S Budějovicemi opět jedno vítězství

Jan Mynařík – Ne, 11/01/2009 – 16:15

Na začátku soutěžního ročníku jsme v prvním kole jeli do Českých Budějovic, na začátku roku kalendářního jsme vstoupili do druhé poloviny základní části extraligy se stejným soupeřem, tentokrát na domácí půdě sportovní haly RG a ZŠ na Studentské ulici. V září jsme si z jihu Čech ze dvou utkání odvezli tři body za jedno vítězství, v sobotu 10.1. jsme byli doma za velké podpory fanoušků stejně úspěšní. Fotky!

SK RG Prostějov - KCC Sokol České Budějovice 19:21 (10:10)

Celé první utkání bylo velmi vyrovnané, i když více se přeci jenom dařilo hostům, kteří se dokázali prosazovat hlavně díky dvojici reprezentantů Kracíka a Bláhu - ti za celé utkání zaznamenali dohromady více jak polovinu všech košů Jihočechů. To bylo patrné hlavně v úvodu, než jsme dokázali změnami v obraně vyvinout na Budějovice větší tlak a znesnadnit jim tak skórování. První půle skončila smírně 10:10.


Po kliknutí na fotku se otevře celá galerie.

Do druhého dějství jsme opět vstoupili špatně, přestože jsme si tento náš neduh připomínali a snažili se zkoncentrovat. Přesto jsme se prakticky okamžitě dostali chybami v obraně a neschopností v útoku do čtyřbodového manka. Soupeř si tento svůj náskok udržoval prakticky až do konce utkání, kdy jsme mocně dotahovali, ale Sokol si závěr zkušeně pohlídal.

Sestava a koše: Uherka M. 6, Bednář 4, Faltýnková 2, Kadlecová 2, Lešanská 2, Snášel 2 (50. Tichý), Šnévajs 1, Sequensová (43. Vychodilová)


Po kliknutí na fotku se otevře celá galerie.

SK RG Prostějov - KCC Sokol České Budějovice 23:22 (12:8)

Druhý zápas měl prakticky opačný průběh. Hned na začátku jsme se utrhli my a svůj náskok si udržovali až do 40. minuty druhého poločasu, když jsme se dokázali prosazovat z prostoru celého hřiště nebo skórovat s volných hodů a penalt po faulech soupeře. V druhé polovině utkání ale soupeř přidal, což se projevilo i na skóre. Opět to měla na svědomí hlavně mužská část družstva Českých Budějovic - Bláha, Kracík a Pešák po šesti koších v utkání. Deset minut před koncem se podařilo soupeři poprvé vyrovnat a schylovalo se k dramatickému závěru.

Ten byl opravdu infarktový a šedesátku diváků uváděl do varu. Čím více se blížil konec, tím více košů padalo. Pokaždé, když jsme se trefili, kontroval stejně i tým Jihočechů. Nakonec jsme ale po vítězství více toužili my a se štěstím a umem ho i dosáhli. Získali jsme tak velmi cenné tři body do tabulky extraligy ... a to proti druhému týmu po polovině soutěže.

Sestava a koše: Uherka M. 5, Bednář 3, Faltýnková 3, Lešanská 3, Kadlecová 2, Snášel 2 (19. Tichý 2), Vychodilová 2, Šnévajs 1

Komentář trenéra: "Doufali jsme, že stejně jako v prvním kole budeme proti Českým Budějovicím bodovat, a to se podařilo. Tým podal zodpovědný výkon, který jsme nakonec korunovali úspěchem. Samozřejmě, že to nebylo ideální, ale na tom zapracujeme. Herně se zlepšujeme zápas od zápasu, při poctivém tréninku tomu bude i nadále."

"Ještě ale k samotným utkáním, oba týmy hrály férově, a diváci tak mohli vidět prvotřídní český korfbal. My jsme trochu trpěli na problémy se skórováním z vyložených šancí, na to se musíme ještě zaměřit, v tom nás soupeř převyšoval. My jsme tentokrát byli stoprocentní z penalt a rozhodně pro nás nadstandardně úspěšní z volných hodů. Jsem také rád, jak do utkání vletěli hráči širšího kádru Vychodilová a Tichý, bezchybné to nebylo, ale jsou velkým příslibem do budoucna. Jsem také rád, že v obou zápasech skóroval prakticky celý tým a zodpovědnost tak neležela jen na oporách. Přesto tři koše Martina Uherky v samotném závěru druhého poločasu byly velkým projevem zkušenosti kapitána týmu. Můj dík ale patří celému týmu."


