Dvě jasná vítězství před stovkou diváků

Aneta Lešanská – Ne, 23/11/2008 – 22:48

V nedělní odpoledne 23.11. viděla téměř zaplněná hala RG a ZŠ Prostějov dvě atraktivní extraligová utkání, kdy domácí ve dvou zápasech smetli hosty z Děčína 28:9 a 21:9. Za vydatného skandování fanoušků a víření bubnů si tak domácí připsali 6 bodů do extraligové tabulky. Fotky a krátké video!
Další extraligové zápasy hrajeme s Kolínem, opět ve sportovní hale RG a ZŠ Prostějov v sobotu 6.11. 14:30 a 16:30!

SK RG Prostějov - TKC Děčín 28:9 (18:4)

První zápas se dařilo domácímu týmu jak v útoku, tak i v obraně. Velkou zásluhu na tom měli proštějovští korfbaloví fanoušci, kterých se setkalo více než sto, což je letošní ligový rekord v návštěvnosti. Prostějovští nastoupili do zápasu zcela koncentrovaně a hned v úvodu dvakrát skórovali. V tomto duchu se nesl celý poločas, kdy domácí precizní obranou a jednoduchou hrou v útoku nedali hostům šanci cokoliv zahrát. Dařili se jim nacvičené akce, k vidění byly dlouhé útoky a dokázali efektivně těžit z chyb soupěře. Poločas tak skončil jasnou převahou domacích 18:4. Nástup druhého poločasu nebyl tak výrazný, avšak hosté se nedokázali dostat do hry. Prostějovští tak navyšovali své skóre a i přes to, že výsledek sváděl ke ztrátě koncentrace, plnili trenérovy pokyny a nedostali víc jak 10 košů za zápas. Zápas skončil jasným výsledkem 28:9, kdy vítězství oslavovali jak hráčí SK RG Prostějov, tak i nadšení diváci.
Sestava a koše: Faltýnková 6, Kadlecová 5 (41. Šťastná), Lešanská 5, Bednář 3, Snášel 3 (41. Tichý 1), Sequensová 2 (46. Vychodilová 1), Šnévajs 2, Konečný

SK RG Prostějov - TKC Děčín 21:9 (15:2)

Do druhého zápasu nastoupili domácí ve stejné sestavě a se stejnou podporou v hledišti. Avšak i přes velkou snahu se dlouho nedařilo vstřelit koš. Obrana však útok podržela a prostějovský stroj se asi po 15 minutách opět rozjel. Kombinace domácích motaly hostům hlavu a často končily košem nebo trestným hodem či penaltou. Poločas tak skončil 15:2 - hosté se díky precizní obraně vůbec nedostali do hry a dva slepené koše jim radost do šatny přinést nemohly. Druhý poločas se nesl zcela v jiném duchu. Domácí se v útoku trápili, nedokázali si pomoct nacvičenými akcemi a v obraně tak zbytečně ztráceli sílu. I tak byla převaha na straně domácích, přestože ne taková jako v prvním zápase. Poslední hvizd rozhodčího nás tak vysvobodil a přinesl druhou dnešní výhru 21:9.
Sestava a koše: Kadlecová 4, Konečný 4, Bednář 3, Faltýnková 3 (36. Šťastná), Lešanská 2 (40. Vychodilová), Sequensová 1, Snášel 1 (43. Tichý 2), Šnévajs 1

Slovo trenéra: "Dnes jsme chtěli útočit hlavně přes děvčata, což se nám dařilo, kdy dívčí část družstva nastřílela v první zápase 19 a ve druhém 10 košů. K tomu jsme přidali vynikající práci v obraně a výborný výsledek byl na světě. Chci všem velice poděkovat za super odvedenou práci! Teď se budeme soustředit na příští kolo, kdy 6.12. hostíme vicemistra z Kolína."

Fotky a krátké video naleznete ve zvláštním článku!

Super fanoušci - kamarádi, znamí, příbuzní, atd.!!!

Ještě jednou velké DÍKY všem, kteří jste přišli a fandili toto nedělní odpoledne našemu týmu. Hlavně díky Vám to byly pro nás opravdu výjimečné zápasy - byli jste skvělí a vytvořili jste nádhernou atmosféru!!!:-)

David Konečný – Po, 24/11/2008 – 02:21

:-)

toš su zbité jak psék, všecko ňa bolí, ale jinak su šťastné!!!

ti diváci byli fakt super tak doufam ze na kolin budou taky, tam je budeme potrebovat vice!

a jeden dotaz do pléna:nemyslite že by bylo lepší mít mezi zapasy vetší pauzu, treba 1,5 hod?

Z23 (bez ověření) – Po, 24/11/2008 – 08:00

Historicky 2.komentář:)

Prostě jsem musel napsat:),protože to byl největší korfbalový svátek za posledních X let...:)
Díky všem fanouškům za fantastický zážitek.....
Byla to bombička:)...DÍKY

šnevi (bez ověření) – Po, 24/11/2008 – 12:43

My diváci děkujem za zážitek

Moc dobře se na to koukalo. Velké nasazení, nádherné akce, rychlá a pestrá hra, koše ze všech možných i nemožných úhlů, parádičky pro diváky. Jedním slovem DREAMTEAM :) Díky a jen tak dál !!!!

Lenka C. (bez ověření) – Po, 24/11/2008 – 12:58

asi jsme to přehnali

teď jsem četl na děčínských stránkách, že ruší dnešní trénink juniorů i seniorů....tak snad jsme to s nima nepřehnali:-)))

Z23 (bez ověření) – Po, 24/11/2008 – 13:58

Vůbec ne ;-)

Oni se s námi v loňské sezóně v 1.lize taky moc nemazali - si z toho udělali trénink navíc ;-)
Jana m.

XiaoXin (bez ověření) – Po, 24/11/2008 – 14:40

Velký dík!

Velký dík všem, co přišli fandit, opravdu to není jen zdvořilostní fráze, ale hodně to pro nás znamenalo (a znamená)...myslím, že teď mluvím za všechny z našeho klubu!...:o)...paa G7

Gába (bez ověření) – Út, 25/11/2008 – 19:06
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i