Dorostenci částečně úspěšní

Martin Uherka – Po, 08/12/2008 – 17:47

Ve třetím kole 1.ČDKL jsme se vydali na dlouhou cestu do Třeboně, okořeněnou ranním vstáváním - sraz byl 5:45. I přes tento odporný čas se všichni (i tanečníci, co měli v sobotu večer závěrečnou) dostavili v pořádku a v šest jsme vyrazili i se dvěma fanynkami na palubě zánovního minibusu vstříc zimním dobrodružstvím.

Po bezproblémové cestě s pohodovým řidičem nás čekal nejprve celek Kutné Hory, který jsme chtěli konečně porazit.

SK RG Prostějov - SK AFK Respo Kutná Hora 8:7 (3:4)

Lehce ospalá hra sice nepřinášela košové hody, ale v útoku jsme hráli, jak jsme chtěli, a v obraně jsme se vyvarovali zbytečných chyb. O něco úspěšnější ve střelbě však byli kutnohorští, když si do přestávky udrželi nejtěsnější náskok. V druhé půli se více střeleckého štěstí přiklonilo na naši stranu, individuálně se prosazoval hlavně Honza Tichý a v druhé čtveřici duo Katka Zelinková utíkající a Barča Planičková skórující. Ani dvě neproměněné penalty nic nezměnily na vítězství - ovšem někteří si berou příklad z trenéra i tam, kde by zrovna nemuseli...

Po tříbodovém zisku z prvního zápasu jsme trochu doufali, že bychom mohli tohle kolo vyhrát - obzvlášť, když se Brno ve svém zápase s domácí Třeboní velmi trápilo, dlouho nemohlo dát koš a utkání rozhodlo až doslova v poslední minutě. Leč, dějiny se ubírají různými cestami...

SK RG Prostějov - VSK VUT Brno 6:11 (3:5)

Proti nám se už Brno koncentrovalo mnohem lépe, a i když naše hra byla dobrá, přece jen jsme nedokázali proměňovat šance a za nepříznivého stavu jsme sáhli ke střídání, aby náhradníci nabrali zkušenosti. Výsledkem byla jednoznačná prohra, ale i pár nabytých zkušeností k nezaplacení.

SK RG Prostějov - KK Třeboň 9:9 (5:6)

Domácí ukořistili bod za remízu s Kutnou Horou a povzbuzeni tímto úspěchem pokračovali v nadšeném výkonu. Jejich nasazení nám dělalo trochu problémy, navíc máme výškový deficit takřka v každém zápase a soupeři si na nás několika doskočenými střelami vytvářel tlak, který dokázal proměňovat v koše. V poločase jsme si trochu ujasnili, jakých chyb se vyvarovat a jak vést naše útoky, ale přesnost v zakončení se nedá jen tak naordinovat. Ve výsledku je remíza pro nás dobrý výsledek, protože jsme mohli i prohrát.

Koše celkem: Tom Marek 7, Barča Planičková 5, Honza Tichý 4, Marta Borsiczká 4, Katka Zelinková 1, Nikča Ambrosová 1, Martin Zverec 1...Katka Drábková, Gabča Juríková, Martin Sochor

Slovo trenéra: I přes ztrátu s papírově slabším soupeřem jsem spokojený - začínáme v útoku hrát, jak bych si představoval, jednoduše, kombinačně, bez dlouhého držení míče. Obrana se také zlepšuje, i když je to někdy spíš rychlostními schopnostmi jednotlivců než technicky správným pohybem. Jsem rád, že můžu zapojovat celkem šest děvčat - ještě bych ale uvítal alespoň jednoho kluka, abych mohl lépe kombinovat sestavu. Zatím jsme v pozici, kdy můžeme hrát o příčky, zajišťující postup do baráže o extraligu, ale tým prozatím není dostatečně vyzrálý a baráž beru jen jako další příležitost k sehrávání týmu.