Po kliknutí na fotku se otevře celá galerie.

Paráda!

doufám, že brzy bude video, abych se mohla kouknou ... když už jsem tam nebyla

Jana Uherková – Ne, 11/01/2009 – 16:43

Video bude .... brzo ! :-)

Video bude .... brzo !:-) Dnes v noci jsem vyrenderoval první zápas, odpoledne stáhnu druhý, čili zítra večer (úterý) by s trochou štěstí, tedy pokud mě nepřepadne náhlá a nevyhnutelná ataka lenosti nebo se nebudu bezpodmínečně muset dívat na nějaký veledůležitý film nebo nebudu muset celé odpoledne ležet na posteli a pozorovat strop, mohlo být DVD hotové ;-)

Zdeněk Uherka – Po, 12/01/2009 – 11:55

Šuk = Jágr = Nedvěd

Jardu a Pavla zná celý svět a hrají super i ve svých 36 letech. Jestli půjde Šuk v jejich stopách, tak to bude za zápas 10 košů:-)...že jsi se nepochlubil u Ječmínka ty dědku (i když možná jsi mi to říkal, že jsi dal 11 košů, ale víš jak to mám se svojí hlavou:-))!

Nemyslím to špatně, ale vůbec mi nevadí, že jsem to neviděl, protože by to byly nervy jak prase (dyť já jsem neviděl v přímém přenosu ani nájezdy v semifinále proti Kanadě v Naganu, protože jsem musel utéct od televize). Vlastně jsem jen včera čekal na sms od Zdeny, jak to vše dopadlo - a ono hurá :-):-)

A když už jsem nemohl hrát, tak jsem to s Vámi aspoň poctivě zapil a vyřešil si tím celou dnešní neděli. Kéž bych si mohl zahrát:-)

David Konečný – Ne, 11/01/2009 – 18:29

Gratulace!!! krásný

Gratulace!!! krásný body...

Marcóšek (bez ověření) – Ne, 11/01/2009 – 18:31

AKTUALIZOVÁNO: Fotky!

... jsou tady!

Miňa

Jan Mynařík – Po, 12/01/2009 – 00:51

:-)

vážně veliká krása!!!hrozně důležité body protože ty dudějky jsou i bez vlasty vyborné a mnohem lepší než na začátku sezóny...

za 14 dní musíme dat brno a bude zaděláno:-)))

výkon byl v obou zápasech maximalně týmový ale stejně bych vyzvednul sukosaura, protoze ten zaver odvety byl dostatecne prisnej a nekompromisni:-)))

Z11 (bez ověření) – Po, 12/01/2009 – 08:02

hehe

pánové, vaše chvála mě samozřejmě těší, ale až uvidíte video, tak zjistíte, že už jsem na konci nemohl, tak jsem jenom na půlce chytil míč a hodil ho na koš...no a asi vítr, máchale :)))
Hlavně jsme jako čtyřka po 10 minutách prvního zápasu pochopili, jak máme hrát, a to je podstatný...a pak jsou ještě jiný věci, který jsou podstatný...a to je důležitý!
A hlavně, pro letošek mám snad penalty pořešený, když se na ně ostatní tak nadřou...;-)

mauh (bez ověření) – Po, 12/01/2009 – 17:42

A kde je ta hromadná fotka,

A kde je ta hromadná fotka, kde zejména mužská část družstva má blaženější výraz...?:-) Jinak super tři body...

Leňa (bez ověření) – Po, 12/01/2009 – 10:21

Já chci TU fotku

Apeluju na vlastníka předmětu doličného, jestli by tu fotku nemohl poslat třeba mailem :o)! Hodím si ji na plochu :oD!! Dííííky...

Vycha (bez ověření) – Út, 13/01/2009 – 18:22

Fotku uz mas v mailu

Fotku uz mas v mailu (vycha12@ ....) stejne jako ostatni dotycni.

Miňa

Jan Mynařík – Út, 13/01/2009 – 18:25

myslíš TU fotku, kterou

myslíš TU fotku, kterou budu mít na ploše pc V PRÁCI???? :))

mauh (bez ověření) – Út, 13/01/2009 – 20:28

Super!

Paráda :) Mrzí mě, že jsem to nemohla vidět, ale pro mé už tak rozdrásané nervy je to pravděpodobně lepší :) Samozřejmě přeju úspěchy i do dalších kol... Zdar a sílu!

Emmí (bez ověření) – St, 14/01/2009 – 15:42
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i