5. den - soustředění žáků 2009

David Konečný – Pá, 19/06/2009 – 16:19

Dnešek, pátek 19.6.2009, byl posledním dnem na soustředění. Budíček byl mimořádně posunutý na 8:00 a ani tak se nechtělo vstávat - bylo zataženo a lilo jak z konve. Já jsem mezi tím už byl v nemocnici v Prostějově na své tradiční půlhodince rehabilitace. Když jsem se vrátil kolem 8:50, tak děti ještě dojídaly snídani. K ní byly rohlíky s marmeládou nebo nugátovo-čokoládovým krémem obecně zvaným nutela.

Kolem 9:00 přestalo pršet a dokonce se i vyjasnilo. Děti šly na chatky balit všechny své věci pokud možno do svých batohů a zavazadel. Kolem 10:30 to vypadalo, že bude moct začít i poslední hodinka s korfbalem (v plánu jsem měl týmové soutěže na korfbalové téma), ale počasí se opět zhoršilo a tentokrát už nadobro - pršelo a pršelo a pršelo až do odjezdu. Děti tedy zalezly do klubovny a hrály pink-ponk a nebo twistera, který se nakonec přece jen prosadil.

Šuk se Sekvou zatím sbalili koše, míče, rozlišováky, atd. a vyrazili s touto první várkou do Prostějova. Nám zatím přivezli ze školní jídelny ve Ptení poslední oběd - fazolovou polévku, jiternicový prejt, zelí, brambory. Tento oběd neměl u dětí moc úspěch, ale podle mě, Šuka a Sekvi to byla bašta. Po obědě se už jen vymetly chatky, naložili jsme do Šukova puntíka batohy dětí a Šuk je převezl na nádraží ve Ptení. Děti a Sekva musely jít ty 3km z tábora na nádraží pěšky.

Za stálého deště jsme 14:29 nasedli do vláčku směr Prostějov hlavní nádraží. 14:53 jsme vystupovali na nádraží, kde už na děti čekali rodiče a převzali si své děti do své péče. Cesta zpět by proběhla naprosto bez problému nebýt mého drobného opomenutí. Šesti dětem jsem zapomněl vrátit kartičky zdravotní pojišťovny. Ale už jsem se všemi domluvený, že v pondělí na tréninku svůj omyl napravím.

ÚNAVA:
Všichni jsme byly po těch 5 dnech úplně úplně unavení. Jen pro představu, jaká byla naše únava, je tento stručný příběh o do té doby nezdolném Adámkovi. Lucka dnes jednu chvíi nemohla najít Adámka a hledala ho - kde byl? Našla ho v naší už vyklizené chatce na jeho posteli (ale už bez povlečení) jak spí. Spal tak, jak byl, tedy v oblečení z venku a v botech. Lucka říkala, že to je porvé v životě, co si Adámek sám lehl a bez jakékoliv pomoci nebo pohádky usnul.

POČASÍ:
Vlastně si teď uvědomuji, že jsme měli obrovské štěstí na počasí, protože kdyby bylo celý týden tak, jak bylo dnes, tak do všech článků můžu napsat jen jedno slovo - "déšť". Počasí jsem objednával já:-) Nechci se chlubit, ale vždy když jsem nějakou akci s korfbalem zorganizoval já, tak jsem zařídil i adekvátní počasí - v zimně sníh, v létě sluníčko.

SUPER ZKUŠENOST:
Ptenský Dvorek se ukázal jako ideální místo pro takový typ soustředění. Nikdo nás nerušil a zároveň my jsme nikoho nerušili. Vše co jsme potřebovali, tak jsme měli. Od Prostějova je to kousek, ale zároveň je to v přírodě daleko od lidí. Kdykoli mohl kdokoli přijet na návštěvu - kolo, auto, vlak. K dispozici nám byl nový a krásný bazén, i travnatá plocha byla ještě létem nezničená.
Jsem moc rád, že jsme tuto akci zorganizovali a nezbývá nám než doufat, že se to i dětem líbilo a namotivovalo je to na další roky do korfbalu. Také budeme doufat, že i v dalších letech budeme moct tuto akci zopakovat, protože alespoň my dospělí jsme si to náramně užili. Děti díky vám, byly jste dobří:-)

