Áčko zakončilo základní část s Brnem

Jan Mynařík – Ne, 30/03/2008 – 21:59

Základní část nejvyšší české seniorské korfbalové soutěže pro nás skončila posledním kolem, kdy jsme v sobotu 29.3. v naší domácí hale ve Studentské ulici přivítali soupeře z Brna. První utkání se hrálo pod dohledem kamery České televize, výslednou reportáž pak můžeme všichni vidět ve středu v 18:00 v Jihomoravské večerníku na ČT1. Fotky!

SK RG Prostějov - VSK VUT Brno 11:16 (7:9)

Přestože zápasy s Brnem nemohli ani pro jednoho ze soupeřů nic změnit v tabulce České korfbalové extraligy, do utkání před kamerou České televize a asi třicítkou diváků jsme vstoupili v nové sestavě a koncentrovaně, ale poměrně brzo jsme prohrávali, když dívčí část brněnské družstva prokazovala až na české poměry neuvěřitelnou produktivitu. Brzy jsme se dostali až do čtyřkošového manka, ale zlepšeným útočným pohybem a přihrávkami jsme dali naší kombinaci křídla a začali stahovat náskok soupeře z moravské metropole.
Po přestávce jsme v našem náporu pokračovali, až se nám podařilo stav srovnat. Pak ale následovala část, kdy jsme i přes naši pokračující dobrou hru neproměnili jasné šance a naopak hosté se prosadili a znovu získali ztracený náskok. I přes naši snahu a bojovný výkon jsme ale již nedokázali dostatečně skórovat a utkání opět zdramatizovat.
Sestava a koše: Lešanská 3, Konečný 2, Schönfeldová 2, Šnévajs 2, Koldová 1, Snášel 1, Šťastná, Uherka M.

SK RG Prostějov - VSK VUT Brno 8:20 (5:12)

Druhý zápas začal oboustranně ve velké pohodě a s úsměvem na rtech. Dokázali jsme bleskurychle dvakrát úspěšně zakončit, ale soupeř poté srovnal a šňůrou sedmi košů se dostal až do vedení o pět bodů. Tentokrát jsme nedokázali úspěšně zareagovat a zkorigovat velikost manka, a tak bylo o výsledku rozhodnuto víceméně již v poločase. Po přestávce jsme tak dvakrát vystřídali a třetí střídání na sebe nedalo dlouho čekat, dostali tak příležitost i všichni hráči na lavičce. Smutným faktem druhého poločasu tak zůstává to, že jsme dali pouhé tři koše.
Sestava a koše: Lešanská 4, Koldová 1 (40. Rozkošná), Schönfeldová 1, Uherka M. 1, Konečný (31. Mynařík 1), Snášel (31. Láhner), Šnévajs, Šťastná

Postřeh trenéra: "Zejména v první zápase jsme dokázali zahrát velice dobře, přestože jsme zahýbali se sestavou a šanci dostali i další hráčky a hráči. Je super, že jsme dokázali zátěž dokázali rozložit mezi více hráčů, a doufám, že zkušenosti, které takto získali hráči z lavičky, zúročí v dalších svých zápasech. Důležité je, že i hráči, kteří jsou základní stavební kameny naší extraligové sestavy, poznali, že se mohou spolehnout i na hráče širšího kádru, což se může v baráži o udržení nejvyšší české soutěže projevit jako důležitý prvek."

AKTUALIZOVÁNO: Fotky!

Fotky - dodal Pavel Copek!

Miňa

Jan Mynařík – Po, 31/03/2008 – 22:55

Mediální hvězdy;-)

Tady v čase 13:24 - 14:15 najdete krátký záznam České televize ze soboty:

http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/1097334880-jihomoravsky-vecernik/30...

Jana Uherková – Čt, 03/04/2008 – 20:45
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i