Jak jsem si znova obul Asicsy ... aneb švihák lázeňský, díl první

Jan Mynařík – Pá, 13/03/2009 – 17:02

Jsem si říkal, že by možná pár lidí zajímalo, jak se čas od času mám. Dokonce mi někteří i potvrdili, že by to nemusel být nejhorší nápad. No uvidíme ... tady je díl první a vše je v článku.

Až do pondělního rána jsem strávil celkem 3 týdny v brněnské nemocnici u svaté Anny, kde mi provedli zúžení a umělé vyztužení ascendentní aorty a zoperovali trojcípou aortální chlopeň. Tady byly dvě varianty, lepší a horší ... jak už to tak bývá ;-) Ta horší byla náhrada chlopně za kovovou, což by znamenalo braní prášků na ředění krve do konce života a zároveň i dietní omezení v zelenine kvůli vitaminu K.

Pro mě naštěstí ale dopadla ta lepší varianta, tj. přešití chlopně. Celou chlopeň různě ostříhali, přešili a z trojcípé udělali dvojcípou, takže mám stále svoji. Chirurgicky tak všechno dopadlo výborně, jsou to machři.

Operace ale tělo rozhodila tak, že je to k nevíře, různé horečky, arytmie hned po operaci, problémy s kůží ... no, radši přestanu ;-)

Toto pondělí pak následoval přesun sanitkou do lázní v Teplicích nad Bečvou - http://www.ltnb.cz/. Je tu spousta pohodových procedur ... inhalace Vincentky, osvětlování jizvy biolampou, hodina dýchání čistého kyslíku, uhličitá koupel atd.


V tomhle komplexu bydlím ...

Ale je tu i nějaká zátěž, cvičení na židli, které mě překvapivě unavuje ... a pak taky rotoped. Ve středu jsem měl první měření na rotopedu, kde šlo o to, aby změřili můj maximální výkon. A na to jsem si obul Asicsy, zajímavej pocit nostalgie :-D

Kolo bylo každou minutu těžší a těžší, ale mě to šlo moc dobře a jel jsem a jel. Když jsem skončil a měřili mi uklidňování, tak jsem vtipně konverzoval se sestřičkou a ta najednou říká: "Tep se Vám vrátil na 150" a doktorka už na to taky čučela. A tep neklesal ... po pár minutách mě nechali sednout v čekárně a po nějaké době na EKG. Tep neklesal a navíc mi naběhla arytmie tak, jak po operaci.

Šup na nemocniční lůžko, injekce na zklidnění tepu, pospal jsem si, znovu EKG a arytmie byla pryč. Následovala ještě jedna hodinka na ošetřovně, dostal jsem dálkovej ukazatel srdečního rytmu a poslali mě na pokoj.

Takže tak nějak dopadlo, když jsem si poprvé obul sportovní boty :-D Byl jsem z toho jak praštěnej metrákovým pytlem mouky po hlavě. Ráno mi sledovací přístroj sundali, zašel jsem si na koupel a další procedury a doktorka to pak se mnou znovu probrala, řekla, že i uklidňování může být problém ... a bylo.

No a dneska jsem si dal kolo znova, tentokrát na 60% a na 5 minut. Jízda v pohodě, uklidňování bylo opět náročnější, ale žiju, srdce je v klidu. Holt, i to zklidňování musím natrénovat ... asi víc než samotný výkon :-D

No nic, půjdu na večeři. Uvidím, co napíšu příště!

Kategorie:

Možné vysvětlení

Miňo, možná je to tím že jsi měl kolem sebe 2 samičky - ty divochu ty vole, napumpovat anakondu dvaapůllitrem krve by rozhodilo i bizoní srdce ;-) ... slovy klasika, "ponechte ho v chlapecké třídě" ;-) Celkově je to tvoje uzdravování jistě náročný proces, víš o tom asi miliardkrát víc než já, tak bych tělu nějaké tý výkyvy zpočátku toleroval. Nebuď tak přísnej :-) Někdy Tě zase přijedeme zkontrolovat, jak to tam vedeš, pochopitelně očekáváme vycházkový úbor s cylindrem.
P.S.: Když jsem byl minulé léto v Teplicích na výletě, tak tam na Bečvě, co se ti vine pod oknama plavaly tvé oblíbené - kachny !! ;-)
Z.

Zdeněk Uherka – So, 14/03/2009 – 13:37

Kachny plavou stále

Kachny plavou stále ;-)

Miňa

Jan Mynařík – So, 14/03/2009 – 15:03
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i