Cenné tři body z Českých Budějovic

Jan Mynařík – Ne, 21/09/2008 – 13:58

Po dlouhé přípravě konečně přišly na řadu mistrovská utkání České korfbalové extraligy a my jsme chtěli zúročit vše, co jsme poctivě natrénovali. První kolo pro nás znamenalo dvojzápas v Českých Budějovicích s místním Sokolem. Zároveň se jednalo o naše první soutěžní zápasy hrané na shot-clock, s čímž jsme se dokázali vyrovnat lépe než domácí. Fotky!

KCC Sokol České Budějovice - SK RG Prostějov 14:12 (8:4)

První zápas sezony pro nás začal přímo hororově, když jsme po 20-ti minutách prohrávali již 1:6. Obraně domácích se dařilo narušovat naši souhru, na což jsem ze začátku nebyli schopni dostatečně zareagovat. V druhé polovině prvního dějství jsme ale recept našli a začali pracovat na stahování náskoku domácích Sokolů. To se nám dařilo i v druhém poločase a už už to vypadalo, že se nám při našem tlaku podaří i srovnat stav, ale České Budějovice dokázali vždy zareagovat úspěšnou střelbou z větší vzdálenosti a náskok udržet.
Sestava a koše: Lešanská 4, Bednář 3, Konečný 2 (42. Tichý), Faltýnková 1, Kadlecová 1, Uherka 1, Sequensová, Šnévajs

KCC Sokol České Budějovice - SK RG Prostějov 14:20 (9:10)

Do druhého utkání jsme vstoupili s očekáváním podobné hry Jihočechů, v útoku i obraně, na kterou jsme se před utkáním připravili. Hlavní změnou oproti předchozímu zápasu byla hlavně výraznější bojovnost našeho týmu. Sice jsme na začátku vedli již 2:0, ale Budějovice poté srovnaly krok a celý první poločas byl vyrovnaný, i když jsme převážně určovali tempo utkání. Po přestávce jsme se konečně "utrhli" a svůj náskok neustále navyšovali až na 20:12 asi sedm minut před koncem. Jihočeši už stačili pouze korigovat na konečných 20:14.
Sestava a koše: Faltýnková 4, Šnévajs 4, Konečný 3, Lešanská 3, Uherka 3, Bednář 2 (52. Tichý), Kadlecová 1, Sequensová (44. Vychodilová)

Oba zápasy byly ve znamení naší těsné obrany, která činila Sokolům velké potíže a často tak docházelo na vypršení 25-ti vteřinového intervalu pro útok. Obrana tak byla základem, který dával hodně příležitostí útočit. Zde se projevila naše předsezonní příprava, zejména pak ve vyšší úspěšnosti střelby z vyložených šancí. Nyní musíme v nezmenšené koncentraci pokračovat v přípravě na další kolo, kdy budeme hrát v Brně.

Něco málo fotek je zde!

AKTUALIZOVÁNO: Fotky

Fotky!

Miňa

Jan Mynařík – Po, 22/09/2008 – 20:56

díky

ten druhy zapas v sobotu byl opravdu z nasi strany vynikajici takze jen tak dale a doufam ze zitra budou na treninku vsichni, protoze mina nas pekne prozene.....a to se ceni:-)

Z11 (bez ověření) – Út, 23/09/2008 – 07:55

Vyhrali jsme, protoze

Vyhrali jsme, protoze vsichni vzorove makali. Diky moc za to nasazeni!

Miňa

Jan Mynařík – Út, 23/09/2008 – 10:24

A já hloupej jsem si

A já hloupej jsem si myslel, že jsme vyhráli, protože jsme dali víc košů...
:)))

mauh (bez ověření) – Út, 23/09/2008 – 11:49

:-D Sam jsi cetl v

:-D Sam jsi cetl v pravidlech, ze vyhraje ten, kdo da vic kosu.... a ted tomu bezmezne veris ;-)

Miňa

Jan Mynařík – Út, 23/09/2008 – 11:52

to jsou přece staré

to jsou přece staré známé pravdy, jako:

Kdo první vyskočí, ten první dopadne.

Kdo se směje naposled, ten se směje úplně poslední.

Kdo má ruce v kapce, ten si drbe vrabce.

A kdo má ruce v bundě, ten je na tom podobně.

mauh (bez ověření) – St, 24/09/2008 – 12:20

Pak mám eště rád tuto pravdu....

....Kdo byl tam, pozbyl ham...

David Konečný – St, 24/09/2008 – 14:00

K tom se dá dodat už snad

K tom se dá dodat už snad jen to, že kolik třešní, tolik višní, a kdo s čím zachází, s tím taky traktor.

Zdeněk Uherka – Čt, 25/09/2008 – 09:30

Pak mam este tuto teorii:-)

Pokud platí: "Kdo chce kam, pomozme mu tam". A dále platí: "Kdo byl tam, pozbyl ham". Potom musí platit, že: "Kdo chce kam, pozbyl ham".

David Konečný – Čt, 25/09/2008 – 12:54

Hezká myšlenka, avšak

Hezká myšlenka, avšak dovolím si, kolego, mírně oponovat : to co uvádíte, je pravda, ale ne vždy. Platí to pouze v případě splnění části "pomozme mu tam" věty (1) - čili je to závislé na vstupní podmínce. Takže platí-li, že pomůžeme osobě A tam, kam osoba A chce (věta (2)), pak v případě platnosti predikátu "Kdo byl tam, pozbyl ham" se dá s jistotou tvrdit, že platí věta (3) "Kdo chce kam, pozbyl ham".
V tomto okamžiku se dá předestřít idea, že snaha bývá korunována totálním fiaskem, aneb, volně parafrázováno, všeliké pomáhání toliko pro hovado dobré jest.

P.S.: Anebo to pojměme jinak - můžeme si rovnou říci, že stačí, že někdo někam chce, a už v tom okamžiku má šmytec.

Mimochodem, toto je klasický případ jevu zvaného "mlácení prázdné slámy".

Zdeněk Uherka – Čt, 25/09/2008 – 15:26

Potřebuji vymýt mozek...

...a tady tyto komentáře jsou k tomu naprosto ideální:-) Bratře, je vidět, že máš co dočinění s informatikou a ruznymi algoritmy. Tvoje vysvetleni a analyza moji myslenky o jidle me naprosto odrovnala, takze se vracim zpet k elementarni otazce - BYLO PRVNI VEJCE NEBO SLEPICE?

David Konečný – Čt, 25/09/2008 – 17:53

Zajímavá, stará a

Zajímavá, stará a nepřesně položená otázka. Jelikož vajíčka snášeli už dinosauři, anebo též vzpomeňme na vajíčka žabí, tak jasně že dřív bylo (libovolné) vejce čili vajíčko. Ale kdyby ses zeptal jestli dřív byla slepice nebo slepičí vejce, tak to už je zajímavé. Ještě zajímavější možná je, když to omezíš přímo na kura domácího. Napřed ale, než ti odpovím, přesně definuj vajíčko a slepici :-P

Zdeněk Uherka – Pá, 26/09/2008 – 08:28
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i