Závěr sezóny v přátelském duchu

Gabriela Kadlecová – Po, 20/04/2009 – 22:53

V neděli 19.4. prostějovský tým starších žáků měl na programu semifinále, které se konalo v Brně za účasti celků ze Znojma, Bělé po Bezdězem a také samozřejmě domácího Brna. Odjeli jsme v sestavě: Galíček Petr, Marek Michal, Marek Tomáš, Šnajdr Petr, Ambrosová Nikola, Havlová Renata, Juríková Gabriela, Křížková Pavla, Šnajdrová Denisa, Rajsiglová Veronika.

SK RG Prostějov – VSK VUT Brno 3:4 (2:1)

Do prvního zápasu jsme měli nastoupit proti soupeři, kterého jsme dobře znali, jelikož jsme se potkávaly v průběhu celé sezóny. Věděli jsme, že výšková převaha soupeřů nám už nečiní takové problémy jako na začátku, a že to bude opět vyrovnaný souboj. Naši žáci vstoupili do tohoto utkání výborně, bojovností a důslednou obranou drželi Brno neustále za sebou. První koš Tomáše Marka do poločasu potvrdila ještě dvojtaktem Nikča Ambrosová a v půli zápasu jsme vedli 2:1, protože Brno nedokázalo využít svých šancí a skórovalo pouze jednou.

V druhém poločase se hráči přetahovali o každý míč, Brnu se ale podařilo srovnat a posléze trefit o koš více, my jsme ještě dokázali odpovědět dvojtaktem Verči Rajsiglové, ale bohužel pro nás poslední střela mířila opět do našeho koše, což v konečném součtu znamenalo tu nejtěsnější prohru.

SK RG Prostějov – TJ Znojmo A MS YMCA 1:16 (1:9)

V zápase proti Znojmu nám šlo opět o to, abychom si vyzkoušeli, jaké to je, hrát proti tak technicky vyspělému týmu, který v tomto složení pravidelně nastupuje i v dorostenecké lize. Získávali jsme cenné zkušenosti, které snad v příští sezóně pěkně zúročíme. I když jsme dali pouze jeden koš, tak bylo důležité, že šance jsme měli a nebáli jsme se vystřelit a zakončit tak náš útok. Zápas byl sice po pár vstřelených koších v rukách Znojma, ale i tak všichni odevzdali na hřišti maximum a toho si cením.

SK RG Prostějov – KC Bělá pod Bezdězem 4:12 (2:5)

Soupeř ze severu  Čech byl pro nás jednou velkou neznámou, poněvadž jsme se s těmito hráči měli utkat vůbec poprvé. Ale jelikož jsme věděli, že Brno dokázalo Bělou porazit a my dokážeme porazit sem tam Brno, tak pro nás svitla naděje výhry v tomto posledním zápase. Realita ale byla taková, že na nás dopadla únava z předchozích dvou zápasů, která se projevila chvilkami v nekoncentraci, a i když se naši žáci snažili vlétnout do zápasu a urvat si vítězství, tak to bohužel nestačilo a Bělá si svými náhodnými střelami z půlky a občasnými dvojtakty zajistila vítězství 12:4.

Slovo trenéra: Děkuji všem hráčům za celou sezónu, bavilo mě to s vámi, doufám, že si ještě užijete všech Maxikorfbalů a podobných turnajů či soustředění a v září se zase uvidíme v této stejné sestavě – jde vám to a postupné zlepšování nám určitě zaručí spoustu vítězných zápasů a pěkných chvilek.

PS: Velký dík patří také fanouškům za podporu - měli jsme jich tam více než domácí hráči! Awesome (Úžasné)! :o)…

Super jste bojovali a hráli

Super jste bojovali a hráli jste dobře!

Miňa

Jan Mynařík – Út, 21/04/2009 – 08:39
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i