Z Šenova se zkušenostmi, ale bez bodu

Gabriela Kadlecová – Po, 20/10/2008 – 15:03

V sobotu 18.10. nás čekalo první kolo žákovské ligy v Šenově, které mělo prověřit, jak jsme na tom na začátku sezóny po stránce střelecké, technické, fyzické i taktické. Naši starší žáci se samozřejmě těšili a už ráno na nádraží v 6:10 hod. byli všichni svědomitě nachystáni vyrazit na naši cestu vlakem pro cenné zkušenosti. Čekaly nás 4 zápasy se soupeři ze Šenova, Brna dále si s námi přijely zahrát 2 týmy ze sousedního Slovenska – Prievidza A a Prievidza B.

V úvodním zápase jsme nastoupili proti Šenovu, kdy na první vstřelený koš ze strany Šenova po chvilce hry jsme dokázali ihned odpovědět proměněným dvojtaktem. Naši hráči opravdu zodpovědně bránili (stejně jako Šenov), ale přesto vznikalo několik šancí na skórování, které se bohužel ani jednomu týmu nedařilo proměnit. Smůlu jako první prolomil soupeř, kdy vstřelil koš na 2:1, nám se ale podařilo hned další útok srovnat střelou výsledek na 2:2, toto skóre vydrželo až do konce poločasu. Druhá půle slibovala dramatický zápas, po několika minutách druhého poločasu měl opět přesnější mušku soupeř a trefil koš, k naší smůle se trefil ale následně ještě dvakrát a my už jsme nedokázali skórovat více než jednou a snížit tak stav na 5:3. I přesto to byl pohledný zápas se spoustou individuálních soubojů.

Druhý zápas na nás čekal tým z Brna, jehož hráči sice hrají přibližně stejnou dobu jako ti naši, ale průměrnou výškou a věkem nás všichni do jednoho převyšují. Věděli jsme proto, že pro nás zápas nebude lehký, když mají tak vysoké holky i kluky, ale to nám neubralo na bojovnosti a obrana se snažila podržet útok ve všech fázích zápasu. Hráči hráli velice koncentrovaně. Když ale Brno vstřelilo první, druhý a následně třetí koš zápasu a my stále nic, tak se pro nás zápas stával těžším a těžším. Brno přidávalo během zápasu průběžně další koše a my jsme se stále nemohli chytit žádnou střelou, což trvalo až do konce zápasu. Soupeř navýšil skóre až na konečných 8:0 a odvezl si tedy plný počet bodů.

V našem třetím zápase jsme měli čelit vůbec nejsilnějšímu týmu z celé zúčastněné čtveřice – jímž byla Prievidza A. Tento velice technicky vyspělý tým se nám dařilo opravdu jen těžko bránit a útok se přes veškerou snahu dostával do nelehkých střeleckých pozic. To se samozřejmě promítlo i do výsledku a Prievidza už v poločase vedla 9:0. Nám se v druhé půlce zápasu podařilo vstřelit 2 koše, ale to už neměnilo nic na tom, že Prievidza zaslouženě vyhrála 17:2. V tomto utkání musím ale vyzdvihnout naši neutuchající obranu, i když bylo vidět, že už toho měla ke konci opravdu „plné zuby“, tak nepřestávala bránit a bojovat o míč.

V posledním boji proti Prievidze B o nějaké body se na nás podepsala únava z předchozích zápasů, a i když jsme všechny průběžně střídali a hráči se ze sebe snažili „vymáčknout“ maximum a všechny poslední síly odevzdat tomuto zápasu, tak se nám nepodařilo trefit žádný koš. Prievidza B toho samozřejmě využila a po několika vstřelených koších si udržela náskok až do samotného konce zápasu, který skončil 12:0 v neprospěch prostějovských hráčů.

Jako trenér musím podotknout, že se mi velice líbilo nasazení všech hráčů, s kterým šli do zápasu, a zároveň důslednost, s jakou plnili většinu pokynů. Zařadili do hry šikovně i nové prvky z posledních tréninků, což nás opět může posunout dále. Samozřejmě se máme ještě hodně čemu učit, ale věřím tomu, že když budeme poctivě pracovat na každém tréninku jako tomu bylo doposud, tak se dovezeme brzy i nějaké ty bodíky!!! :o)

Sestava: kluci - Zverec Martin (koše-2), Marek Tomáš (2), Galíček Petr (1), Rieger David, Chmelař Jakub
holky - Rajsiglová Veronika, Ambrosová Nikola, Křížková Pavla, Juríková Gabriela, Havlová Renata, Soldánová Lucie, Šnajdrová Denisa, Francová Gabriela

PS: Speciální díky musíme poslat našemu fanouškovi, který nám přijel fandit až z Pv – a tím byla maminka našeho nadaného hráče Tomáše Marka – paní Marková! Tak děkujeme…

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i