Partnerství s DOS-WK Enschede se zdárně rozvíjí

Jan Mynařík – Po, 20/07/2009 – 14:11

Spolupráce mezi naším korfbalovým oddílem a partnerským klubem DOS-WK Enschede se dále úspěšně rozvíjí. Důkazem budiž návštěva tří zástupců DOS-WK v Prostějově, která proběhla ve dnech 8.-13. července. Cílem návštěvy bylo oplatit naši přítomnost v Enschede před rokem, seznámit se s více lidmi našeho klubu a rámcově se dohodnout na pokračující spolupráci v nadcházejícím roce a půl, jehož součástí budou i oslavy 100 let našeho partnerského klubu. Fotky naleznete ve speciálním článku!

Ve středeční podvečer dorazila holandská trojice do Prostějova k sportovní hale RG a ZŠ města Prostějova, kde jsme s nimi měli sraz. Delegaci DOS-WK ve složení Marcel Winters, předseda klubu, Hennie Baas, náš trenér na dálku a Bram Nijenhuis, kronikář klubu, jsme nejdříve uvítali, ukázali jim halu, kde trénujeme a hrajeme domácí utkání. Marcel i Hennie si na tato místa vzpomněli, oba byli totiž ve výpravě DOS-WK, která Prostějov navštívila již v roce 1991.

U večeře, kde naše přátele vřele uvítalo dalších zhruba 10 členů našeho klubu, jsme pak měli příležitost si popovídat o věcech, které se udály za dobu, co jsme se neviděli ... a že toho bylo hodně. Ve čtvrtek pak byl na programu hlavně Moravský kras, jmenovitě pak pohled do propasti Macocha a prohlídka Sloupsko-šošůvských jeskyní. Po obědě pak přišel na řadu i um Hennieho Baase, který si připravil lehký trénink pro našeho reprezentanta Martina Šnévajse, který pak následující pondělí odlétal na Světové hry na Taiwan.

V pátek jsme se vydali opět shlédnout něco, co není v Nizozemsku obvyklé, a to Jeseníky. Přesným cílem pak byla hora Šerák, kterou jsme zdolali pomocí lanovky. Měli jsme i velké štěstí na počasí, když jsme se na vrcholu hory stihli před návratem lanovkou dolů schovat před lijákem s kroupami. Liják naštěstí včas ustal a mi mohli sušší dorazit zpět do údolí do Ramzové. Cestou přes Červenohorské sedlo a Šumperk jsme pak dorazili do Olomouce, kde jsme se podívali po centru a nakonec se usadili v Hanácké restauraci, abychom povečeřeli něco tradičního. Navíc se k nám tu připojili Lenka Faltýnková s přítelem Petrem, kteří v Olomouci bydlí, a Zdeněk Uherka.

Plán pro sobotu byl jednoduchý: nákupy v centru Prostějova a odjezd na zakončení sezony na Běleckém mlýně. Zde si naši hosté spolu s ostatními ochutnali na seleti, zúčastnili se několika soutěží pro zábavu a hlavně se seznámili s dalšími členy SK RG Prostějov. Celá akce se jim moc líbila, zejména některé soutěže je vskutku udivovaly.

Po přespání následoval v neděli přesun do Mostkovic na návštěvu čestného předsedy našeho klubu Jiřího Kremly. Ten společně s Henniem Baasem jsou otci původní spolupráce našich klubů z počátku devadesátých let. Setkání to bylo emotivní a oba si měli o čem povídat. Po krátké procházce kolem hráze Plumlovské přehrady následovalo posezení a vzpomínání obou aktérů.

Nedělní odpoledne začalo obědem, jak se patří - svíčkovou. V čase odpočinku po oběde naši hosté shlédli výstřižky z novin za poslední rok a někdy mohli i závidět. Pak ještě ochutnat "chutné" vody lázní ve Skalce a program dne završila večere spojená s prohlížením archivu fotek za poslední rok.

V pondělí ráno se vydávali Holanďané na cestu zpět do Enschede, a tak byla příležitost bilancovat. Celá návštěva se jim moc líbila, dle jejich slov to bylo ještě lepší, než čekali. Projevili jsme se jako přátelští a srdeční hostitelé, díky čemuž jsme zástupce DOS-WK ještě více utvrdili v úmyslu pokračovat v naší spolupráci.

To se projeví již druhým soustředěním našeho extraligového týmu v Enschede. Celé soustředění povede právě Hennie Baas a doufáme, že náš herní projev posune na novou úroveň. A tím Hennie Baas s námi nekončí, bude za námi dojíždět i v průběhu sezony a dohlížet na naše zlepšování. Za rok potom startují roční oslavy 100 let DOS-WK a součástí toho bude i žákovský turnaj na konci srpna, kterého se zúčastní i naše mládežnické týmy. A v říjnu 2010 přijede tým DOS-WK na korfbalovou promo-tour do Prostějova a okolí.

Rozhodně se máme ještě na co těšit!

Pro fotky pokračujte tudy!

Kategorie:

Fotky!

....jsou tady!

Miňa

Jan Mynařík – Pá, 24/07/2009 – 00:41
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i