Bod proti suverénovi soutěže, na play-off ale nestačil

Zdeněk Snášel – Ne, 15/03/2009 – 21:49

Závěrečné kolo České korfbalové extraligy mělo odpovědět na otázku, kdo z dvojice Prostějov a Kolín postoupí do letošního play-off. Prostějovští sice měli nad Kolínem tříbodový náskok, ale čekal je dvojzápas s úřadujícím mistrem republiky ze Znojma, kteří v letošním ročníku ještě neprohráli, a naopak Kolín hostoval na palubovce nejslabšího týmu extraligy z Děčína. Aktualizováno - fotky!

SK RG Prostějov – TJ Znojmo MS YMCA 13:15 (4:8)

Domácí zápas sice začali pozornou obranou, což byl hlavní taktický úkol proti Znojmu, ale těžko se dokázali prosadit v útoku. Výborně fyzicky disponovaní hosté byli všude o krok napřed a Prostějov v útoku ztrácel míč již po první střele na koš. Po čtvrt hodině bylo skóre hrozivé - 0:4. Po time-outu jsme změnili útočný pohyb, hráči začali lépe využívat prostor celého hřiště, což vedlo k delším kombinacím a vytvoření si lepších pozic pro zakončení. Do poločasu (4:8) si Znojmo sice udrželo náskok z úvodu zápasu, ale hra již byla vyrovnaná.

Nástup do druhé půle se domácím vydařil. Z hráčů spadla nervozita, byli si vědomi, že proti tak silnému soupeři mohou jen překvapit a začali si více věřit v zakončení. Podporováni výbornou agresivní obranou jsme se dostávali do opakovaných delších útoků a v polovině poločasu bylo vyrovnáno na 10:10. Znojemští byli zjevně nervózní, ovšem dokázali se v závěru vzpamatovat a domácí do vedení nepustili. Zápas byl sice až do konce herně vyrovnaný, ale hosté přece jen prokázali svoje kvality a lepší střeleckou úspěšností dovedli zápas do vítězného konce - 13:15.

Sestava a koše: Uherka 5, Šnévajs 4, Kadlecová 2, Bednář 1, Sequensová 1, Faltýnková, Lešanská, Tichý


Po kliknutí na fotku se otevře celá galerie

SK RG Prostějov – TJ Znojmo MS YMCA 19:20 GG (12:11)

Do odvety vstoupili lépe domácí, již s vědomím, že brány letošního playoff pro ně zůstanou uzavřeny. Nehrálo se tedy již o body, ale o čest, ovšem diváci, co na tento zápas zavítali, rozhodně ničeho nelitovali, neboť mohli vidět nejkrásnější zápas, jaký se na zdejší palubovce kdy hrál. Prostějovští stále vycházeli z důrazné obrany, takže hosté se tolik nedostávali do svých obvyklých smrtících útočných kombinací. V útoku jsme chtěli střílet z každé pozice a přitom zvýšit důraz pod košem. Taktika se dařila a po celý první poločas jsme si udržovali mírné vedení. Znojemští hráči byli pod tlakem a dařilo se nám využívat jejich chyb v obraně i útoku.

Ve druhém poločase již všem aktérům docházeli síly, ale na straně domácích byla znát větší touha po vítězství. Čtyři minuty před koncem zápasu vedli domácí 19:16 a zdálo se, že Znojmo poprvé v sezóně padne. Ovšem čtvrtý celek letošního EuropaCupu prokázal své zkušenosti a kvalitu a dalekonosnými střelami nejprve snížil na 19:18 a deset vteřin před koncem utkání i vyrovnal. Na řadu tak přišlo prodloužení a pravidlo zlatého koše. Po neúspěšné střele domácích znojemští proměnili hned svoji první střelu a uhájili svoji neporazitelnost.

Sestava a koše: Uherka 6, Šnévajs 4, Bednář 2, Kadlecová 2, Sequensová 2, Tichý 2, Faltýnková 1, Lešanská


Po kliknutí na fotku se otevře celá galerie

Pro nás to bylo krásné zakončení historicky nejúspěšnější sezony, i když nás čeká ještě baráž proti druhému možnému postupujícímu z První české korfbalové ligy, a hráči nabyli velké sebevědomí a jistotu, že při poctivém týmovém výkonu mohou porazit kohokoli, což je velký příslib do příští sezony.

Dík za pěkný zážitek :)

Zápasy byly pěkné - především ten druhý. Bylo skutečně na co koukat! Na postup to, bohužel, nestačilo, ale přesto to byl moc pěkný zážitek! Díky!!!
Obrovskou pochvalu do řad hráčů (i těch záložních!) a trenérovi a samozřejmě taky šéftrenérovi - t.č. na "zdravotní dovolené" ;) (a samozřejmě i Henniemu :)) za to, jak posunuli tým dopředu...

Jana m.

P.S.: Vidíš Šnevi, že můžeš dávat koše ;) ...

XiaoXin (bez ověření) – Ne, 15/03/2009 – 22:28
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i