Mladší žáci poprvé vyhráli

David Konečný – So, 08/11/2008 – 20:19

V sobotu 8.11.2008 se v Brně uskutečnilo první kolo ligy mladších žáků skupiny B. Mimo našeho a domácího týmu se tohoto miniturnaje zúčastnily i děti z Náchoda a Moravské Třebové. A na úkor pořádajícího korfbalového klubu z Brna získali naši mladší žáci první vítězství i v této kategorii! Fotky!

Cesta na místo dění byla bezproblémová, snad jen sychravé počasí a brzké vstávání trošku kazilo náladu. V 7:10 jsme měli sraz na hlavním nádraží v Prostějově v následující sestavě: Hráči - Peťa Galíček, Láďa Hrobár, Peťa Šnajdr, Michal Marek, Pavlínka Křížková, Deniska Šnajdrová, Renča Havlová, Gabča Francová, Lucka Soldánová, Nikolka Černá, Anička a Eliška Buršovi, Barča Karafiátová, Terezka Šnoblová, Magdalenka Talandová, Terezka Thonová, Monča Čonková; Realizační tým - moje maličkost, Ondra Bednář, paní Hrobárová a paní Marková; Fanoušci - Tomáš Marek a Martin Sochor. Mimo to přímo do Brna dorazili autem řízeným paní Štefákovou další dva hráči, a to Lucka Štefáková a Dan Štefák. Takže celkově ke hře bylo připraveno 5 kluků a 14 děvčat!

Prostějov - Brno 5:2 (1:1)
První a velmi cenné vítězství našich mladších žáků. Zápas jsme začali výborně a hned v prvním útoků skóroval Peťa Galíček střelou zpod koše. Ovšem soupeř okamžitě z protiútoku vyrovnal. pak už se po zbytek poločasu nic zajímavého nestalo, oba týmy urputně bránily a moc střeleckých příležitostí se neurodilo. Ve druhém poločase nás nastartovala velká chyba soupeře. Jedna z hráček Brna se po poločasové výměně stran špatně zorientovala a neomylně střelou ze dvou metrů trefila vlastní koš! Tento fakt dal našemu týmu křídla a ve druhém poločase jsme měli zápas jasně v rukou. Naopak soupeř ztratil nejen půdu pod nohama ale i koncentraci v obraně. Postupně přidali koše Gabča Francová zpod koše, Petr Galíček střelou z 6 metrů a Dan Štefák také střelou ze 2 metrů. Radost dětí po zápase se nedá popsat - super!

Prostějov - Moravská Třebová 2:8 (0:4)
Moravská Třebová byl soupeř pro mě naprosto neznámý a nevěděl jsem, co od nich můžem čekat. Jen jsem věděl, že v kategorii starších žáků bývá Moravská Třebová velmi kvalitním protivníkem, takže něco podobného jsem čekal i od jejich maldších žáků. Skutečnost v zápase tuto domněnku potvrdila. Bylo vidět, že soupeř je více vyhraný a má více zkušeností. Náš tým skóroval dvakrát až ve druhém poločase, a to díky Michalu Markovi a Gabče Francové. Kdežto soupeř nám nadělil 8 košů. Ale celkový dojem ze zápasu je, že jako trenér jsem tým Moravské Třebové poznal a s dětmi jsme se shodli, že příště s nimi můžeme zahrát více vyrovnanou partii - těšíme se na další kolo, které pořádá náš oddíl!

Prostějov - Náchod 2:28 (1:15)
Náchod je favoritem skupiny a v nejbližší době i nepřekonatelný soupeř, se kterým můžeme získávat hlavně cenné zkušenosti, když ne body. Oba naše koše dával Michal Marek po pěkných přihrávkách Petra Galíčka.

Mým cílem v této sezóně je vštěpit a vrýt dětem pod kůži základní individuální korfbalové dovednosti - přihrávky, střelba, dvojtakt, základní prvky útoku a obrany. Takže každý získaný bod je něco navíc, kterým sobě a mně děti dělají radost. Proto bych chtěl našim nejmladším spoluhráčům poděkovat za získané tři body a i za to, že v každém zápase dali minimálně 2 koše, a to i Náchodu, se kterým např. tým Brna prohrál s nulou - udělali mi tím velkou radost. Výsledky jsou o to cenější i vzhledem k tomu, že většina našich dětí hrála první soutěžní zápasy a minimálně 8 hráčů by mohlo tuto sezónu nastupovat v kategorii minižáků.

Závěrečný velký dík patří maminkám - paní Hrobárové a paní Markové - za pomoc při dohledu na děti. A pak ještě dík patří dalším rodinným příslušníkům, kteří přijeli přímo do Brna povzbuzovat náš tým, a to paní Buršové s manželem a paní Štefákové.

Děcka, příští kolo dáme i tu Třebovou!!!:-)

Další fotky zde!

ahojky lidi ty zapasy byly

ahojky lidi ty zapasy byly fakt dost hruby :-)

Anonym (bez ověření) – So, 08/11/2008 – 20:58

to sem byla ja ale sice jsme

to sem byla ja ale sice jsme dvkrat prohrali ale jednou vyhrali a libilo se mi to :-)

monika (pankac) (bez ověření) – So, 08/11/2008 – 21:09

Cau Kohoutku!

Jsem rád, že i přes ty strašné nervy před zápasem a v něm se Ti to libilo:-)

David Konečný – Po, 10/11/2008 – 13:38

Velká gratulace! Korfbalem

Velká gratulace! Korfbalem se budete urcite dobre bavit i nadale a jeste toho spoustu zazijete!

Miňa

Jan Mynařík – Ne, 09/11/2008 – 13:20

Gratuluju

a priste date doma i tu trebovou!

Z11 (bez ověření) – Po, 10/11/2008 – 07:30

AKTUALIZOVÁNO: Fotky mladších žáků!

Fotky!

Miňa

Jan Mynařík – Út, 11/11/2008 – 19:51
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i