Z Chřenovic vezeme bronz!

Jan Mynařík – Út, 02/06/2009 – 00:40

Jako obvykle bylo období kolem přelomu května a června ve znamení Českého poháru žáků v korfbalu. Od pátku 29. do neděle 31. května bojovaly žákovské týmy v kategoriích starší žáci (do 16-ti let), mladší žáci (do 13-ti let) a minižáci (do 10-ti let) o pohárová vítězství. V tomto ročníku však největším soupeřem všech týmů bylo počasí. Přes to všechno náš tým přivezl pohár za třetí místo mezi mladšími žáky! Fotky!

Do chatového tábora u řeky Sázavy ve středočeských Chřenovicích jsme chtěli dorazit v pátek kolem šesté hodiny večerní, abychom stihli večeři a postavit stany. Z toho důvodu jsme vyjížděli vlakem z Prostějova už půl hodiny po poledni. Cestou přes Olomouc, Kolín a Světlou nad Sázavou několikrát sprchlo, když přišla dobrá zpráva od našich rozhodčích Martina Uherky a Jany Koldové, kteří byli již na místě z důvodu pořádání školení nových trenérů. Ta dobrá novinka spočívala v tom, že nám sehnali ubytování v turistické chatě, což jsme za tohoto počasí jenom uvítali.


Po kliknutí na fotku se otevře celá galerie!

Bohužel jsme na turnaji nebyli v plném počtu, když z důvodu nelibosti počasí s námi neodcestovaly všechny děti, které se na turnaj přihlásily. Měli jsme tak pouze 3 děvčata a po dohodě obou stran jsme si zapůjčili mladší žačku z Brna - Kristýnu Pospíšilovou, kterou v posledním utkání na jeden poločas nahradila další Brňačka Lucka Šmídková. Holky, díky za pomoc!

V sobotu jsme se vrhli hned do turnaje, v základní skupině nás čekal nám neznámý Děčín a Kutná Hora. Oba soupeře jsme porazili, když obzvlášť v prvním utkání vykazovali naši hráči až obdivuhodnou střeleckou úspěšnost. Skupinu jsme tak vyhráli a z prvního místa šli do čtvrtfinálové skupiny, ve které nám díky přenesení výsledků zápasů základní skupiny chyběl odehrát jediný zápas proti Znojmu.


Po kliknutí na fotku se otevře celá galerie!

Znojmo bylo jednoznačně nad naše síly, když mělo nejen převahu nejen herní, ale i výškovou. Přesto jsme skončili druzí, což znamenalo účast v semifinále! Našim soupeřem měl být vítěz druhé čtvrtfinálové skupiny - Náchod, který je úřadujícím mistrem kategorie mladších žáků.

Na semifinálové utkání ale již nedošlo, počasí bylo proti. Začalo opravdu "lít" a po chvíli čekání v suchu hlavní budovy byl turnaj po poradě šéfů týmů přerušen do nedělního rána. Děti potom strávili večer na chatce v teple svých spacáků a čas si krátily hrami - povětšinou kartami.


Po kliknutí na fotku se otevře celá galerie!

V neděli před snídaní se rozhodlo o tom, že i přes špatné počasí - naštěstí zrovna nepršelo - se pokusíme turnaj dohrát. V semifinálovém zápase jsme se utkali s Náchodem, jehož hráči a hráčky se prezentovali perfektně zvládnutou technikou, prakticky dokonalým využíváním našich chyb a také nejlepší střelkyní turnaje, jak jsme zjistili na konci samotného turnaje. I tak jsme v poločase drželi solidní stav, když jsme prohrávali jen 2:5, což ještě dávalo šanci na zvrat. V druhém poločase jsme ale již neskórovali, kdežto soupeř pokračoval ve svém výkonu a utkání dovedl do vítězství 10:2.

Prohra v semifinále pro nás znamenala souboj o třetí místo s Kutnou Horou. Tu jsme již potkali v základní skupině a bez větších problémů si s ní poradili. To se nám podařilo i tentokrát, když jsme po poločase 4:1 získali konečné vítězství 8:1 ... a tím i třetí místo v Českém poháru žáků!


Po kliknutí na fotku se otevře celá galerie!

