Splněná povinnost

Zdeněk Snášel – Ne, 15/02/2009 – 21:27

V 8. kole České korfbalové extraligy jeli prostějovští hráči do Děčína pro povinná vítězství, která by je udržela na postupové pozici pro play-off. Domácí jsou bez jediného vítězství beznadějně poslední a motivací pro prostějovské tak byla především příprava na rozhodující zápasy v Kolíně a tak trochu i odplata za sobotní výprask basketbalistů, který jsme v Děčíně na vlastní oči viděli. Fotky!

TKC Děčín - SK RG Prostějov 17:24 (6:15)

Hlavním úkolem byla v obou zápasech důsledná obrana, ale tato taktika se nám dařila plnit pouze v prvním poločase. Domácí sice nastoupili náporem, s velkým nasazením a potřebnou dávkou štěstí v zakončení, ale my jsme neponechali nic náhodě a soupeře do vedení nepouštěli. Přes jistý doskok Bednáře a Uherky jsme se drželi dlouho na míči a útoky se dařilo zakončovat střelami z dálky i z vyložených pozic. V poločase bylo za stavu 6:15 o zápase prakticky rozhodnuto. Druhý poločas jsme ovšem hrubě podcenili a vlastní nekoncentrovaností darovali děčínským několik laciných košů. Hráči se nesoustředili každý pouze na svého protivníka, ale snažili se pomáhat si i v situacích, které to nevyžadovali, chtěli získat každý odražený míč, čímž si sami rozbili do té doby dobrou kolektivní obranu. V útoku se nám ovšem i nadále dařilo a pořád jsme si udržovali bezpečný náskok před soupeřem. V závěru zápasu jsme již trojitým střídáním šetřili síly na odvetu.
Sestava a koše: Faltýnková 4, Lešenská 4 (45. Koldová), Tichý 4, Kadlecová 3, Šnévajs 3, Uherka 2, Bednář 2 (45.Vařeka 1), Sequensová 1 (47. Šťastná)

fotkaPo kliknutí na fotku se otevře celá galerie.

TKC Děčín - SK RG Prostějov 20:25 (7:8)

Do odvety jsme nastoupili s jasným úkolem, a to koncentrovanou obranou. Bohužel chaotická hra soupeře nám neseděla a naše týmová obrana vydržela zase pouze do poločasu. V útoku se sice v prvním poločase nedařilo střelecky, ale hra byl pestrá se spoustou příležitostí a byla pouze otázkou času, kdy střeleckou smůlu protrhneme. Poločas 7:8 pro nás. Bezprostředně po změně stran jsme si sérií 4 košů vytvořili bezpečný náskok, což nám dodalo v útoku klid a zbytek zápasu byl v útočné fázi velice dobrý. Zaskvěla se především Faltýnková, autorka 8 košů. Obrana byla ale špatná a plná individuálních chyb. Hráči se nechali příliš strhnout tempem hry a nesoustředili se na své protivníky. Když se k tomu přidala notná dávka štěstí domácích při zakončení a nejistý výkon rozhodčího, byla koncentrace prostějovských téměř minimální. Naštěstí nás podržel útok a z zápasu tak žádné drama nebylo. V závěru dostali opět příležitost i hráči z lavičky a zápas jsme dotáhli do bezpečného vítězství 25:20.
Sestava a koše: Faltýnková 8, Lešenská 4, Bednář 4, Uherka 3, Šnévajs 2 (50. Vařeka), Tichý 2, Sequensová (31. Šťastná 1), Kadlecová (45. Koldová 1).

fotkaPo kliknutí na fotku se otevře celá galerie.

Tak to ma byť!

Tak je to spravne! Tak to ma byť! :)
Jen tak dál ...........
Gratulace!!!
Jana m.

XiaoXin (bez ověření) – Ne, 15/02/2009 – 22:07

A kdo tam nebyl, může se

A kdo tam nebyl, může se podívat aspoň na fotky!

Zdeněk Uherka – Po, 16/02/2009 – 14:55

No tak v komentářích

No tak v komentářích každej asi spíš vyzdvihne sebe.. :-) "Chaotická hra soupeře", "notná dávka štěstí domácích", "nedařilo se nám střelecky"...do trháku v 2. zápase jste se dostali při hře proti 7... no neva, je to všechno subjektivní hodnocení, že? Štěstí potřebujem všichni...Hlavně si myslím, že tam byly dost pohledné pasáže oboustranně, hluchých míst snad jen pár a holt zvítězil vyzrálejší a zkušenější tým ;-) Gratuluju

-rr-obin (bez ověření) – St, 18/02/2009 – 09:41

...

jasně že sem to psal z našeho pohledu a prostě jsem to tak viděl a vidím pořád, ale chápu, že váš pohled bude zase jiný...ok! každopádně jste se zlepšili a gratuluji k dobré ofenzívě.....nicméně zejména s ohledem na vzdálenost Děčín-Prostějov (a přdpokládané termíny potencionálních zápasů) držím pěsti v baráži jednoznačně Haviřovu!!! :-)

Z11 (bez ověření) – St, 18/02/2009 – 10:36
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i