Ne úplně krátce z Enschede: novinky a halová sezona

Jan Mynařík – Čt, 27/11/2008 – 23:51

Po kratší pauze je tu opět náš seriál o dění v DOS-WK. Dozvíte se o aktuálních výsledcích prvního týmu. Taky napsal Marcel, který shrnuje co všechno se za poslední dobu v Enschede událo, a Hennie přes e-mail pravidelně dohlíží na naše zápasové i tréninkové snažení!

Nejdříve novinky od Marcela. Původně chtěl jet na kratší dovolenou mezi Vánocema a Silvestrem někam ke Karlovým Varům, ale mám moc práce (taky pracuje v IT jako já ;-)), takže volno mít nebude. Měl totiž v plánu na den či dva se stavit v Prostějově ... smůla. Pokusí se najít nový termín, kdy by se přijel podívat.

Marcel také píše, že jsou velmi šťastni, že se nám poměrně daří na všech ligových frontách. DOS-WK se prý také dobře daří, jejich mládežnické a dětské týmy se rozrůstají a mají nyní více jak sto dětí .... jenže u nich to znamená, že každé malý hráč má svůj tým a pravidelně hraje. Prostě mají jeden tým na každých 8-10 hráčů.

To, že se áčku DOS-WK nedařilo ve venkovní lize Marcel nehodnotí až tak tragicky, většinou prý hráli poměrně dobrý korfbal, ale koše nepadaly. Ve skupině jsou po podzimní části sice poslední, ale nic není ztraceno a na jaře se ještě uvidí.

DOS-WK 1 už má taky za sebou dva zápasy halové sezony a v Overgangsklasse C, kterou tuto sezonu hrají, mají jednu porážku a jednu remízu. Porážka je z prvního utkání s favoritem ligy, kterým je Rhoda Amsterdam. Z tohoto domácího zápasu je i několik fotek. Konečný výsledek - 12:21.

V druhém zápase již bylo áčko DOS-WK úspešnější, když hráli v Haagu proti místní Futuře. O poločase náš partnerský klub vedl, ale utkání nakonec skončilo plichtou 11:11 - cenný bod z venku! Trenéři a vedení DOS-WK hodnotí hru prvního týmu jako velmi dobrou a nadcházející souboje vidí pozitivně.

Druhý tým DOS-WK má na kontě po jedné porážce a jednom vítězství. DOS-WK 2 - Groen Geel 2 11:17 a Blauw Wit 3 - DOS-WK 2 8:9.

Úplně nakonec nám Marcel přeje hodně štěstí do zápasů s Kolínem!

S Henniem probíhá živá komunikace a samozřejmě všechny moc zdraví. Jako trenér áčka s ním konzultuji zápasy i tréninky a musím říct, že podnětů a materiálů mám dostatek. Ve spojení s našimi vlastními postupy a herními prvky se máme opravdu na co těšit, jenom musíme všichni usilovně trénovat.

Rozhodně ale Hennie nezapomíná připomenout "keep positive". Doslova píše, že záleží pouze na týmu! Úspěch týmu je totiž úspěchem všech! Člověk může být vynikajícím hráčem i bez toho, aby skóroval. Kde by totiž byli střelci bez přihrávek ... a proto vzájemný respekt v týmu je projevem velkých hráčů!

Kategorie:

Škoda, že to Marcelovi

Škoda, že to Marcelovi nevyšlo, moc rádi bychom jej u nás přivítali. Bude fajn, když si najde jiné volné okno v kalendáři, ať už přijede sám nebo celá skupinka. Taky díky všem (a dvakrát díky Henniemu) za účast (samozřejmě nemyslím účast fyzickou, ale ... prostě tu druhou :-) ), je příjemné vědět, že je zajímají naše výsledky a korfbalové úspěchy. Držím jim palce, aby druhá půlka sezóny nejenom áčku DOS-WK vyšla podle očekávání!
S těma dětma/mládeží je to mazec .... úplně to vidím běhat pohromadě jako na Korbaldagen, který jsme viděli na vlastní oči :-) Takhle široká základna budoucích "velkých" hráčů je prima.
Příležitostně prosím vyřiď Marcelovi, Henniemu i ostatním spoustu pozdravů!

Zdeněk Uherka – Pá, 28/11/2008 – 09:26

pozdrav

jak pise brasule urcite je vsechny moc zdravime, takova sounalezitost je celkem prijemna:-)))

a jestli chteji potrenovat at prijedou na soustredeni k nam!!!nam to u nich pomohlo:-)

marcela skoda mohli sme ho pekne zmrskat, ale jaka je to teprve skoda s mendy co?.-)

Z23 (bez ověření) – Pá, 28/11/2008 – 13:13
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i