Barevná neděle v Kostelci na Hané

Zdeněk Uherka – Ne, 06/09/2009 – 17:48

V neděli 6.9.2009 se pod záštitou občanského sdružení "Lepší Kostelec" konala akce pro děti a rodiče, nazvaná "Barevná neděle". Díky Lucce Schönfeldové (aka Ludva) jsme byli při tom - a tady je má krátká zpráva, jaké to vlastně celé bylo :-)

Tato akce pro rodiče a děti - tedy, jak my odborníci říkáme, rodinné tandemy - se, jak jsem se (a doufám, že správně) dočetl na stránkách pořadatelů konala již podruhé, přičemž letošní ročník byl shůry obdařen lepším počasím než ročník minulý - což jsme kvitovali. Oficiální načasování znělo na 14:00 - 17:00, takže něco před půl druhou jsme se setkali na místě, postavili koše, lehce se občerstvili a jali se čekat na soutěžechtivé rodiče s dětmi. Pro ně bylo připraveno celkem 10 disciplin, jako např. převážení dětí v kolečku (nářečně: v kolečkách), lyžování na trávě v jedněch lyžích středně olbřímí velikosti, běhání s velkou černou duší kolem těla na překážkové dráze, a jiné veselé kratochvíle - bohužel všechny jsem díky svému chabému zraku nezaznamenal dostatečně podrobně, a některé, které jsem i zaznamenal, jsem pro změnu díky chabé paměti zase zapomněl, takže vám o nich nic nepovím :-) Nicméně, diciplínou číslo 7 byla střelba na korfbalový koš, tedy, jak jistě správně větříte, naše parketa. Dospělí soutěžící stříleli na koš dospělé velikosti, děti zase na dětský - prostě na nejmenší, který mě v šatně cvrknul do nosu :-) Za 4 střely dospělého + 4 střely dítěte mohli soutěžící týmy podle počtu vstřelených košů získat 0,1,2 nebo 3 body, podle tabulky. Někteří byli velmi šikovní - jak děti, tak rodiče; jiným se až tak nedařilo, ale všichni se snažili a myslím, tedy aspoň doufám, že to bylo pro všechny zábavné. Všem se také dostalo několika informací o korfbalu a byli námi vybaveni Příručkou laskavého diváka spolu s pozváním přijít se podívat na zápas, anebo si korfbal i zkusit. Celkem se tak u našich košů vystřídalo cca 30 (?) soutěžních družstev, čítajících většinou 1 dospělého a 1 dítě. Zaznamenali jsme několik nadějných jedinců, a tak uvidíme, zda se nám po naší prezentaci korfbalu a nabídce na potenciální vstup do našich řad ozvou. Určitě jsme ale zvedli trochu povědomí o korfbalu, a to je fajn. Osobně jsem rád, že jsme se zúčastnili. No a protože používám celý článek množné číslo (jak jste snad uhodli, není to šlechtické "mykání" ani projev schizofrenie), pochválím na tomto místě Barču Planičkovou a Káťu Zelinkovou, které mi ochotně a bez váhání přislíbily pomoc a s kterými jsme celé odpoledne zajistili - holky, děkuju, odvedly jste dobrou práci. Samozřejmě děkuju taky Lucce, od které vzešel popud na účast a která naše působení domluvila, a dík patří taky Šnevovi s Anet, kteří se na nás přijeli podívat a podpořit nás.

Kategorie:

Veliká pochvala za akci!

Je radost číst takové články:-)

David Konečný – Ne, 06/09/2009 – 18:09

Super ... a díky moc!!!

Super ... a díky moc!!! Brácho, sobě jsi nepoděkoval, takže pochvala před nastoupenou jednotkou!

Miňa

Jan Mynařík – Ne, 06/09/2009 – 18:54

Četl jsem to až teď (já

Četl jsem to až teď (já ostuda jedna!), takže laudó, laudáre...a neprošvihl jsem tu nastoupenou jednotku?!?

mauh (bez ověření) – Čt, 17/09/2009 – 20:14

To je naprosto v pohodě

To je naprosto v pohodě (díky díky). Nastoupenou jednotku jsi neprošvihl, anebo teda nevim a nepoznám to ;-) ale na tom nesejde. Hlavně že jsme tam jako korfbal byli ;-) ... příště bych se klidně něčeho podobného zase zúčastnil.

Zdeněk Uherka – Ne, 20/09/2009 – 22:39
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i