Tři body do tabulky extraligy

Zdeněk Snášel – Ne, 07/12/2008 – 13:47

V sobotu 6.12.2008, v rámci 4. kola České korfbalové extraligy, přivítal prostějovský korfbalový tým na své palubovce hráče a hráčky z Kolína. Hostující tým, vicemistr z minulé sezóny, nabitý bývalými i současnými reprezentanty, byl s ohledem na předcházející sezóny papírovým favoritem, ale domácí prožívají v tomto ročníku výrazný výkonnostní růst, takže se očekával vyrovnaný duel. Na oba zápasy opět přišla velice slušná návštěva, takže byla pravá sportovní atmosféra. Fotky!

SK RG Prostějov – VKC Kolín 19:14 (7:6)

Hned od úvodních minut prvního zápasu bylo zřejmé, že oba celky se zaměřily především na poctivou, agresivní obranu, která útočníkům nedávala klid a přesnost v zakončení. Skóre bylo prakticky stále vyrovnané a žádnému celku se nedařilo bodově odskočit. Dle pokynů trenéra chtěl domácí tým útočit hlavně přes děvčata, kde byl hostující celek evidentně slabší, ale mužské části se nedařilo vytvářet podpůrné funkce. I když byly naše útoky nebezpečnější a s více střeleckými příležitostmi, do poločasu se nám nepodařilo využít mírnou optickou převahu a do kabin se šlo za stavu 7:6.

Domácí trenér Mynařík nabádal své svěřence zejména k trpělivosti v útoku a k vytrvalé agresivní obraně. Jeho slova se za krátko po změně stran vyplatila a kolem 40. minuty se nám poprvé podařilo odskočit na dvoubodový rozdíl (10:8), což nám přineslo psychickou výhodu a potřebný klid v zakončení. Od tohoto okamžiku jsme drželi utkání pevně ve svých rukou. Vynikající obrana 1. čtyřky (Bednář, Šnévajs, Lešanská, Kadlecová) nepustila hosty prakticky k ničemu a poskytovala 2. čtyřce nové a nové útočné příležitosti, které jsme proměňovali.

I když byl zápas stále vyhecovanější a rozhodčí chladili emoce hráčů i za pomocí žlutých karet, domácí svoji trpělivou a koncentrovanou hrou nedovolili hostům zvrat a až do konce utkání si drželi bezpečný 3-4 bodový náskok. Konečný výsledek 19:14 a cenný skalp historicky nejneoblíbenějšího soupeře byl pro domácí tou nejlepší satisfakcí za zvýšené tréninkové úsilí. Radost z utkání zkalilo zranění kolene Davida Konečného.
Sestava a koše: Konečný 4 (56. Snášel), Uherka M. 4, Faltýnková 3, Bednář 3, Kadlecová 2, Lešanská 1, Sequensová 1, Šnévajs 1

SK RG Prostějov – VKC Kolín 19:20 (6:10)

Do odvety jsme nastoupili s jednou vynucenou změnou, zraněného Konečného nahradil Snášel. Vstup do utkání se bohužel podařil soupeři. Hosté se lépe pohybovali, dařila se jim střelba a v obraně byli důraznější. Naopak domácí nastoupili zcela nekoncentrovaně a až příliš se nechali ukolébat předchozím vítězným zápasem. Po čtvrt hodině byl stav 1:6 a domácí byli zjevně zaskočeni. Po timeoutu jsme se sice útočně vzpamatovali, ale obraně se stále nedařilo zastavovat kolínské útoky. Až šesti bodový rozdíl jsme do konce poločasu zkorigovali na 6:10 a dá se říct, že přestávka byla pro nás vysvobozením.

Domácí trenér svůj tým řádně vyhecoval a namotivoval a na herním projevu se to ihned po změně stran projevilo. Zejména zlepšeným pohybem, mnohem větším nasazením a bojovností jsme se dostali zpět do zápasu. Hostům se sice útočně stále dařilo, ale skuliny v jejich obraně jsme začali využívat. Oba týmy se tlačili hlavně do vyložených příležitostí pod košem, kde díky agresivnímu pojetí obran docházelo k častým nedovoleným zákrokům, takže se skóre měnilo hlavně díky zahrávání standardních situací. Bohužel jsme v této činnosti nebyli moc úspěšní a i kvůli čtyřem neproměněným penaltám jsme stále jen dotahovali náskok soupeře. Dařilo se nám ale držet útočný doskok a zlepšenou střelbou z dálky jsme deset minut před koncem vyrovnali na 15:15.

Hosté nás ale do vedení nepustili a prakticky z protiútoku šli opět do vedení. Opět jsme vyrovnali v posledních minutách na 18:18, ale kolínští byli střelecky úspěšnější a zápas rozhodli ve svůj prospěch. Prohra 19-20 nás sice mrzí, ale bohužel pro nás byla zasloužená. Zápas jsme si prohráli nekoncentrovaným vstupem do utkání a slabší fyzickou kondicí.

Sestava a koše: Uherka 6, Faltýnková 4, Lešanská 3, Bednář 3, Sequensová 1, Šnévajs 1, Snášel 1, Kadlecová (44. Šťastná)

Komentář trenéra Prostějova k utkáním s Kolínem: "Jsem opravdu pyšný na to, co jsme v posledních měsících na trénincích dokázali. Překopali jsme náš přístup k obranné i útočné hře, kdy jsme spojili náš vlastní styl korfbalu s novými prvky, na kterých spolupracuji s holandským trenérem Henniem Baasem z partnerského klubu DOS-WK Enschede. Výsledky naší práce jsme viděli v zápasech s polskou reprezentací, v extralize proti Děčínu a teď i proti Kolínu.

