V odvetách úspěšnější mistr

Jan Mynařík – Po, 28/01/2008 – 00:31

Nejdelší možná extraligová cesta čekala náš první tým v uplynulou sobotu 26. ledna. V rámci 7. kola nejvyšší korfbalové soutěže jsme cestovali na dvojzápas do Českých Budějovic, haly Loko, dějiště domácích zápasů úřadujícího mistra. V druhém kole se nám podařilo v zápasech s Budějovicemi získat 4 body z 6, tentokrát jsme vyšli naprázdno i přes dobrou hru, předvedenou zejména v druhém zápase. Fotky!

KCC Sokol České Budějovice - SK RG Prostějov 17:10 (7:5)

První zápas začal oboustranně vyrovnanou hrou, která se promítla i do vyrovnaného skóre. Přesto domácí po většinu času prvního poločasu tahali za delší konec, což se projevilo na dvoubodovém vedení. Přestože jsme si vytvářeli dobré šance v blízkosti koše, ty jsme neproměňovali a bod košem převážně kralovali domácí. V druhé půli se začal více rozevírat rozdíl skóre v náš neprospěch, a tak přišlo na řadu střídání za účelem oživení naší hry. Před tím ale ještě stihla obdržet Schönfeldová žlutou kartu za protesty. Za zmínku stojí, že náš účet zatěžovali až na jeden případ pouze budějovičtí kluci.
Sestava a koše: Láhner 3, Konečný 2, Koldová 1, Lešanská 1, Snášel 1 (38. Šnévajs), Uherka M. 1, Sequensová (44. Vychodilová 1), Schönfeldová (47. Šťastná)

KCC Sokol České Budějovice - SK RG Prostějov 22:19 (10:10)

Druhý zápas jsme postavili prakticky stejné čtyřky (akorát začínal Šnévajs místo Snášela), ale ty šly na opačné čtveřice domácích. To výrazně podpořilo náš doskok, když souboje s domácím Krejčím zvládal Uherka. Záhy jsme se dostali do trháku 4:0 po několika úspěšných střelách z dálky, o které se postaraly převážně naše děvčata. Poté se náš útočný stroj zasekl a po několika hrubých chybách v blízkosti koše soupeř postupně srovnal. V dalších minutách jsme dál úspěšně zakončovali naše útoky, což byla výrazná změna oproti předchozím kolům extraligy. Dařilo se jak proměňování vyložených šancí, tak i ve střelbě z dálky - pěti koši se blýskla Tereza Sequensová. Soupeř se však prosazoval také a s postupem času dokonce více, opět po našich chybách u koše, ale i z dálky, kde největším nebezpečím pro náš koš byl hlavně excelentní střelec Bláha. Ani ke konci utkání gólový přísun na obou stranách nepolevoval, ještě pět minut před koncem to bylo 19:18 ve prospěch domácích, ale koncovku nakonec lépe zvládl mistr.
Sestava a koše: Sequensová 5, Koldová 3, Konečný 2, Lešanská 2, Schönfeldová 2, Šnévajs 2, Uherka M. 2, Láhner 1

Pár slov trenéra: "Musím hráče za výkon pochválit, podali týmový výkon v obou zápasech a přístup i nasazení bylo na jedničku. Druhý zápas konečně ukázal náš útočný potenciál a doufám, že bude mít dobrý vliv i na týmovou psychiku a přístup k tréninkům. Škoda jen, že jsme jej nevyhráli. Pokud bychom byli schopni stejným způsobem proměňovat šance i v dalších zápasech, můžeme hrát vyrovnanou partii s kýmkoliv."

A to uci deti na skole:-)

Jen me tak napadlo, ze tuto sezonu trhnem rekord v poctu udelelnych zlutych karet-zatim mame 2. A paradoxni je, ze tyto karty sbiraji ucitele nasi mladeze, tak nevim jestli je to jen nahoda a nebo se na nich podepisuje to jejich povolani:-))) Kazdopadne muzu za sebe rict, ze takovy zapas, jako byl ten druhy, jsem od semifinale lonskeho maxace(shodou okolnosti se stejnym souperem), nehral. Byla to fakt zabava:-)

Dava 17 (bez ověření) – Po, 28/01/2008 – 20:21

No jo, neco na tom asi bude

No jo, neco na tom asi bude :-D A zapas to byl fakt peknej!

Miňa

Jan Mynařík – Po, 28/01/2008 – 21:34

Aby ses nepo...:-), však

Aby ses nepo...:-), však víš.

Ludva (bez ověření) – Po, 28/01/2008 – 22:55
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i