3. den - soustředění žáků 2009

David Konečný – Čt, 18/06/2009 – 00:13

Ve středu 17.6.2009 ráno jsme se probudili v 7:30 do jasného dne. Na trávě byla rosa a obloha byla modrá. Spíše slunečné počasí bylo nakonec celý den, což bylo důležité hlavně pro dnešní plánované návštěvy a opékání špekáčků na ohni. Ale ještě před večerem jsme měli naplánovány dva tréninky a na pozdní odpoledne „ptenský desetiboj“.

Ke snídani byl chléb s máslem a nastrouhaných eidamem, k pití byl čaj nebo mléko. Vše bylo samozřejmě jako každý den doplněno zeleninou – papriky, rajčata, salátové okurky. První trénink dne začal tradičně v 9:00 už také tradičním výběhem se Šukem a Sekvou. Za 20 minut byli všichni zpět a mohli jsme začít u košů. Tento trénink byl zaměřen hlavně na dvojtakty a hru 4-0 v útočné zóně.

Po tréninku následoval rychlý úklid na pokojích, potom se šlo do bazénu. Sluníčko nám přálo, a tak až na pár výjimek nikdo nezaváhal a šup do osvěžující čisté vody místního bazénu. Ve vodě byl i malý Adámek (syn Lucky) a skákal „bomby“. No a pak byl ve vodě i Šuk a dělal delfína (skákal nad hladinu a chytal do úst nabízené dobroty). Po bazénu byl oběd – frankfurtská polévka s rohlíkem, buchtičky s krémem. Dnes už téměř po obědě nezůstaly žádné zbytky – je poznat, že dětem po sportování a koupání opravdu chutná.

Už před druhým tréninkem dne se začaly hrnout návštěvy – první přijela maminka Lucky (Adámkova babička) a vyrazila s Aďou na výlet. Jako návštěvu už nepočítám Ondru, ten se stal nedílnou součástí odpoledního tréninkového bloku a velmi nám pomáhá. Druhý trénink začal výběhem na 5 minut. Dále jsme pokračovali tréninkem doskoku a různých variací dvojtaktů. Na závěr byla divočina. Po tréninku se šlo do bazénu a v něm to jen zasyčelo. Během osvěžení proběhla svačinka – rohlík s tvarohovou pomazánkou. A přijela i druhá návštěva – paní Galíčková s dcerkou Kačkou. Kačce se u nás tak zalíbilo, že nám ji zde maminka nechala a hned jsme měli 23 dětí.

Pak už se hrnuli hosté jeden za druhým – Janča Malanová, manželé Copkovi, Honzík, Šnév, Anet, manželé Úlehlovi, Brašule, Zdenda, Janča Koldová, Z rodičů přijeli Servusovi, Hrobárovi, Markovi, Karafiátovi. Dnes jsme neměli třetí trénink, protože se začalo chystat večerní opékání. Kolem 17:00 jsme začali připravovat dřevo na oheň a v mezipřípravě ohně proběhl „Ptenský desetiboj“. Děti plnily deset různých dovednostních disciplín (jako příklad uvádím švihadlo, kopání na branku, hod talířem, kuličky, kuželky, atd.). Vítěz nebyl důležitý, důležitá byla zábava okolo.

Večerní oheň…velký dík patří všem, kteří připravovali oheň – mimo našeho realizačního týmu to byli Pavel a Lenka Copkovi, Honzík, Ondra, Zdenda. Oheň vzplál ve 20:30 a začalo opékání špekáčků. Všichni jsme se museli posilnit na vrchol večera – stezku odvahy. Stezka začala po setmění, tedy kolem 21:30. Ukončena byla 22:30 a ti, kteří se odvážili, určitě nelitují – strachu zažili dost, ale legrace ještě více – děti měly plnou hlavu dojmů a zážitků. Ovšem spát se musí, aby bylo dost sil na zítřejší perný den se třemi tréninky. Večerka byla ve 23:00, obloha byla jasná, hvězdiček plno, takže nezbývá než popřát - dobrou noc.

Dodatek ;-)

Všechno je pravda :)! Část důkazního materiálu naleznete:

http://xiaoxin.rajce.idnes.cz/KORFBAL_soustredeni_zaku_2009_06_17/

Jana m.

XiaoXin (bez ověření) – Čt, 18/06/2009 – 08:32
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i