Extraligová neděle u Labe

Jan Mynařík – Po, 03/03/2008 – 00:58

V předposledním kole základní části extraligy naše áčko již nemohlo nic změnit na tom, že ani tuto sezonu se do play-off nepodívá a nebude tak hrát ani na finálovém dni 17. května v Prostějově. Se snahou dobře zahrát a korfbalem se bavit tak tým odjížděl na horkou půdu Kolína. Vzhledem k víkendovému větrnému řádění jsme odjížděli raději s dostatečným předstihem, naštěstí nás však smršť Emma nijak nepostihla (až na nefungující benzínku bez elektřiny, pár viděných vyvrácených značek a "přestěhovanou" autobusovou zastávku několik desítek metrů do polí) a do středních Čech jsme tak dorazili v pořádku. Fotky!

VKC Kolín - SK RG Prostějov 9:7 (4:2)

První utkání se vyznačovalo střeleckou nemohoucností obou týmů. Zatímco domácí v prvním poločase nepřesně stříleli a jedna naše čtveřice dobře bránila a získávala míče, ta druhá měla kombinační problémy. Po přestávce se naše hra zlepšila a vyrovnala, ale také došlo ke zranění Konečného, jehož nahradil Snášel. Druhá půle byla střelecky zcela vyrovnaná, když na obou stranách padlo po pěti koších. Nebýt neproměněných asi šesti volných hodů a jedné penalty, mohli jsme zápas vyhrát.
Sestava a koše: Faltýnková 2, Láhner 2, Koldová 1, Konečný 1 (37. Snášel), Lešanská 1, Sequensová, Šnévajs, Uherka M.

VKC Kolín - SK RG Prostějov 22:16 (12:6)

Odvetný zápas připomínal spíše válku, zejména mezi některými bránícími se dvojicemi, kterou nezvládal, a asi ani nemohl zvládat, samotný rozhodčí Báder. Bez čárového neviděl vše, co se dělo, když se hra přesouvala jinam, nebo co bylo z jeho strany zakryto těly hráčů. Velmi vynalézaví byli v tomto někteří muži Kolína, což některé i přes léta zkušeností ze vzájemných zápasů pořád ještě překvapovalo, ale je třeba uznat, že některé "zákroky" neměly obdoby. Vše pak vyvrcholilo tím, když reprezentant Sládek "napálil" míč z metru přímo do hlavy bránícího Snášela. Za podobnou akci dostal tentýž hráč na nedávném mistrovství světa v Brně žlutou kartu v zápase s Belgií. Tentokrát ji neviděl, a proto věřme tomu, že takto zkušený borec jenom opravdu nezvládl své končetiny a poslal míč vší silou jinam než chtěl.
Jenže korfbal se hraje na koše a v tom byl Kolín v první půli výrazně lepší a v poločase vedl 12:6. Potěšitelné ale bylo, že naše hra měla spád, nápad i šance, které jsme ale neproměňovali v dostatečné míře. V druhé části byl hra víceméně vyrovnaná a opět jako v prvním zápase skončila nerozhodně - tentokrát 10:10. Hlasití kolínští diváci tak mohli vidět spoustu vstřelených košů a zápas se jim tak mohl líbit, obzvláště, když skončil vítězstvím domácích.
Sestava a koše: Šnévajs 4, Uherka M. 4, Láhner 2, Lešanská 2, Sequensová 2, Faltýnková 1, Koldová 1, Snášel

Ohlas trenéra: "S prohrami nelze být spokojen, ale tým si svoje odmakal, a byli jsme tak důstojným soupeřem domácím, kteří jsou ve své hale tradičně velmi silní. Bylo dobré, že jsme se dokázali vymanit z kombinačních problémů jedné čtyřky a její hra se pak už jenom zlepšovala. Zápasy bych tak hodnotil pozitivně, škoda jen zranění Davida Konečného."

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i