V Brně dělba bodů!

Jan Mynařík – Ne, 22/11/2009 – 17:43

Páté kolo České korfbalové extraligy přineslo i moravské derby, když extraligové družstvo Prostějova zajíždělo do Brna. V neděli 22. listopadu diváci v hale VSK VUT Brno viděli dvě utkání s dvěma různými konci. Konec první půle extraligy byl nakonec pro oba týmy smířlivý, když obě družstva získaly do tabulky po třech bodech za jedno vítězství! Fotky!
Příští kolo doma s Kolínem - sobota 5.12. ve 14:30 a 16:30!


Kliknutím na fotku zobrazíte celou galerii!

VSK VUT Brno - SK RG Prostějov 22:16 (12:5)

Brzká dopolední hodina jakoby předznamenala vstup hanáckého týmu do prvního utkání. Po úvodním koši domácího Brna ze střední vzdálenosti okamžitě košem z dvojtaktu oplatila prostějovská kapitánka Faltýnková a po změně stran ze situace pod košem skóroval Šnévajs poslal tak hosty do vedení. Na zbytek prvního poločasu by ale prostějovská družina raději zapomněla. Zatímco domácí skórovali z pečlivě připravených situací i střel z větší vzdálenosti, což jim obojí Hanáci svojí obranou ulehčovali, hosté byli v útoku prakticky neškodní, když bojovali nejenom s netypickým prostředím brněnské sportovní haly Pod Palackým vrchem, ale i s neplněním taktických pokynů Hennieho Baase, holandského kouče SK RG Prostějov. Na konci prvního poločasu tak na ukazateli svítilo pro Prostějov nelichotivé skóre 12:5.

Do druhé půle nastoupili hráči SK RG Prostějov jako doslova vyměnění, v obraně hráli více koncentrovaně a nedovolovali brněnským tak velké množství střel v útoku jako před přestávkou. I v útoku působili hosté jistěji, lépe kombinovali a obecně jejich hra měla myšlenku. Dokonce to vypadalo, že by Prostějov mohl dohnat ztrátu z první půle, když jedním košem Bednáře a dvěma Šnévajse stáhli na rozdíl čtyř bodů. Jenže to se již stihli zkoncentrovat i domácí hráči a řadou čtyř přesných zásahů odskočili na hrozivých 16:8 v 45. minutě. Poté se již oba soupeři prakticky střídali ve skórování až do finálního výsledku 22:16 z pohledu domácích.

Sestava a koše: Šnévajs 6, Faltýnková 4, Bednář 2, Lešanská 2, Snášel 1, Uherka M. 1, Koldová, Sequensová


Kliknutím na fotku zobrazíte celou galerii!

VSK VUT Brno - SK RG Prostějov 16:17 (7:12)

Druhé utkání začalo naprosto stejně jako první duel, ale tentokrát v opačném gardu, když hosté z Prostějova vstoupili velmi aktivně jak v útoku tak v obraně. Účet zápasu otevřel střelou prostějovský Bednář, následován třemi dvojtakty v podání Šnévajse, Snášela a Koldové. Brno kontrovalo dvěma koši ze střední vzdálenosti, na což opět odpověděli čtyřmi úspěšnými zásahy Hanáci. V 11. minutě to již tak bylo 8:2 pro extraligový tým Prostějova. Hráči z moravské metropole se však dokázali vzchopit a ve 20. minutě brněnští stáhli na pouhých 8:6 z pohledu hostí. To by ovšem od 48. minuty nesměli prostějovští čtyřikrát zamířit do černého a vytvořit si do druhé půle náskok v podobě skóre 12:7.

Po přestávce se do zápasu vrátili domácí, když jejich agresivní obrana po celé ploše účinně narušovala útoky Prostějova. Zlepšený výkon v obraně si Brno přeneslo i do útoku a začalo postupně dotahovat. I přes problémy v útoku přece jenom dokázali hosté skórovat, vždy ze střely. V obraně Hanáci pokračovali dobrým obraným doskokem a vytlačováním domácích do střel z velké vzdálenosti. Tuto vysunutou obranu ale dokázali domácí několikrát potrestat průnikem dovnitř. Jedním takovým úspěšně proměněným pak stáhli na rozdíl jediného koše v 55. minutě - 14:15 z pohledu VSK VUT Brno. V tu chvíli se hosté zvedli střelou z dálky v podání Bednáře, na což stejným způsobem zareagoval i domácí celek. To se zjevně zalíbilo oběma stranám, když v 58. minutě se stalo téměř totéž. Dalekonosná střela Šnévajse našla svůj cíl, aby o několik sekund později mu to oplatil domácí Máša. Nervydrásající poslední minuta změnu skóre již nepřinesla a hráči SK RG Prostějov tak mohli slavit to nejtěsnější vítězství - 17:16 pro Prostějov.