Samozřejmě si cením vítězství v prvním zápase, ale z mého hlediska byla mnohem cennější psychická síla kolektivu při dotahování velkého náskoku soupeře v druhém utkání. Samozřejmě máme na čem pracovat, obrana má pořád svoje skuliny, musíme přidat více řádu do našeho útočného snažení, ale zejména musíme zlepšit naši střeleckou úspěšnost ve spojení s fyzickou kondicí. Za týden nás čeká ještě předehrávka pátého kola extraligy ve Znojmě, potom budeme mít měsíc na zimní přípravu před druhou polovinou soutěže.

Jinak doufám, že se divákům sobotní zápasy líbily, bylo se opravdu na co se dívat, na čemž jsem se shodl i s trenérem hostí. Můj dík patří všem hráčům, podali zodpovědný výkon. Přeci jenom bych ale chtěl vyzvednout Martina Uherku, který se vrátil po dvouměsíční pauze způsobené těžkým výronem kotníku a hned byl naším nejproduktivnějším hráčem a spolehlivým útočným doskokem. Škoda jen jeho několika neproměněných šancí. Ale znovu připomínám, že velmi dobře zahráli všichni hráči základní sestavy včetně střídajících Snášela a Šťastné. Výraznou ztrátou je potom zranění Konečného."

Pár slof:-)

1. Máme nejlepší fanoušky v lize, opět velké DÍKY Vám všem, kteří jste přišli fandit, ohromně nám to pomáhá! (Mino, napádá mě, co vypravit autobus zdarma pro fanoušky do Znojma?! Ale asi bez řízků a pití, ať to není zbytečně drahý:-)

2. Byli jsme lepší než soupeř, a to jak herně, tak i po morální a emotivní stránce - z mého pohledu super! Citíl jsem z nás nejen pach potu, ale i obrovskou sílu a odhodlání vyhrát!:-)

3. Narhuji, ať se při psaní článků po zápasech pravidelně střídáme. Každý z nám má jiný sloh a je to pak oživení při čtení:-)

David Konečný – Ne, 07/12/2008 – 15:14

Ad 1) Jsem pro autobus, kdyz

Ad 1) Jsem pro autobus, kdyz ho naplnime. My bychom se samozrejme svezli take. Chybejici penize najdeme ;-)

Ad 3) Ja jsem jenom pro, dulezite ale je psat ty clanky taky rychle. V pondeli je proste pozde ;-)

Miňa

Jan Mynařík – Ne, 07/12/2008 – 15:25

Přátelé, kamarádi...my

Přátelé, kamarádi...my vám ty medaile přivezeme!

Je radost hrát před zaplněným publikem a všem vám pravidelným i premiérovým návštěvníkům patří velké díky za vaši neutuchající podporu, i když se nám zrovna nedařilo.
Porážka soupeře největšího byl předvánoční bonbónek a po Novém roce se doufám všichni zase sejdeme na spanilé jízdě extraligou!!!

mauh (bez ověření) – Ne, 07/12/2008 – 21:45

smrk kolinu

diky vsem fanouskum, spoluhracum a trenerovi...postupem casu to vidim radostneji nez bezprostredne po tom 2. prohranem zapase...vubec se nebojim zapasu ve znojme, naopak tesim se jak zabojujeme a verim ze sance na nejaky ten bodik JSOU!!!

poznamka k dinosaurum: takhle by to hosi neslo!sotva se uzdravi tiranosaurus, zrani se brontosaurus...a chudak raptor si neodpocine!!!jeste ze od ledna pribude dalsi clen dinosauri rodiny - mina:-)

Z11 (bez ověření) – Po, 08/12/2008 – 08:12

Jenze ten si pak na pul roku

Jenze ten si pak na pul roku zase hned odpocine ;-)

Miňa

Jan Mynařík – Po, 08/12/2008 – 19:43

dík za toho tyranosaura

dík za toho tyranosaura :)
a aspoň nebudu nejstarší dědek na hřišti :-D
akorát poněkud zapracuju na penaltách, pokud mě k nim ještě někdy vůbec pustíte...

mauh (bez ověření) – Po, 08/12/2008 – 22:09

:-)

vzdyt jsou to roztomila zviratka ti dinosauri...nekdo ma sin slavy, my mame klece na dinosaury!!!

a na penaltu te ja, zcela s klidnym srdcem pustim:-)

Z11 (bez ověření) – Út, 09/12/2008 – 08:06

Miňo, toto nečti:-)

...ať se nedovíš o dárku k tvým 30 narozeninám!!!...Dnes společně s Mladou Frontou DNES je možné přikoupit DVD za 49,-Kč s názvem "Balada o Alosaurovi". Takže myslím, že pro Miňu, alias Alosauruse (takový ten velký ještěr s velkou a zubatou tlamou, stojící na dvou silných zadních nohách a opírající se o silný a dlouhý ocas), je to ideální a levný dárek, který potěší:-)

David Konečný – Út, 09/12/2008 – 12:39

AKTUALIZOVÁNO: Fotky!

Fotky jsou ve zvláštním článku!

Miňa

Jan Mynařík – Út, 09/12/2008 – 00:45

KUKO´s information

Ahojte moji drazí! ;) jen vás chci upozornit, že 20.12.2009 (po absolventském volejbale na reálce) se bude s pravděpodobností hraničící s jistotou, konat VÁNOČNÍ VEČÍREK! ;) určitě ještě napíšu celý článek s podrobnými informacemi...zatím jen chci abyste o tom věděli a počítali s tím! ;)
S pozdravem KUKO ;)

Kuko (bez ověření) – Út, 09/12/2008 – 18:21
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i