Jedna prohra a jedna dramatická výhra

Zdeněk Uherka – Ne, 19/04/2009 – 21:17

V sobotu 18.dubna se vypravila skupina čítající 12 jedinců Homo sapiens sapiens do Kolína, kde bylo jejím cílem odehrát poslední zápasy této sezóny, a to konkrétně s Kolínem B a Kutnou Horou. Sešlo se nás 5 hrajících kluků, 6 hrajících děvčat + dvanáctou účastnicí byla Leňa Copková, která nám poskytovala support a také pořídila část fotodokumentace. (Fotky uvnitř článku!)
Cesta začala víc než dobře, kdy se mi historicky poprvé podařilo přijít na místo srazu jako prvnímu, a co bylo ještě lepší, za chvíli poté dorazili i všichni ostatní, takže jsme byli včas v plném počtu. Čekaly nás 3 hodiny putování, které proběhly ve veselé a družné atmosféře. Té dominoval Marcin popis jejich nosních potíží - odvyprávění příběhu zahrnující strhující pointu v podobě špatné interpretace této zdravotní komplikace ze strany jejich spolubydlících na koleji, kterým se mimoděk svěřila, nám v nekonečných variacích vyplnilo prakticky celou cestu. Celá historka je zde bohužel z morálních, etických a jiných důvodů téměř nepublikovatelná, takže kdo s námi nebyl, o hodně přišel ;-). Rozveselení jsme se po příjezdu ještě občerstvili v cukrárně kolínského Futura, a s písní na rtu, lépe řečeno lízátky v puse (díky Tome) jsme se vydali do haly.



Po kliknutí na fotku se otevře celá galerie.

VKC Kolín - SK RG Prostějov 24:7 (12:4)
Na palubovce kolínské haly V Borkách nás jako první uvítal celek kolínských, a nebylo to uvítání, které by se nám příliš líbilo. Tím nemám na mysli nic lidsky negativního, ale prostý fakt, že se nám proti favorizovaným kolínským moc nedařilo. Jejich převaha byla znát jak herně, tak střelecky. Na naší straně bylo jako již tradičně více nedostatků v útoku než v obraně - málo pohybu a chybějící zakončení v kontrastu proti střelecky plodným kolíňanům nás poslalo v poločase na lavičku za stavu 12:4 v náš neprospěch. Po nezbytném, v tomto případě trojnásobném střídání jsme nastoupili do druhého poločasu, kde byla převaha domácích, jež měli po celý čas vatu v podobě několikakošového náskoku, patrná ještě o poznání více. Zápas tak skončil naší prohrou 24:7.

Sestava a koše : T.Láhner 2, J.Koldová 2, L.Vařeka 1, J.Šťastná 1 (30" J.Malanová), J.Tichý 1, M.Žáková, M.Borsiczká (30" B.Pláničková), Z.Uherka (30" P.Copek)



Po kliknutí na fotku se otevře celá galerie.

SK AFK R. Kutná Hora Kutná - SK RG Prostějov 19:20 (8:10)
Zápas s Kutnou Horou se nesl v pomalejším tempu, bylo v něm více ne úplně košer zákroků (víceméně drobných), hra byla místy trochu zmatená a mně osobně se hrálo o poznání hůř. Dařilo se nám ale jako celku více skórovat. Poločas nás zastihl za stavu 8:10, tedy jsme o dva koše vedli, a vedení jsem měli v úmyslu udržet až do konce, ovšem ani soupeř nechtěl dát svoji kůži zadarmo. Průběh hry byl z tohoto pohledu mírně až středně dramatický, a takový zůstal až do samého konce - v průběhu celého zápasu ani jeden celek nevybojoval jednoznačné průběžné skóre a na obou polovinách hřiště se bojovalo o každý míč. V samotném závěru zápasu, kdy jsme vedli o 3 koše, napětí gradovalo - kutnohorští ještě více zabrali ve snaze zvrátit utkání ve svůj prospěch, to se jim ale nakonec nepovedlo a hra skončila vítezstvím hostů (to jsme byli my ;-)) 19:20.

Sestava a koše : T.Láhner 8, J.Šťastná 4, J.Tichý 4, J.Koldová 3, L.Vařeka 1, M.Žáková (30" J.Malanová), M.Borsiczká (30" B.Pláničková), Z.Uherka (30" P.Copek)



Po kliknutí na fotku se otevře celá galerie.

