V reprezentačním dresu ...

Jan Mynařík – Po, 02/02/2009 – 20:31

Na webu jsme o tom už psali a všichni to samozřejmě víte, že čtyři naši hráči reprezentovali Českou republiku na turnajích v Holandsku a Belgii. Lenka Faltýnková a Martin Šnévajs bojovali se seniorkou v prvním ročníku turnaje čtyř nejlepších evropských týmu EURO TOP 4 v Antverpách a Ondřej Bednář s Honzou Tichým v kádru reprezentace do 23 let sbírali cenné zkušenosti. Pojďme se k jejich účasti vrátit den po dni!

Veškeré informace jsou posbírány z různých zdrojů, nechávám si právo na chyby ;-) Prosím zúčastněné, aby svoje dojmy, další informace a opravy uváděných faktů přihodili do komentářů.

Vše pro oba reprezentační týmy začínalo v úterý, naši nastupovali v Kolíně, kam je hodil autem Dava. V devět večer byl potom sraz dalších reprezentantů v Praze-Strahově přímo u sídla svazu. Ve středu ráno několikero použitých dopravních prostředků dorazilo do holandského Bennekomu, kde se jako vždy bydlelo. Již v 11 ale byl první trénink a večer potom následoval zápas seniorky proti týmu Oost-Arnhem, který hraje skupinu B druhé nejvyšší nizozemské soutěže Hoofdklasse.

Zápas skončil prohrou 14:20, ale v poločase byl rozdíl pouze 7:8. Leňa nenastoupila, protože doléčovala nemoc. Šnef si zahrál v prvním poločase ve čtyřce s Martinou Bouman, Romanem Věžníkem a Eliškou Jonákovou .... a podařilo se mu vstřelit svůj první reprezentační koš!

Na čtvrtečním tréninku už byly týmy vedeny odděleně. Daniel Valeš a Milan Čejka, coby trenéři "třiadvacítky" zkoušeli různé sestavy pro nadcházející turnaj v Apeldoornu. Večer byl na programu přátelský zápas jak pro juniorku, tak pro seniory. Oba týmy nastoupily proti družstvům místního DVO Bennekom.

Junioři prohráli s DVO výrazným rozdílem 4:23 (2:11). Ondra i Honza si zahráli až ve druhém poločase, Honza ve čtyřce s Ivanem Žákem, Šárkou Jonákovou a Příhonskou. Ondra potom nastoupil ke Karlu Königsmarkovi, Tereze Paďoukové a Katce Chybové, kam později také střídali Hanka Šamalová a Martin Skála.

Poté se utkali naši reprezentační senioři s prvním týmem DVO, který je soupeřem DOS-WK v Overgangklasse C. Zajímavostí může být, že Martina Bouman nenastoupila za reprezentaci, ale za DVO, jehož je hráčkou. Leňa odehrála celý zápas a stihla čtyřikrát skórovat, hrála ve čtyřce s Romanem Věžníkem, Zdeňkem Milichovským (později střídán Kubou Bláhou) a Klárou Zábojovou. Šnef se dostal do hry v druhém poločase, ve čtyřce s Ivo Kracíkem, Eliškou Jonákovou a Verčou Bínovou jednou skóroval. Konečným výsledkem byla prohra 18:19 (10:10).

Pátek již pak byl prvním hracím dnem turnaje Monuta Youth World Cup 2009 v nizozemském Apeldoornu, kde již od rána hrála česká lvíčata i s Honzou a Ondrou. Senioři se po tréninku vydali do Apeldoornu také, podívat se na své mladší kolegy.

Ostrým vstupem do turnaje byl hned první zápas s Belgií, do kterého v základu nastoupil Ondra. Bohužel si však v desáté minutě poranil kyčel při souboji na doskoku, v poločase střídal a turnaj pro něj bohužel skončil. Honza zasáhl do utkání v druhém poločase. Vysoká prohra - 5:24 (3:13).

