Turnaj v holandském Knegselu 1999. Pamatujete?

Jan Mynařík – Čt, 05/06/2008 – 01:12

Už to tak vypadá, že se toto léto podíváme do Holandska - a rovnou na seniorské soustředení u našich přátel v Enschede. Je to pro nás velká vzácnost, ale v zemi tulipánů jsme už jako klub byli. Na začátku června 1999 se totiž vydal prakticky plný autobus na turnaj v holandském Knegselu, poklidné vesničce pár kilometrů od Eindhovenu. Cílem našich dvou týmů, seniorského a dorosteneckého, byl korfbalový turnaj pod širým nebem.

Podařilo se mi najít nějaké fotky a další materiály, tak jsem si řekl, proč se o ně nepodělit ;-)

Ano, byl již dvanáctý ročník tohoto turnaje, kterého se zúčastnilo - podle programu, který jsem doma také našel - 54 klubů a jejich dohromady 162 týmů.

Náš seniorský tým hrál ve skupině Senioren 6 a našimi soupeři byli Alcatel Bell, Den Bosch, Eerbeek a Scheldevogels. Dorostenci pak bojovali ve skupině A-jeugd 2b s týmy těchto klubů: Seolto, Velocitas a Alcatel Bell.

Bydlelo se ve stanech a nikomu to tenkrát nevadilo :-) Na to, kolik tam mohlo být dohromady lidí, tam neměli ani tak moc sprch a záchodů ... a stejně to nějak fungovalo.

Hrálo se často, člověk se potí, v Holandsku prší, a tak jsme museli sušit dresy. Pršelo tam poměrně často, ale kaluže se nedělaly, voda se rychle vsakovala.

Krása ve hře proti týmu, který nemluví česky spočívá v tom, že svému spoluhráči prostě řeknete: "Počkej, zaběhnu mu za záda!" Přemýšlím, kolik tam vlastně bylo hřišť. Asi hodně, tipl bych tak 10.

Něco jsme vyhráli, něco prohráli, výsledky si nepamatuju, ale vím, že jsme zbytečně prohráli jeden zápas. Jo a taky jsme hráli proti důchodcům, kteří pořád jenom říkali "fanatiken".

Dorostenci sehráli hezké zápasy a docela jim to šlo, dokonce snad postoupili do dalších bojů o umístění, pokud si to dobře pamatuju.

Hned za lesem bylo nádherné jezero s písečnou pláží. Škoda, že nebylo tepleji, ale tuším, že tam někdo vlezl.

Turnaj se konal o víkendu, v pondělí před odjezdem jsme ještě navštívili Eindhoven. Pan Philips a jeho společnost jsou původně z této metropole.

Byl to tehdy docela zážitek. Jeden z momentů, které si dobře pamatuju, byl, že jsme si večer házeli na korfbalový koš, šel kolem (asi) správce se žebříkem a řekl si o balon. Vystřelil a z pěkné dálky dal koš ... vzal položený žebřík a pokračoval. Holt, je to jejich sport ;-)

Kdo tam byl? Pamatujete si něco víc? Pište do komentářů! Třeba tentokrát napíše něco i Šnef ;-)

Pár dalších fotek naleznete v galerii k tomuto turnaji.

Kategorie:

Praktický autobus prakticky

Praktický autobus prakticky do každé rodiny :-)

Masťa (bez ověření) – Čt, 05/06/2008 – 08:15

A ty fotky jsou super :-)

A ty fotky jsou super :-) Takoví zobáci :-) No ani nevím, jak to, že jsem tekrát nejel taky :-))) Asi práce v horách :-)

Masťa (bez ověření) – Čt, 05/06/2008 – 08:19

No jo, uz je to 9 let ;-)

No jo, uz je to 9 let ;-) Treba jsi nejel, protoze te doma nepustili :-D

Miňa

Jan Mynařík – Čt, 05/06/2008 – 09:33

Tak vlastne premyslim, kdo z

Tak vlastne premyslim, kdo z te bandy tam jeste hraje korfbal. Mrknu na fotku a vidim: Dava, Zdena, Lena, Snef, ja, Jana, Suk, Luke a Romca. Jeste je tam par lidi, kteri by se jednou mohli jeste vratit ;-)

Miňa

Jan Mynařík – Čt, 05/06/2008 – 14:41

Mino, to si myslel me

Mino, to si myslel me ;-)?

to byly krasne zlate casy, kdy se ponozky nosili do sandalu a maminky nam smazili rizky na cestu :-)

Ten urnaj byl tenkrat super, atmosfera, lidi atd.
Uzijte si to i letos

zdravim vsechny

petra (bez ověření) – Čt, 05/06/2008 – 15:04

Jojo, jses jednim z tech,

Jojo, jses jednim z tech, ktere jsem mel na mysli ;-) Mej se fajn a zase se nekdy ukaz!

Tech ponozek jsem si taky vsiml, silenyyy!

Miňa

Jan Mynařík – Čt, 05/06/2008 – 15:53

A co video ala Schumacher?:-)

Myslim, ze k teto zatim ojedinele akci existoval i fantasticky video sestrih z produkce pana Varecky...znalci si vzpomenou na pana J.K. a detail jeho obliceje pri pisni Schumacher (pojmenovane po expilotovi Formule 1:-)) Docela rad bych to zas videl, myslim, ze by sme se pobavili:-)...Jinak ciste s korfbaloveho hlediska je videt, ze jsme tenkrat meli velmi silny dorostenecky tym a bylo jen otazkou casu, kdy tito hraci doplni nas starsi, aby vznikl jeste lepsi tym, a to nejen korfbalove-byla to krasna doba byt s temi pacholky v jednom stanu a popijet na slunicku pivecko a sem rad, ze to vydrzelo tak dlouho-9 let je dost:-)...no a pak si jeste pamatuju Jacka Fracka, jak s nim J.K. vymenoval tricka, a pak si jeste vzpominam na promitani fimlu From Dusk Till Down a Pulp Fiction, kdy uz drive jmenovany J.K. nechapal, co se deje a promitani prerusil:-)

Dava (bez ověření) – Čt, 05/06/2008 – 19:37

Jestli to video nekdo ma,

Jestli to video nekdo ma, tak ho muzeme zkusit prevest do digitalni podoby a uverejnit na netu ;-)

Miňa

Jan Mynařík – Čt, 05/06/2008 – 20:09

moje 1.karimatka

george K. mi zkusene "obstaral"moji 1. karimatku!!!jak tam porad prselo a neprselo tak se schovavali veci - nejcasteji do meho stanu (big head) a jednou tam takhle jirka zkusene ukryl polovinu vybavy vsech ucastniku:-)zustala mi z toho ta zminovana karimatka.....ostatni sem vratil:-)

a jeste si pamatuju na nejpouzivanejsi hlasku v reakci na jakoukoli cinnost........libovolne zajmeno......si tam honi sulina/y nebo co?

Z23 (bez ověření) – So, 07/06/2008 – 09:31
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i