Chřenovice 2009 = akademie U16 a U19 + školení trenérů a rohodčích

David Konečný – Ne, 13/09/2009 – 18:22

Během posledních dvou víkendů (4.9.-6.9. a 11.9.-13.9.) byl tábor nedaleko obce Chřenovice u Sázavy centrem korfbalu v České republice. Po oba víkendy zde probíhalo školení trenérů na licenci "B". Během prvního víkendu proběhla tzv. Akademie U16 (společné soustředění hráčů do 16 let nominovaných všemi kluby v České republice). Druhý víkend byl určen pro Akademii U19 (obdoba Akademie U16, ovšem do 19 let) a pro školení rozhodčích do nové sezóny 2009/2010. Z našeho oddílu se těchto akcí zúčastnilo 13 členů!

Akademie U16 (4.9.-6.9.)
Zde byli za náš oddíl nominováni Nikola Ambrosová, Veronika Rajsiglová, Tomáš Marek a Michal Marek. Děti vyrazily směr Chřenovice již v pátek 4.9. tak, aby stihly první teoretický seminář, který začínal v 18:00 téhož dne. Tady musím moc poděkovat paní Markové, která se nabídla, že dopraví naše reprezentanty klubu na místo konání vlastním automobilem - díky! V sobotu byly na programu 3 tréninky a v neděli jeden dopolední trénink. Celá akce proběhla pod vedením zkušených trenérů Karla a Jana Königsmarkových a děti se mohly seznámit s jiným pohledem na korfbal a s jinou formou vedení tréninků. Naši svěřenci se v konkurenci neztratili a věřím, že to byla pro ně nová a dobrá zkušenost.

Akademie U19 (11.9.-13.9.)
V této kategorii jsme měli trojnásobné zastoupení v podobě Báry Planičkové, Katky Zelinkové a Honzy Tichého. Vše začalo opět v pátek 11.9. podvečerním tréninkem. V sobotu byly na programu 3 tréninky a vše bylo zakončeno jedním dopoledním tréninkem v neděli. Všechny tréninky opět probíhaly pod vedením bratrů Karla a Jana, navíc se k nim přidal i Radek Honzíček (trenér naší seniorské reprezentace na posledním mistrovství světa a světových hrách). Cvičení a informací bylo dost a dost a doufám, že podstatnou část z těchto tréninků naši zástupci uplatní i v nadcházející sezóně.

Seminář rozhodčích (11.9.-12.9.)
Během druhého chřenovického víkendu proběhl i seminář pro rozhodčí. Vše začalo v pátek 11.9. podvečerním teoretickým programem. Celkem se semináře zúčastnilo 20 rozhodčích z celé České republiky. Seminář byl veden předsedou komise rozhodčích, naším Martinem Uherkou, a Ondrou Fridrichem. Mimo Martina se z Prostějova školení zúčastnili ještě Jana Koldová, Zdeněk Snášel a Tomáš Láhner. Seminář byl ukončen v sobotu večer složením závěrečných rozhodcovských zkoušek.

Školení trenérů licence "B" (4.9.-6.9. a 11.9.-13.9.)
Toto školení probíhalo po oba víkendy a za náš oddíl se ho zúčastnili Jan Mynařík a moje maličkost. Školení bylo opět vedeno bratry Karlem a Janem, druhý víkend se přidal i Radek Honzíček. První víkend byl zaměřen na základní skladbu tréninku, vedení tréninku, nácvik techniky hráčů. Druhý týden byl zaměřen hlavně na stanovení taktiky pro zápas, vedení hráčů v zápase a nalezání zpětné vazby ze zápasů. Školení bylo pro nás oba ukončeno ziskem trenérské licence "B".

... a hlavně jsme to

... a hlavně jsme to přežili :-)

Miňa

Jan Mynařík – Ne, 13/09/2009 – 19:05

... a někteří stihli u

... a někteří stihli u maminky i hodovou kačenu:-)

David Konečný – Ne, 13/09/2009 – 19:09

paráda

Každopádně to byla parádní záležitost.... Snad bude podobná akce co nejdřív.
Tak vzhůru do další sezony...:)

Zuzka (bez ověření) – Ne, 13/09/2009 – 20:41
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i