4. den - soustředění žáků 2009

David Konečný – Čt, 18/06/2009 – 21:49

Ač byla včera o trochu později večerka, tak i dnes, tj. ve čtvrtek 18.6.2009, byl budíček 7:30. Ráno bylo naprosto jasně a takové počasí vydrželo celý den. Byl to určitě nejteplejší den za celý týden, co jsme tu měli. Cílem dne bylo dokončení celého tréninkový cyklus soustředění dvěma tréninky. Ale hlavním cílem byl odpolední a večerní korfbalový test - Test mladého korfbalisty (TMK).

Ke snídani byla vánočka s máslem nebo marmeládou, na pití bylo kakao, čaj, mléko. Po vánočkách se jen zaprášilo, takže na řadu přišly i rohlíky. Dopolední trénink měl na úvod tradičně běh, tentokrát vedený Ondrou s podporou Janči Koldové a Zdendy Snášela. V průběhu tréninku ještě dorazil Miňa a Brašule. Trénink byl zaměřen na nahrávky a poté na různé náběhy na dvojtakt. Vše bylo zakončeno divočinou.

Po tréninku se šlo, jak jinak, do bazénu. Musím říct, že děti už toho měly dost a ani do bazénu už neběžely. Ale ve vodě ožily. Během koupání byla svačinka – chléb, tvarohová pomazánka a rajče. Těsně před obědem byla vyhlášena soutěž, že pokud se dětem podaří shodit do bazénu Zdendu Snášela, tak jim bude odpuštěn předtréninkový běh. To byla motivace jak zvon a Zdena neměl šanci – mrtvý nebo živý – šel do vody.

Oběd byl ve 12:00 a byla kapustová polévka, kuře kung-pao a rýže. Po obědě bylo na volbě dětí, zda šly k bazénu a nebo zda zvolily polední odpočinek na chatce. Rozhodně bylo potřeba sbírat síly na odpolední etapu. Devátý trénink soustředění byl posledním klasickým tréninkem na soustředění. Jeho cílem byla rychlá střelba a poté náběhy na dvojtakty z různých pozic. Součástí tréninku byla i teorie komunikace týmu ve hře.

Po prvním odpoledním tréninku se šlo opět do vody, v průběhu koupání byla svačinka – jogurtový nápoj Dobrá máma s příchutí jahoda/kiwi a osvěžujícím účinkem za letní super cenu 14,90 s rohlíkem (ten byl za 1,90). Po koupání se už děti dopředu scházely na vrchol dnešního dne – Test mladého korfbalisty.

Tento test začal v 17:00 a spočíval v provedení 8 disciplín: 1.přihrávka na přesnost, 2.přihrávka na vzdálenost, 3.přihrávka a zpracování jednou rukou, 4.penalty, 5.dvojtakty, 6.střelba z místa, 7.střelba z odběhu, 8.test pravidel. Při testu významně pomohli Ondra, Miňa a Zdenda. Děti nejprve splnily všechny fyzické úkoly a šlo se na večeři. V průběhu testu ještě dorazili Šnév, Anet a Pavel, ale ten se stavil jen na otočku na kole. Večeře byla v 18:30 a byla složená ze špaget a k ochucení byly různé omáčky (boloňská, kung-pao, kečup, sýr). Pochutnali si s námi i Miňa,, Šnév a Anet. Musím říct, že děti na tuto večeři už netrpělivě čekaly 10 minut předem před kuchyní.

Na 20:00 byl naplánován začátek testu pravidel. Ale ještě před ním se hrál pink-ponk a softball. U testu dohlíželi přísným okem Anet, Miňa, Šnév, Šuk a nedovolili žádné opisování. Test trval 10 minut, ale dal se zvládnout i za 2 minuty. Při hodnocení testu jsme se všichni dost pobavili. Během našeho hodnocení děti pokračovaly v softballu.

Ve 21:30 bylo hlavní vyhlášení, a to nejen Testu mladého korfbalisty (TMK). Byly totiž předány pochvaly za účast na minulonoční stezce odvahy a pochvala nejmladšímu účastníkovi soustředění - Johnovi Bartošovi. V TMK bylo pořadí u chlapců: 1.Peťa Galíček, 2.Tom Marek, 3.Míša Marek. U děvčat bylo pořadí: 1.Lucka Štefáková, 2.Renča Havlová, 3.Eliška Volencová. Děti dostaly diplomy a drobné věcné dary. Pak už následoval jen závěrečný projev předsedy Českého korfbalového svazu Jana Mynaříka a byl čas na večerku, která přesně vyšla na 22:00. Zítra nás čeká ještě jeden zábavný trénink, ale hlavně nás čeká balení a uklízení tábora. Budíček je naplánovaný o půl hodiny později než obvykle, tedy na 8:00, ale vše by jsme měli zvládnout…noc je jasná, tak se snad bude i dobře spát.

Kategorie:

Já jsem se dnes z důvodo

Já jsem se dnes z důvodo časového presu nezúčastnil, jelikož jsem měl dlouho školu a musel jsem si chystat věci na zítra, protože odjíždím ráno do Polska na soutěž s Dechovým orchestrem ZUŠ Vl. Ambrose, ale kdybych tam nejel, tak bych na Dvorek určitě přijel.

Honza (bez ověření) – Čt, 18/06/2009 – 22:08
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i