Ondra se přesunul na tribunu, kde už Hennie sledoval zápasy a spolu si popovídali a probrali i utkání, která se před nimi odehrávala. K nim se pak po poledni přidali i Šnef s Leňou.

Celý zápas s Nizozemskem odehrál Honza ve čtyřce s Karlem Königsmarkem (později střídaném Michalem Kozákem), Hankou Šamalovou a Míšou Příhonskou. Hennie Honzovu hru proti domácím označil jako dobrou!

Večer potom hrála juniorka o konečné umístění ve skupině se zbývajícím soupeřem - Anglií. O utkání schází dodatečné informace, známe pouze výsledek - opět prohra 12:18.

V sobotu se potom již hrálo v Apeldoornu o umístění. Nejdříve naši v zápase, do kterého Honza nezasáhl, porazili Portugalsko 11:9 (8:6). V souboji o páté místo pak znovu podlehli Anglii 7:16 (5:9). Honza hrál od dvacáté minuty ve čtyřce s Honzou Šedým, Katkou Motákovou a Míšou Příhonskou (později vystřídaná Hankou Šamalovou).

Celkově tak junioři skončili šestí, podívali se na finále, ve kterém Belgie překvapivě porazila Holanďany 15:11 a večer si stihli ještě užít závěrečnou párty v areálu místního klubu Atalante.

Na seniorku se Šnevem a Leňou v sobotu večer čekal v Belgii soupeř nejtěžší, mistři světa z Nizozemska. Ti sice postrádali svoji pravděpodobně největší hvězdu Michiela Gerritsena, který si vážně poranil koleno na reprezentačním tréninku. Šnef nastoupil na první poločas ve čtyřce s Martinou Bouman, Leňou a Romanem Věžníkem. V půli byl na ukazateli skóre svítil příznivý stav, naše reprezentace ztrácela pouhé čtyři koše při stavu 7:11. V druhém dějství ale favorité zabrali a nakonec přesvědčivě vyhráli 25:11. Leňa vstřelila v zápase dva koše.

V druhém utkání stejně jasně porazila Belgie Portugalsko 25:10 a stanovila tak tým z jižní Evropy za soupeře našich do souboje o konečné třetí místo. V něm v neděli podlehli naši po vyrovnaném průběhu až na zlatý koš v prodloužení 23:24, když po základní hrací době to bylo 22:22 (poločas 10:9 pro nás). Leňa opět nastoupila v základní sestavě a jednou se jí podařilo skórovat, když taktikou repre bylo útočit přes mužskou část týmu.

Ve finále porazil nizozemský národní tým domácí Belgii přesvědčivě 28:19, když i tentokrát měli Holanďani první poločas slabší - 11:9.

V tu dobu ale už byli junioři včetně Ondry a Honzy doma. Šnef s Leňou přijeli až v pondělí nad ránem do Kolína, odkud je odvezla Anet.

Kategorie:

Oficialni fotky ze zapasu

Oficialni fotky ze zapasu seniorky s Holandanama:

http://www.actiefotografie.nl/2009-01-31-TOP4-NED-CZE/

Miňa

Jan Mynařík – Po, 02/02/2009 – 21:00

who is who?

šneve prosim te který z těch holanďanů v tom zápase je ten zoufalec co ti nedal koš a ty mu jo? mají čisla 13, 16, 17 a 18...kdo z nich to je ať si ho mužu škrtnout a do budoucna s nim nepočítám:-)

jinak z vás mám ze všech radost m..ky:-)))

Z11 (bez ověření) – Út, 03/02/2009 – 10:20

V zapase proti NEDu hral

V zapase proti NEDu hral Snef proti Casperu Boomovi, ktery mu pry dal dva kose. Snef mel jednu super sanci - dvojtakt, ktery ale nedal.

Miňa

Jan Mynařík – Út, 03/02/2009 – 15:54
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i