V Krakově jsme dominovali!

Jan Mynařík – Ne, 16/11/2008 – 23:31

Víkend 15.-16. listopadu byl ve znamení přátelských utkání s polskou reprezentací, která si nás pozvala do Krakova. Domácí byli vzornými hostiteli a připravili pro nás výborné podmínky a pro zaplněnou halu krakovské vysoké školy AWF napínavá korfbalová utkání! Náš tým navíc odjíždí z polské půdy neporažen! Fotky!

Po dlouhé cestě jsme v sobotu dorazili do Krakova, kde jsme byli ubytováni společně s polským týmem v hotelu přímo u sportovního centra. Po obědě jsme měli dostatek času si odpočinout a připravit se na večerní zápas.

Polsko - Prostějov 20:28 (8:16)

V první den výjezdu do polského Krakova jsme hráli oficiální utkání s polskou reprezentací. Vstup do zápasu vyšel lépe domácímu národnímu týmu, když Poláci vedli již 2:0 po stoprocentním proměnění dvou střel z dálky. Střelecký účet se však brzy vyrovnal na 3:3, když jsme s jistotou proměňovali šance blízko koše i střely z pole. Herně jsme domácí reprezentanty převyšovali v kombinacích i jejich zakončení, v obraně jsme na soupeře zatlačili těsným přistoupením, které mu nedávalo potřebný klid pro střelu.

Na to, co následovalo od stavu 5:4 v náš prospěch, nebyli ale připraveni ani polští hráči, ani téměř zaplněné hlediště. Prostějov předváděl jeden pěkný útok za druhým, navíc s vynikající úspěšností střelby, to vše podpořeno již zmiňovanou perfektní obranou. Výsledkem byla šňůra osmi košů a vedení 13:4, teprve poté se trefili i domácí. Naše útoky ale pořád měly "šťávu" a minutu před poločasovou přestávkou jsme vedli již 16:6. Soupeř ale stihl zkorigovat jednou střelou blízko koše po naší nepozornosti a dalekonosným projektilem v posledních vteřinách první půle - 16:8 pro nás.

Přestávka náš do té doby dobře promazaný útočný i obranný stroj přeci jenom přibrzdila. Přestože jsme udržovali náskok získaný v prvním dějství, v obraně jsme se již hrubkám zcela nevyhnuli a i naše útoky ztratily onu lehkost, kterou se vyznačovaly před přestávkou. Skórovat jsme ale nepřestali a zápas tak drželi pevně v rukou. Domácí ještě stihli zahrozit, když zásluhou zlepšené střelby stáhli na rozdíl pěti košů zhruba v polovině druhého dějství. My jsme se ale vrátili k propracovaným útokům a znovu odskočili na bezpečné osmikošové vedení. Tým SK RG Prostějov porazil polskou korfbalovou reprezentaci 28:20.

Sestava a koše: Bednář 6, Faltýnková 6, Konečný 5, Lešanská 3 (55. Šťastná), Šnévajs 3, Kadlecová 2, Sequensová 2 (57. Vychodilová), Snášel 1

Moje shrnutí zápasu jako trenéra: "Zápas mě, kromě prestižního vítězství nad reprezentací Polské republiky, potěšil zejména příkladným nasazením hráčů, proměňováním šancí, ale i předváděnou hrou, kdy se ve velké míře objevovaly prvky z našich tréninků. Hráči se také vyvarovali chyb v obraně, které jsme dělali v minulých zápasech. To vše má pro mě velkou váhu a hráčům za výkon děkuji! Je to velký příslib do budoucna a doufám, že takový výkon zopakujeme i v neděli v domácích zápasech extraligy proti Děčínu."

Sobotní večer byl pak ve znamení blahopřání našim oslavenkyním Terezám, které v úterý slaví dvacáté narozeniny, a dlouhé procházky po historickém centru Krakova. Měli jsme možnost si dlouze prohlédnout krásné památky i prodiskutovat korfbalové i běžné věci se svými polskými přáteli.

Polsko - Prostějov 16:16 (7:5)

Nedělní zápas byl s polskou stranou dohodnut jako přípravný s možností prakticky neomezeně střídat a dát tak příležitost širšímu kádru. My jsme do zápasu šli s promíchanou sestavou se čtyřmi hráči širšího výběru. V první půli se projevila naše menší sehranost v této sestavě, ale i dobrá obrana. Přesto se vedlo lépe domácím, když vedli ve 14. minutě zápasu 3:0. Nám se podařilo vyrovnat na 4:4, ale Poláci opět odskočili na poločasových 7:5 v jejich prospěch.

Do druhé půle jsme až na jednu výjimku vystřídali všechny hráče, kteří hráli celý sobotní zápas, a měli tak na hřišti dokonce pět hráčů naší rezervy. O to víc jsme ale bojovali a šesti koši v řadě vývoj utkání otočili v náš prospěch - 11:8. Poláci ale opět zpřesnili střelbu z dálky a vyrovnali na 15:15. Na remíze už nic nezměnilo ani po koši z velké vzdálenosti na obou stranách v poslední minutě utkání.

Sestava a koše: Bednář 7, Lešanská 2 (31. Kadlecová), Tichý 2, Láhner 1, Snášel 1 (31. Mynařík 1), Sequensová (31. Faltýnková 2), Šťastná, Vychodilová

Opět shrnutí: "Tento zápas dal nejenom příležitost hráčům rezervy, ale také jim ukázal, v jakých směrech mají na sobě pracovat, aby více zasahovali do bojů našeho áčka v extralize. Opět byla příkladná naše bojovnost!"

Zpáteční cesta pak již proběhla bez větších obtíží a v neděli večer jsme se znavení vrátili do Prostějova.

Kliknutí otevře galerii fotek!

Moc pěkně!

Tak takové zprávy se moc dobře čtou :-) Blahopřeji neporazitelnému A-týmu ke skvělé reprezentaci v zahraničí!
Jana m.

XiaoXin (bez ověření) – Po, 17/11/2008 – 08:44

AKTUALIZOVÁNO: Fotky!

Fotky zde!

Miňa

Jan Mynařík – Čt, 20/11/2008 – 23:26
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i