K nedělním zápasům: Začínají nám ve hře fungovat souhry dvojic - třeba Katka s Barčou perfektně řeší situaci 2 na 1 při dvojtatku, které Barča nekompromisně zakončovala. V obraně bych vyzdvihl výborný obranný doskok Martina Sochora, který získával míče i proti vyším protihráčům. Svoje první utkání za dorostence si zahrála Gabča a Nikča svým dalším košem dokázala, že minule neskórovala náhodou. Možná bychom mohli hrát s Brnem mnohem vyrovnaněji a Třeboň porazit, ale potřebuji, aby i hráči z lavičky hráli těžká utkání a naučili se vyhrávat - proto jsem v obou zápasech střídal bez ohledu na skóre.
Příští kolo nehrajeme a na další zlepšení tak máme dva měsíce, které věnujeme hlavně práci na rychlosti a individuální obraně.

Jsem hráč z Třeboně a

Jsem hráč z Třeboně a myslim si že by jste nás konečně mohli brát jako rovnoceného soupeře.

Anonym (bez ověření) – Po, 08/12/2008 – 19:30

Já si zase myslím, že

Já si zase myslím, že většina našich uvědomělých hráčů Vás nikdy ve své podstatě ani nijak vážně nepodceňovala... Ostatně výsledky tohoto kola ukázaly, že se to ani nesluší... ;-)

Emmí #37 (bez ověření) – Po, 08/12/2008 – 19:55

Jednoduchá odpověď do Třeboně!!!

Já si myslím, že kdyby jsme hráli co jsme měli a chtěli, tak jste neměli žádnou šanci ten bod získat. Našim největším problémem byla špatná hra jedné čtyřky, hlavně mě. Kdybychom nedělali blbosti v obraně a poslouchali trenéra a nedělali si co jsme chtěli, zase hlavně já, tak jste neměli žádnou šanci. Já vás neberu za rovnoceného soupeře i po téhle remíze. Považovat za rovnoceného soupeře vás budu až nás porazíte. Tahle remíza s vámi nás doufám nakopne k lepším výkonům a donutí nás už konečně se nad sebou zamyslet, jestli to bereme vážně ty zápasy, nebo si chodíme jen tak zahrát, zase hlavně mě. Ono se říká nikdy neříkej nikdy, ale já si až moc věřím abych si dovolil říct, že letos to ještě nebude (to že nad nama vyhrajete).
Uvidíme se zhruba za dva a půl měsíce v Brně, jestli si to dobře pamatuju a tam se ukáže.
Stručně bych to řekl tak, že jste měli v neděli štěstí a taky domácí prostředí dělá hodně.
Zpozdravem do Třeboně Honza #14.

Honza (bez ověření) – Po, 08/12/2008 – 20:42

Oujeee!

A to jsem chtěla trapně provokovat svým přehnaným nadhledem a slušností :D Honzi, klid... Nesmíš všechno svalovat jen sebe... :)

Emmí (bez ověření) – Po, 08/12/2008 – 20:50

Ale jo!!!

Já jsem naprosto v klidu, ale docela mě dokáže naštvat, když někdo po jedné remíze hned začne vybuřovat s rovnocenejma soupeřama.
Je to prostě muj názor a jako kapitán to nase svalit mužu, protože já vás mám k těm vytěstvim dovádět a né vám házet klacky pod nohy svejma blbejma chybama v obraně a nedávánim stoprocentnich šanci v utoku, viz dvě penalty, čtyři dvojtakty, tři střeli z mista čtyři metry od koše.
Musim se nad sebou zamyslet a začit stou svou hrou něco dělat, protože je to hruza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zdarec Honza #14.

Honza (bez ověření) – Po, 08/12/2008 – 21:01

Tady je to dneska vostrý...

Tady je to dneska vostrý... :)
Až mě mrzí, že zítra nebudu na tréninku, abych ty vaše představy patřičně usměrnil. Nicméně jsem rád, že se u nás nebojí projevit i hráči jiných týmů - zdravím Jihočechy :) - a že se tak hezky hecujete. Jak je to doopravdy se ukáže na hřišti, takže se těším na viděnou v únoru v Brně...

mauh (bez ověření) – Po, 08/12/2008 – 22:07
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i