Jako v říši Elfů a Hobitů

David Konečný – Ne, 29/03/2009 – 12:56

I když jsem nikdy nečetl nebo neviděl trilogii o Pánu prstenu, tak jsem uplynulý víkend z tohoto díla poznal asi dost. V sobotu 28.3.2008 jsme totiž hráli v Moravské Třebové poslední letošní kolo ligy mladších žáků skupiny B a vysvětlení je dále. Aktualizováno - fotky!

Sraz byl v 6:20 na hlavním nádraží v Prostějově a pro hru se sešlo 20 mladých korfbalistů, a to 6 kluků: Šnajdr Petr, Hrobár Ladislav, Krajíček Vladimír, Nepomucký Filip, Wolker Tomáš, Volenec Tomáš a 14 děvčat: Rajsiglová Veronika, Volencová Eliška, Havlová Renata, Křížková Pavlína, Čonková Monika, Šnajdrová Denisa, Černá Nikola, Soldánová Lucie, Thonová Tereza, Šnoblová Tereza, Talandová Magdalena, Francová Gabriela, Buršová Eliška a Buršová Anna. A to navíc z různých zdravotních nebo rodinných důvodů v sobotu s námi nejelo 5 opor týmu - Štefáková Lucie, Galíček Petr, Rieger David, Štefák Dan a Marek Michal (těchto pět chybějících hráčů nastřílelo více než polovinu z našich košů v sezóně).


Po kliknutí na fotku se otevře celá galerie.

Už od nástupu do vlaku děti hrály ve skupinách nějakou hru - velmi pravděpodobně to bude nyní počítačový hit. Děti to hrály ale bez počítače a co jsem z toho pochopil, tak nakupovaly, prodávaly, bojovaly, loupily různé věci. Takže šlo o nějakou počítačovou strategii. A já jsem málem s otevřenou pusou poslouchal dále. Na začátku měl každý 1000 bodů, za ty začaly děti nakupovat továrny na sýr, zbraně, atd. Nakupovaly lučišníky, bandyty, kouzelníky, draky atd. Tyto tvory potom různě zdokonalovaly a já měl pocit, že se v tom vůbec už nemůžou vyznat. Je fakt, že se někdy dost hádaly, kdo má kolik bodů, kdo kolik utratil nebo vydělal, ale vždy se dohodly. Konec této hry neznám, protože ji nedohrály do konce cesty, ale vyústění bylo stylové.

Při zpáteční cestě ve stanici Ptení přistoupilo do naši lokálky asi 20 mladých lidí ve věku 20 - 30 let. Všichni byli v kostýmech jako z jiného světa - světa Pána prstenu. Špičaté uši, pomalované tváře, meče, šípy, kouzelné hůlky, přilbice, štíty, atd. Děcka okamžitě přestaly hrát svoji hru a tentokrát měly otevřená ústa ony. Začaly si šeptat mezi sebou, že jsou to Elfové, Hobiti, draci, kouzelníci a co já vím co ještě. Takže se jejich celodenní hra stala skutečností a já jsem poprvé v životě viděl všechny postavy z Pána prstenu na vlastní oči.


Po kliknutí na fotku se otevře celá galerie.

Ale zpět k tomu hlavnímu. V Moravské Třebové jsme odehráli tradičně tři utkání se stálými soupeři. Výsledky byly také skoro už tradiční, a to:

Prostějov - Moravská Třebová 1:14 (1:5)
Prostějov - Náchod 0:15 (0:7)
Prostějov - Brno 5:1 (3:0)

Průběh a děj jednotlivých zápasů se moc nelišil od jiných zápasů v sezóně, takže musíme počkat až do příští sezóny na okamžik, kdy porazíme nejen Brno, ale i Třebovou a Náchod. A podle mě to není nereálné vzhledem k tomu, že jediným naším oslabením v příští sezóně bude Verča Rajsiglová, která věkem spadne už do kategorie starších žáků. Ostatní můžou ještě minimálně jednu sezónu bojovat za mladší žáky. Kdežto u našich soupeřů bude odliv dětí do starší kategorie daleko významnější.


Po kliknutí na fotku se otevře celá galerie.

Dětem za sobotní boje děkuji. Podrobnější zhodnocení sezóny si nechám na jiný článek, protože jak už jsem výše psal, tak šlo o poslední kolo soutěžních zápasů v této sezóně. Ovšem korfbalové zápasy ještě letos nekončí. Rád bych pro děti zorganizoval do letních prázdnim pár přátelských zápasů s Brnem či Třebovou. A navíc v červnu se určitě budeme chtít zúčastnit tradičního venkovního víkendového turnaje pro žákovské kategorie v Chřenovicích.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i