:00.

Prostějov – Náchod 2:23 (1:14)

První zápas jsme hráli s domácím týmem a úvod zápasu nám vůbec nevyšel. Na dětech byla vidět únava z cesty a nevyspání a toto vše vedlo k velmi slabé koncentraci na zápas a tedy k velmi laciným košům pro soupeře. Důkazem toho je poločas 1:14. Druhá půle už byla o poznání lepší, ale rozjetý soupeř už nebyl k zastavení. Nutno ještě dodat, že našimi úspěšnými střelci byli v prvním poločase z penalty Martin Sochor a ve druhé půli střelou z dálky Pepa Kaláb.

Prostějov – Moravská Třebová 2:21 (1:13)

Druhý zápas jsme hráli proti bezkonkurenčnímu lídrovi skupiny z Moravské Třebové. Soupeř na nás vletěl silou hurikánu a udělal si hned jistý náskok. Až v průběhu hry soupeřova koncentrace opadala a dostali jsme se do zakončení i my. Rozhodně je pravda, že naše děti tento zápas odehráli daleko zodpovědněji a kvalitněji, než ten první. Střelci byli David Lošťák (střela z 8 metrů) a Tomáš Marek (střela po doskoku).

Prostějov – Šenov 0:13 (0:9)

Proti Šenovu se nám, jako již tradičně, nedaří zakončení. Ovšem paradoxně právě v tomto zápase jsme měli asi nejvíc střeleckých příležitostí a šancí vstřelit koše. Tutové šance jsme zahodili a daleko zkušenější soupeř v klidném tempu trestal naše chyby. Plusem je, že jsme dostali, už také tradičně v zápasech se Šenovem, nejméně košů ze všech zápasů.

Do shrnutí bych vyzvedl to, že dva zápasy už neskončili jen jedním naším daným košem, ale už jsme dali 2 koše za zápas. Domů jsme se vraceli hned po posledním zápase, takže nebyl vůbec čas na nákup jídla či pití, ale i tak jsme byli v Prostějově až v 19:00. Přesto musím děti pochválit, že celou cestu vydržely, že byly velmi hodné a byla radost s nimi cestovat.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i