Jak hodnotím zápasy: Přes poměrně vysokou prohru s Kolínem nehodnotím toto utkání negativně. Prohráli jsme s celkem z čela tabulky, a i když jsme nesehráli vyrovnaný zápas, ve naprosté většině případů jsme se snažili ke hře přistupovat konstruktivně. Soupeř byl prostě tentokrát lepší.
Co se týká utkání s Kutnou Horou, tam jsme od začátku věřili, že máme šanci na výhru. Osobně bych si před zápasem možná tipnul, že výhra bude ve výsledku poměrem košů přesvědčivější, ale zabojovali jsme - vyhráli jsme ! :-)

Cesta vlakem domů už proběhla standardně, i když mě osobně zaskočilo to, že v sobotu večer byl poměrně dost našlapaný vlak, takže jsem nakonec trochu litoval, že jsem nekoupil místenky. Kdo to mohl tušit ... no mám ponaučení do příště. I tak jsme se v chodbičce docela hezky bavili, jen škoda, že nám nevyšla sofistikovaná fintička s mýtným, kterou jsme na davy žíznivých spolucestujících nepřetržitě proudících do jídelního vozu a zpět vymysleli. (Na tuhle prácičku to chtělo brokovnice. Rozhodně to chtělo brokovnice). Došlo ale taky na vážnější věci ohledně týmu, klubu a všeho kolem korfbalu, které jsme si potřebovali sdělit, a jsem moc rád, že jsem mohl slyšet názory a postoje všech zúčastněných. V deset večer jsme se ještě na nádraží rozloučili bojovým pokřikem, a pak se ve skupinkách i jednotlivě rozešli domů.



Po kliknutí na fotku se otevře celá galerie.

Slovo nakonec :
No a co závěrem říct ? Skončila pro nás druhá sezóna. (!) Když se ohlédnu, vidím velký kus práce, který každý odvedl. Nemůžu to neporovnat s minulou sezónou, kdy jsme se loučili přeci jen trochu sladkohořce. Oproti tomu letos jsme se mnohem víc soustředili na ty podstatné aspekty - oceňuju u všech, že se svých rolí v průběhu roku zhostili se ctí a nic nevzdávali, a stejně tak, ne-li víc jsem rád, že jsme se snažili vždycky fungovat jako tým. Posunuli jsme se zase o kus dál a já tímto vzdávám hlubokou poklonu jak všem zkušeným hráčům, kteří se snažili nám méně zkušeným předat co největší část svého umu, tak i těm méně zkušeným, kteří nepřestávají bojovat a snaží se na sobě dál pracovat. Ať nás to příští rok baví stejně anebo ještě víc než letos! A pro ty, co by teď snad chtěli říct "víc výher" ? Nebojte. Ono to přijde ;-)

bylo mi cti pratele:-)

dekuju vse, kteri bojovali. a vsem, co budou bojovat i nadale preju hodne sily. bylo to moc fajn, tak doufam, ze se poskladame na ty venovni akcicky..

jita77 (bez ověření) – Ne, 19/04/2009 – 22:02

gratuluji

gratuluji všem k hře i výhře!

kolín jsou m..ky, ale ten zapas s kutnou musel byt super, 20 košů je paráda a když se vyhraje o jeden tak to je umění....!!!

nejen vysledky, ale hlavně hra béčka byla letos úplně někde jinde něž loni - hráli jste dobrý korfbal!

Z11 (bez ověření) – Po, 20/04/2009 – 06:46

Super! Doufám, že jste si

Super! Doufám, že jste si to řádně užili, a gratuluju k pěkné sezoně. Snad si taky ještě někdy zahraju ;-)

Miňa

Jan Mynařík – Po, 20/04/2009 – 11:08

Díky všem...

Jelikož nám zkončila sezóna, tak bych vám všem zúčastněným hráčům B-týmu (i všem z Ačka kteří nám v několika zápasech vypomohli) chtěl poděkovat za to, že jsme bojovali až do konce. Bylo vidět velké zlepšení u spousty hráčů. Tuto sezónu hodnotím hodně pozitivně a troufám si říct, že příští sezónu se posuneme zase o krok výše...
Takže už se na vás všechny těším v další sezóně.

Mějte se naprosto báááječně... :-)

Luke (bez ověření) – Po, 20/04/2009 – 11:36

Konec jak má být!

Poslední zápas v sezóně by se měl vždy vyhrát, pak je celá sezóna dobrá - takže gratuluju:-)

David Konečný – Po, 20/04/2009 – 12:24

Přátelé, kamarádi, my Vám ty medaile přivezeme!...;)

...jsem moc ráda, že jsem mohla hrát právě s takovým týmem, s takovými lidmi, s jakým jsem hrála. O těch vyhraných zápasech to sice taky je, ale mám radost, že umíme zatnout zuby, vzít to se zdviženou hlavou a bojovat dál..pak sednou na zákuseček, totok tamto..;) jen tak dále. S takovou je budoucnost naše...všechno bude!!!! :-) a chtěla bych moc poděkovat Jiťule, jakožto Ačková hráčka nám velice pomohla a byla jednou z těch, kteří předávali svoje cenné zkušenosti a často vzbudila ten...no jak to říct..po mym no..no chtíč, no ;)
..čeká nás budoucnost, o který se nám ani nesnilo, to jasně vidim. Zemský ráj to bude na pohled, budoucnost Šťastná;), tři auta tady budou stát, bazén s klimatizací, a telefon si necháme zavíst až do maštale. A celej svět se bude divit, co my, B-tým jsme zač, my už se neztratíme, a kór teď ne, když stojíme jednou nohou...v Evropě :-D

Marcóš (bez ověření) – Ne, 26/04/2009 – 12:04
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i