Výsledky:
Prostějov - Děčín 8:2 (6:1)
Prostějov - Kutná Hora 11:1 (8:0)
Prostějov - Znojmo 1:13 (1:5)
Prostějov - Náchod 2:10 (2:5)
Prostějov - Kutná Hora 8:1 (4:1)

Naše sestava a vstřelené koše:
Michal Marek 7, Kristýna Pospíšilová (Brno) 6, Petr Galíček 5, Petr Šnajdr 5, Denisa Šnajdrová 3, Veronika Rajsiglová 2, David Rieger 1, Lucka Šmídková (Brno) 1, Barbora Karafiátová, Filip Nepomucký, Tomáš Wolker


Po kliknutí na fotku se otevře celá galerie!

Po dohrání posledního utkání celého turnaje následovalo slavnostní vyhlášení, kde jsme převzali pohár za bronz v kategorii mladších žáků. Poté jsme se rychle zabalili, dali spoustu věcí do auta na odvoz Šukovi a Janě a vyrazili na zpáteční cestu domů. Tentokrát nám spoje rychle navazovaly, a tak jsme již o půl osmé večer byli zpět na hlavním nádraží v Prostějově.

Co dodat? Je strašně moc vidět, kolik toho turnaj dětem dal. Sice počasí nevyšlo a podmínky byly vskutku nestandardní, ale ty zážitky si budou všichni ještě dlouho pamatovat. Po korfbalové stránce je vidět obrovské zlepšení. Už v průběhu turnaje se naše obrana lepšila a lepšila a i v útoku jsme se přiučili novým věcem. Jen tak dál!

Na závěr bych ještě rád poděkoval indisponovanému trenérovi mladších žáků Davovi, že celou cestu naplánoval a administrativně zajistil, Ondrovi za pomoc s dětmi na cestě, na místě i při zápasech ... a také Šukovi s Janou za pomoc s dětmi na místě, pomoc s dopravou zavazadel a hlavně za zajištění lepšího ubytování ;-)


Po kliknutí na fotku se otevře celá galerie!

Placka je super!:-)

Moc jsem ten turnaj prožíval a musel jsem znát výsledky prakticky on-line telefonicky s Miňou. Jsem rád, že děcka tak dobře dopadly - gratuluju!:-)

Znojmo a Náchod jsou v žákovských kategoriích trošku jinde, ale s ostatními hrát můžem a Znojmo s Náchodem jsou pro nás výzva k dalšími trénování. Už se těším na soustředění, kam prakticky jedem v kompletním složení!

Mrzí mě, že jsem tam s Vámi nemohl být, i když...:-)...to počasí...za toto taky zasložíte obdiv (hlavně dospělý doprovod, protože myslím, že pro děti to zas tak velký problém nebyl).

PS: Miňo, všem jsi poděkoval, ale největší DÍK patří tobě!

David Konečný – Út, 02/06/2009 – 06:53

gratulace

Gratuluji všem zúčastněným k úspěšné reprezentaci!

Z23 (bez ověření) – Út, 02/06/2009 – 08:39

Fotky z Chřenovic!

Fotky přibyly do článku a jsou samozřejmě i v galerii.

Miňa

Jan Mynařík – Čt, 04/06/2009 – 00:04

Tak to byl terén!

Viděl jsem - co su teď doma - televizní dokument o africkém praseti divokém alias dvouhrbém štětináči somálském (hrby mu slouží, podobně jako u vemblouda, k zadržování tekutin). Jeho výrazně tlustějším a bezhrbým blízkým příbuzným je naše prase divoké (lat. Sus Scrofa - foto na http://www.priroda.cz/detail_foto.php?id1=364&id2=394 ).
No a ten divočák od Sahary by si to s děckama na hřišti určitě užil - jen mu navléct žlutý dres s číslem...např. když namátkou vyberu čísla 11, 3, 10, 15. Ale samozřejmě je možné doplnit i jiná čísla :-)

Ale pohár je to pěkný! Chro, chro, chro...!!!

David Konečný – Čt, 04/06/2009 – 01:52

Krása!

Dodatečně blahopřeji! Ten pohár je fakt krásný! ...a ten terén taky ;-)

Jana m.

XiaoXin (bez ověření) – Čt, 04/06/2009 – 09:24
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i