ZÁVĚREČNY DÍKY:
Na konec ještě jeden dík všem, kteří přijeli na návštěvu, větší dík těm, kteří podali pomocnou ruku při čemkoli, ještě větší dík těm, kteří pomohli při tréninku dětí, ale ten největší můj dík patří Lucce, Šukovi a Sekvě, kteří strávili kompletních 5 dní se mnou v táboře - byli jste super a bez vás by to nešlo!

Bylo to superšpičkové...

Na soustředění jsem strávila skoro celé 2 dny (středu a čvrtek) a musím říct, že jsem si to skvěle užila.
Přiznávám ... do přípravy a chodu samotného soustředění jsem příliš nezasáhla, byla jsem spíše takový přicmrndávač ... užívala jsem si hlavně bazénu, sluníčka a odpočinku (taková moje malá dovolená:-) - tím víc však musím pochválit všechny, co to měli na starosti, protože to zvládli perfektně a doufám, že děti si odnáší stejný pocit jako já.

PS: nakonec musím tímto poděkovat za trpělivost a cenné rady - a to hlavně Sekvě - při výuce startovního skoku neboli šipky ... díky, díky ... kdo tam byl, určitě chápe, že to byl (nejen pro mě) jeden ze zážitků, na který se nezapomíná:-D

Jana Uherková – Pá, 19/06/2009 – 16:45

jo startovní skok :-D jj,

jo startovní skok :-D jj, pamatuju si, když jsem to učila malou Sekvu :-D taky sranda...

Marcóš (bez ověření) – So, 20/06/2009 – 13:41

..malou Sekvu..

to je roztomilé ... zvlášť když jste stejný rok narození:-)

Jana Uherková – So, 20/06/2009 – 13:57

:-D má pravdu ta holka...

:-D má pravdu ta holka...

Marcóš (bez ověření) – Ne, 21/06/2009 – 09:54

Velké díky organizátorům

Velké díky organizátorům ... moc moc moc díky!

Děti si to určitě moc užily a stejně jako Dava doufám, že jim to dá hodně chuti a síly do dalších korfbalových bojů.

Miňa

Jan Mynařík – Pá, 19/06/2009 – 23:21

chtěla jsem Vám

chtěla jsem Vám pogratulovat, jak bravurně jste to, alespoň podle popisků zmákli!...myslím, že to byla parádička s protáčením...

Marcóš (bez ověření) – So, 20/06/2009 – 13:40

Paráda!

Skutečně povedená záležitost, Dave, Luci, Sekvi, Šuku a spol.! (Včetně počasí ;-))
Myslím, že si to užily nejen děti, ale i návštěvníci. Já tedy rozhodně ano :-) ! A kdyby mi to vyšlo časově, tak jsem tam nasáčkovaná každý den :-).
Jana m.

XiaoXin (bez ověření) – Po, 22/06/2009 – 10:03

Max pochvala

Chceme za sebe a myslím, že i za rodiče, pochválit perfektní organizaci a super přístup všech, kdo se na tomto korfbalovém soustředění podíleli (i třeba trošku nebo jen svojí přítomností).
Protože víme, co taková akce obnáší a stojí starostí - máte náš velký obdiv a maximální podporu do dalších Vašich akcí (ať již jako "fans" nebo nějakou pomocí)...
A jsme rádi, že naši kluci jsou v takové skvělé korfbalové "rodině"...
Jen tak dál a držíme Vám palce...

PS:
A doporučím - zkuste se podívat na penzion Šubířov, penzion Mánes...

Markovi (bez ověření) – Po, 22/06/2009 – 14:54

Díky za pochvalu...

...i za dopuručení prostor pro další akce. A s tou nabídkou na podporu Vás beru za slovo:-)

David Konečný – Po, 22/06/2009 – 17:00
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i