Pět minut od šesti bodů

Jan Mynařík – Ne, 25/01/2009 – 21:25

Sedmé kolo České korfbalové extraligy bylo pro hojné prostějovské diváky ve znamení soubojů s aktuálně třetím týmem tabulky, vysokoškoláky z Brna. V neděli 25. ledna byly k vidění dva zápasy, ve kterých jsme se pokusili odčinit dvě porážky s tímto soupeřem z brněnské palubovky. Fotky!

SK RG Prostějov - VSK VUT Brno 19:13 (11:6)

Do úvodního utkání jsme vstoupili košem hned z prvního útoku, kdy po faulu na Faltýnkovou penaltu proměnil kapitán Martin Uherka. Po vyrovnané desetiminutovce jsme se utrhli na čtyřbodové vedení. Náskok jsme si pak udrželi až do poločasu a vlastně i do závěrečného hvizdu. První zápas byl z naší strany lépe zvládnutý, i když jsme se nedokázali vyvarovat technických i taktických chyb. Přes těsnou brněnskou obranu jsme se však prosazovali střelecky a i obrana byla týmově dobrá, když jsme často soupeři dovolili pouze jednu střelu za útok.
Sestava a koše: Bednář 3, Faltýnková 3, Kadlecová 3, Lešanská 3, Sequensová 2, Snášel 2 (53. Tichý), Uherka M. 2, Šnévajs 1

 

SK RG Prostějov - VSK VUT Brno 20:21 GG (11:11)

V druhém zápase hrál protivník o poznání lépe než v tom prvním a dařilo se mu i střelecky. Z naší strany to bylo také dobré a první půle byla tak vyrovnaná, což koneckonců potvrzuje i stav v poločase. Do druhého dějství jsme vstoupili dobře a postupně jsme si vypracovali až čtyřkošový náskok, který jsme drželi do 53. minuty. Potom ale přišel čas brněnské Škrobové, která svými koši dokázala postupně srovnat. Bohužel jsme nebyli schopni kontrovat, měli jsme výrazně špatný pohyb v útoku a naše přihrávky byly přímo tragické. Přesto jsme se nevzdávali a bojovali až do konce.
Za vyrovnané stavu přišlo na řadu prodloužení na zlatý koš. Hned v prvním útoku jsme neproměnili dvojtakt a o míč jsme opět následně přišli špatnou přihrávkou. Celkově dva body pro Brno pak získal kapitán soupeře úspěšnou střelou z větší vzdálenosti.
Sestava a koše: Uherka M. 5, Bednář 4, Faltýnková 4, Šnévajs 3, Snášel 2, Kadlecová 1, Lešanská 1, Sequensová

Co na to trenér? "Získali jsme cenné 4 body, to je super. V obou utkáních si cením naší obrovské bojovnosti, neustále jsme bojovali a dřeli až do konce. Celkově oba zápasy hodnotím velmi dobře, škoda těch posledních 5 minut druhého souboje. Příští kolo na palubovce Děčína bude extrémně důležité, pokud se chceme dostat do play-off. Vše máme ve svých rukou, což musíme potvrdit i tvrdou prací na trénincích."

JO:-)

Jen stručně to zhodnotím - JO!!! ... Šance na play off je velmi reálná:-)

D17 (bez ověření) – Ne, 25/01/2009 – 22:16

AKTUALIZOVÁNO: Fotky!

... zde

Miňa

Jan Mynařík – Po, 26/01/2009 – 00:24

zlaté body!

zlaté 4 body......6 by byl luxus, který bychom si nezasloužili......

jinak vsichni prosim:vydrzte to jeste t ten mesic a pul nez se rozhodne, coz bude 14.3. po domácím zapase se znojmem
- tzn. kazdy trenink (středa, patek a nejlepe i nejake zevlovani na dorostech a zacich)
- na kazdem treninku makat a soustredit se hlavne na vlastni techniku a vykon
- samozrejme ucast na kazdem zapase

tak blizko postupu jsme jeste nikdy nebyli, nekteri z nas uz treba ani nikdy nebudou

kdo do toho ted nepujde na 100% je prašivý, smrdutý kojot:-)

Z11 (bez ověření) – Út, 27/01/2009 – 09:25

Příběh Jardy Jágra:-)

Jarda Jágr kdysi řekl..."Stanley cup jsem vyhrál 2x po sobě hned ve svých dvou prvních sezónách v NHL v 19 a 20 letech. Myslel jsem si tehdy, že vyhrát Stanley cup je naprosto jednoduchá záležitost. Ovšem od té doby jsem se nedostal ani do finále a až ve svých 35 letech jsem pochopil jaké jsem měl štěstí na tým a jeho složení, že jsem s ním 2x po sobě vyhrál Stanley cup."...

Sice nemůžu teď hrát, ale myslím to takhle...Už se asi 10 let mr.ám (pardon za toto slovo, ale lepší vystižení mě nenapadá)na konci sezóny v baráži a toto je první reálná příležitost se aktivně zúčastnit jako hráč Final four (díky zranění aspoň na střídačce) a je dost reálné, že taky poslední příležitost. A dále tím kecáním o Jardovi chci říct, že pro ty mladší je to také možná poslední příležitost, protože i když jste mladí a můžete minimálně 10 let hrát na vrcholné úrovni, tak realita může být stejná jako u Jardy a jeho vítězství ve Stanley cupu....

Zdendo, prosím o analýzu tohoto textu, mimo toho, že srovnání vítězství ve Stanley cupu a naší účasti ve Final four České korfbalové extraligy je asi jak srovnávat klokana s mořským koníkem :-)

D17 (bez ověření) – Út, 27/01/2009 – 10:07

Já jdu na 100% do angíny,

Já jdu na 100% do angíny, takže ze mě si příklad neberte :). Ne, je to v pohodě, měl jsem chvilku poněkud vyšší teplotu, než je normální (asi o dva-tři stupně), ale teď jsem to vykompenzoval a mám pro změnu 35° :-D.
Každopádně podepisuju, co píše Zdenda (i Dava), už mě nebaví, jak rok za rokem pokračuje v trénování naplno po lednu jen pár lidí. Takže vás-nás vyzývám - pojďme si to užít, ukázat naše krásné dresy na finálovém dni a nezapomeňte - pro účastníky bývají dárečky!!!!
Zatím zdárek, uvidíme se příští pátek.
PS: Zase na druhou stranu vidím nejdůležitější utkání Australian Open... :)

mauh (bez ověření) – St, 28/01/2009 – 23:57

Tak se dej poradne

Tak se dej poradne dohromady, at to tuto sezonu treba konecne protrhnem ;-)

Miňa

Jan Mynařík – Čt, 29/01/2009 – 01:07

Inu, i dinosauři mají své

Inu, i dinosauři mají své dny...:-D

Martin Uherka – Čt, 29/01/2009 – 22:07

Veliká gratulace

Ahojte, i když jsem vám na začátku sezóny moc nevěřila (ach, ta moje prostořekost), musím uznat, že jste fakt dobří!!!Usuzuji tak samozřejmě pouze z výsledků zápasů, protože jsem vás hrát neviděla, a tímto jsem se také rozhodla, že vás chci vidět hrát pouze ve finálový den a to nejlépe ve finále!!!! To je totiž zážitek, který ještě z korfbalu nemám- možnost fandit "našim". Takže se na vás těším 14.3!

klubkovlny (bez ověření) – St, 28/01/2009 – 12:10
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i