Sestava a koše: Bednář 5, Šnévajs 4, Lešanská 2, Snášel 2, Uherka M. 2, Faltýnková 1, Koldová 1, Sequensová


Kliknutím na fotku zobrazíte celou galerii!

Kouč SK RG Prostějov Hennie Baas okomentoval nedělní střetnutí: "První zápas jsme ztratili prvním poločase. V druhém utkání jsme se vyvarovali takového množství chyb jako v prvním duelu a obecně se dá říci, že obrana byla lepší. Ale i v tomto druhém zápase jsme měli problémy v útoku dané taktickým bráněním soupeře. O vítězství jsme se opravdu poprali a dali do toho všechno. Sice jsme v druhém poločase tolik neskórovali, ale když to bylo potřeba, tak jsme se vždy trefili. Tři body jsme si zasloužili."

Za čtrnáct dní začínají odvety a v Prostějově se tak představí hráči Kolína. Korfbaloví fanoušci i široká veřejnost jsou v sobotu 5.12. vítáni ve sportovní hale RG a ZŠ na Studentské ulici. Utkání začínají ve 14:30 a 16:30!

Tabulka "pravdy" a její analýza!

Trocha analýzy v jiném podání než od známého analytika ZS...

Tabulka "pravdy" vypadá po 1.polovině sezóny následovně:
1. Znojmo +11
2. Prostějov +4
3. Brno 0
4. Kolín -1
5. Budějovice -2
6. Havířov -12

Do tabulky "pravdy" se započítávají do plusu body získané na soupeřově hřišti a do mínusu body ztracené na domácím hřišti - nic víc, nic míň. Z tabulky "pravdy" vyplývá, že týmy, které jsou v plusu, tak doma moc bodů nedávají a u soupeře dovedou bodovat. Naopak týmy, které jsou v záporu, tak doma ztrácí víc bodů, než dovedou na soupeřově hřišti získat.

Co z toho plyne? Že jsme dokázali bodovat se silnými soupeři na jejich půdě - Kolín, Znojmo, Brno a naopak jsme zvládli velmi dobře domácí zápasy - Havířov, Budějovice. Pokud by to tak šlo i ve druhé části sezóny, tak se o play off bát nemusíme. Platí totiž, že tým, který je v tabulce pravdy v kladných číslech, tak skončí v horní polovině tabulky. Teoreticky se dá říct, že pokud doma neztratíme body (6 zápasů = 18 bodů a tedy ani v tabulce "pravdy" nepůjdeme do mínusu), tak postup je jistý - ovšem to bude moc těžké. Takže schůdnější varianta dvě říká, že body, které případně doma ztratíme (např. se Znojmem, což je minus do tabulky "pravdy"), tak musíme venku získat (např. v Havířově, což je plus do tabulky "pravdy"). Tím by jsme skončili v tabulce pravdy v kladných číslech a určitě v klasické celkové tabulce by jsme skončili do 3.místo ... Ale POZOR! Ve druhé polovině sezóny můžeme do tabulky "pravdy" získat maximálně 12 bodů do plusu, ale ztratit můžeme 18 bodů. Bude to ještě moc těžké!:-)

David Konečný – Ne, 22/11/2009 – 18:53

To by mě sakra zajímalo,

To by mě sakra zajímalo, jak dlouho sis to připravoval :)

mauh (bez ověření) – Ne, 22/11/2009 – 19:12

3 minuty příprava + 5

3 minuty příprava + 5 minut psaní = myslím rychle, pracuju rychle (Wolf) :-)

David Konečný – Ne, 22/11/2009 – 19:18

pěkná analýza

vážně dobrý...

a mám ještě jednu stručnou: hlavní jsou body a je jedno jak....

a pak ještě samozřejmě : BEAT KOLIN:-)

Z11 (bez ověření) – Ne, 22/11/2009 – 20:12

AKTUALIZOVÁNO: Přidány fotky!

Fotky!

Miňa

Jan Mynařík – Po, 23/11/2009 – 00:37
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i