1. den - soustředění žáků 2009

David Konečný – Út, 16/06/2009 – 08:08

Soustředění začalo srazem v 7:40 v pondělí 15.6.2009 na hlavním vlakovém nádraží v Prostějově. Přišlo všech 22 dětí (jmenovitě je uvádím v abecedním pořadí: Ambrosová Nikola, Bartoš John, Černá Nikola, Francová Gabriela, Galíček Petr, Havlová Renata, Hrobár Ladislav, Juríková Gabriela, Karafiátová Barbora, Koláříková Eliška, Krajíček Vladimír, Křížková Pavlína, Marek Michal, Marek Tomáš, Rajsiglová Veronika, Servusová Štepánka, Šnajdr Petr, Šnajdrová Denisa, Štefák Daniela, Štefáková Lucie, Volencová Eliška, Volenec Tomáš) a jako doprovod Lucka a Sekva (já jsem byl na rehabilitaci a Šuk fungoval jako motospojka).

Od rána bylo jasné počasí a teplo šla rychle nahoru. Po dojezdu vlakem na nádraží do Ptení musely děti urazit do místa tábora asi 3km pěší cestu. Naštěstí pro ně jim všechny zavazadla naložil Martin Uherka (alias Šuk) do auta, takže šly s prázdnýma rukama. Šuk mimo to jel i nadvakrát pro veškerý materiál (koše, míče, jídlo, atd.) do Prostějova. Já jsem na soustředění dorazil díky svému tátovi, který mimo mě přivezl do Ptení i rotoped.

V táboře se děti rozdělily do chatek po 5-6 lidech a šlo se na informační předobědový sraz v 11:00, kde se děti dozvěděly vše o jídle, programu a jiných organizačních věcech, které souvisí s tímto soustředěním. Službu dne v kuchyni měli tři kluci – Míša Marek, Hrobár Láďa a Tom Volenec. Nutné dodat, že byli moc šikovní a od šéfa kuchyně (Lucky) dostali sladkou odměnu v podobě bonbónů. Ve 12:00 jsme měli první oběd – brokolicová polévka, čočka, uzeniny, chléb.

První trénink byl naplánovaný na 14:00 a těsně před ním přijeli na výpomoc Ondra Bednář a Honza Mynařík. Trénink trval hodinu a byl velmi jednoduchý – nahrávky, střelba a hra. Hned po tréninku jsme měli na svačinku meloun, který v panujícím vedru přišel vhod. Mezi tréninky hrály děti volejbal, pink-ponk, někteří strouhali sýr na špagety k večeři. Druhý trénink začal v 17:00 a opět trval hodinu (vlastně všechny tréninky jsou naplánované na délku jedné hodiny). Obsahem tréninku bylo hledání volného prostoru na hřišti, přihrávky a hra v útočné zóně. Na závěr jsme hráli divočinu. Během druhého tréninku se zatáhla obloha a taková zůstala až do setmění.

Po druhém. tréninku čekalo na děti první překvapení – nově vybudovaný bazén plný osvěžující vody. Nikdo před večeří nezaváhal a šup do vody. Dokonce i čerstvě zvolený sešívaný předseda oddílu Miňa skočil za dětmi do bazénu. Před večeří nás také navštívil Brašule (Zdeněk Uherka), který přijel na kole. K večeři byly špagety s boloňskou omáčkou, kečupem a sýrem – dětem to moc chutnalo a většina si i přidávala.

Po večeři větší skupina dětí trénovala nadhozy a odpaly a menší část se dala na pink-ponk. Toto mělo trvání asi do 21:30, kdy se děti začaly připravovat na večerku, která byly ve 22:00. Nyní už jsou všichni ve svých postelích a snad i usnuli. V noci kolem 2:00 začalo pršet. Budíček je připraven na 7:30….

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i