Marcel Winters: Chceme pomoct vybudovat silný klub!

Jan Mynařík – St, 11/11/2009 – 02:29

V týdnu před prvním domácím kolem České korfbalové extraligy proti Havířovu (24.10.) se přijel do Prostějova podívat i Marcel Winters, předseda našeho partnerského klubu DOS-WK Enschede. Nebyla to jenom návštěva u přátel, ale také i ryze praktická, naše kluby totiž připravují vzájemné aktivity na příští rok, např. soustředění našich týmů v Enschede či říjnová návštěva výpravy DOS-WK v Prostějově. A při té příležitosti se podařilo Marcela i lehce vyzpovídat, krátký rozhovor je v článku!

Proč jsi přijel?

Na počátku devadesátých let jsem v Prostějově byl jako mladý hráč korfbalu, bylo to v době, kdy korfbal v České republice začínal. Tehdy se delegace našeho korfbalového klubu DOS-WK Enschede zeptala, jakým způsobem by mohla pomoci korfbalovému oddílu a korfbalu v regionu, a došlo tak k navázaní k partnerství mezi naším a prostějovským oddílem. Vztahy mezi našimi kluby chytly novou mízu přede dvěma lety. My v DOS-WK jsme tomu rádi, pevně totiž věříme, že silné mezinárodní vazby jsou jedním ze silných motorů rozvoje korfbalu obecně.

Co jsi zde viděl? A líbilo se?

Měl jsem možnost prohlédnout si město Prostějov, radnici, některá místa v regionu, také jeskyně či hory Jeseníky. Ty rozdíly mezi našimi zeměmi jsou fascinující, např. rovinaté Holandsko versus hory a vrchoviny tady. Nebo to, že mezi městy a vesnicemi je i spousta volné neobydlené krajiny, to není u nás obvyklé.

Samozřejmě také mohu srovnávat s moji první návštěvou v Prostějově v roce 1992, města jsou nyní barevnější, vše je modernější a rozdíly mezi Českou republikou a západní Evropu jsou teď již zcela minimální.

Jak vidíš budoucnost spolupráce DOS-WK Enschede a našeho klubu?

Především chceme pomoci s budováním silného klubu zde v Prostějově. Nejde jenom o sportovní výsledky extraligového áčka, které díky snaze všech hráčů a Hennieho Baase, trenéra z našeho klubu, snad konečně prorazí do play-off a případně dál. Je třeba vystavět silný klub s početnou a stabilní členskou základnou, který bude nabízet množství aktivit, korfbalových i nekorfbalových, svým členům i veřejnosti, především dětem a mládeži.

Náš klub DOS-WK a jeho členy toto partnerství obohacuje o mezinárodní aspekty mezilidských vztahů, jinou kulturu a nové možnosti a hlavně nové přátele.


Marcel Winters, předseda DOS-WK Enschede

Kategorie:
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i