Historický bod áčka z Kolína - začala Extraliga 2009/10

David Konečný – Ne, 20/09/2009 – 11:32

V sobotu 19.9.2009 odehrál náš A-tým první kolo letošního ročníku České korfbalové extraligy. Hostitelem byl tradiční rival VKC Kolín. Na půdě tohoto soupeře se nám ještě nikdy nepodařilo získat extraligové body – nyní jsme jeli do města nad Labem s cílem alespoň jednou ze dvou zápasů zvítězit. To se nakonec nepovedlo, ale i jeden získaný bod za prohru v nastavení druhého zápasu může být v konečném účtování velmi důležitý. Fotky!

Ještě před víkendovým dvojzápasem v Kolíně se ve středu na tréninku objevila nečekaná a výrazná posila – Hennie Baas, náš holandský trenér. O jeho příjezdu do Prostějova věděl jen Jan Mynařík, a tak pro všechny hráče bylo jeho zjevení překvapivé jako sníh v červenci. Společně s Henniem dorazili do Prostějova i jeho žena Olga a přítel Bram (oba dva pak byli výraznými fanoušky našeho družstva přímo v Kolíně). A tak náš tým byl veden v extraligových zápasech v Kolíně dvěma trenéry.

VKC Kolín – SK RG Prostějov 26:21 (14:9)

Zápas se musel divákům líbit, byl naprosto otevřený a útočně vedený, což dokumentuje konečné skóre. Prvních 10 minut utkání bylo velmi vyrovnaných, kdy se protivníci pravidelně střídali v jednobodovém vedení. Ovšem následujících 15 minut bylo jasně v režii soupeře, který se přesnými střelami z dálky utrhl až na 5-ti bodové vedení. Posledních 5 minut prvního poločasu se opět vyrovnalo, ale ztrátu jsme už nedotáhli. Do druhého poločasu opět nastoupil lépe Kolín a jeho náskok vzrostl až na 7 bodů. Díky změně taktiky v obraně a v útoku jsme opět hru vyrovnali a nástup protivníka zastavili, ale na snížení náskoku na méně jak 5 košů již nebyly síly ani čas.
Sestava a koše: Faltýnková 5, Šnévajs 5, Uherka 5, Sequensová 2, Snášel 2, Bednář 1, Koldová 1, Lešanská

VKC Kolín – SK RG Prostějov 21:20 GG (13:13, 20:20)

I druhý zápas byl divácky atraktivní, padlo opět spousta košů, vzácností nebyly ani emoce hráčů a trenérů. Fandění příznivců z obou táborů se stupňovalo a gradovalo až do závěrečného prodloužení. Tentokrát jsme měli téměř celý zápas navrch my. Změnou oproti prvnímu zápasu byla důslednější obrana kolínských střelců a jiná taktika hry v útoku. V prvním poločase jsme se dostali do dvoubodového vedení, ale soupeř stačil srovnat. Ovšem ve druhém poločase jsme šli až do čtyř bodového vedení a průběh utkání naznačoval, že tentokrát by to mohlo vyjít a že si tedy z Kolína odvezeme první vítězství. V posledních 15-ti minutách zápasu se nám ale přestala dařit hra v útoku a zbytečnými ztrátami jsme dali šanci soupeři snížit náskok na jeden koš. Bohužel Kolínu se nakonec podařilo i srovnat na 20:20, a to minutu před koncem, čímž se utkání dostalo do prodloužení, ve kterém se štěstí přiklonilo na stranu soupeře.
Sestava a koše: Faltýnková 8, Uherka 4, Bednář 3, Šnévajs 2, Koldová 1, Lešanská 1, Snášel 1, Sequensová (50. Kadlecová)

Po druhém zápase byli samozřejmě všichni smutní - vítězství jsme byli tentokrát opravdu blízko. Ovšem po rozboru zápasů jsme si nakonec uvědomili, že i tak to byl náš nejlepší extraligový zápas proti Kolínu na jeho půdě a že získaný bod je ve skutečnosti prvním bodem, který se nám podařilo v Kolíně urvat. Až průběh sezóny ukáže, jak moc důležitou roli bude tento získaný bod hrát v konečném účtování – věřím, že velkou a to v náš prospěch!

Přímo v Kolíně jsme ještě poseděli s našimi holandskými přáteli a připili si na další spolupráci. Poté celý tým společně vyprovodil naše hosty na cestu do Prahy, kde mají v plánu strávit tři dny návštěvou hlavního města a poté ještě navštívit Terezín a České Švýcarsko. Domů do Enschede tak dorazí až ve čtvrtek.

Fotogalerie!

Gratulace? Gratulace!

Drazí kamarádi, bohužel jsem si na víkend dostatečně nenabil telefon a neměl jsem to v jeho průběhu kde udělat, tak jsem si ani nemohl napsat o aktuální výsledky v sobotu. O to víc jsem se těšil na tento článek :-) Je pravda, že jsem čekal jedno vítězství, i tak jsem moc potěšen a posílám gratulaci k výkonu. A že jste těch košů nasázeli :-) Jen tak dál, budu vám držet pěsti a určitě se přijedu podívat na několik zápasů... V dalších kolech to už určitě vyjde :-)

Tom

Tom L. (bez ověření) – Po, 21/09/2009 – 07:35

Gratulace ze "zamori":-)

...toz sem za morem ne?:-) jste sikovni, urcite jste udelali (nejen) Henniemu radost. tak jen tak dal!

Jita (bez ověření) – Po, 21/09/2009 – 10:30

bod je zlatej

jako přátelé nic moc...útok ještě šel, ale obrana špatná...celkově byli oni lepší takže jestli nezačneme makat víc bude to zase jako vždy...

Z23 (bez ověření) – Po, 21/09/2009 – 19:43
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i