Špatný vstup do druhé poloviny extraligy

Jan Mynařík – Ne, 06/12/2009 – 17:46

Mikulášské odpoledne 5. prosince se pro prostějovské korfbalisty rovnalo dvojutkání s Kolínem. Hráči extraligového týmu SK RG Prostějov sehráli dva napínavé zápasy, ve kterých ale zejména vynikající střelbou dominoval hostující Kolín, který tak potvrdil rostoucí formu. Prostějov tak musí zabrat v následujících kolech, aby dosáhl svého vytouženého cíle - extraligového play-off. Fotky!
Příští utkání domácí utkání extraligy sehraje Prostějov v sobotu 9.1.2010, kdy na palubovce haly RG a ZŠ na Studentské ulici hostí mistra ze Znojma.

SK RG Prostějov - VKC Kolín 16:22 (8:7)

Do prvního mače vstoupili fantasticky domácí, když hned v první minutě byl v úniku na dvojtakt faulován Snášel a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Bednář. Příliš těsnou obranu hostí trestali hráči Prostějova i v následujících čtyřech minutách z dvojtaktu skórovali ještě Snášel a po změně stran Lešanská - 3:0 pro Prostějov. Ale poté si na prostějovskou halu zvykli nejspíš i hosté z Kolína, když se třikrát po sobě trefili z dálky v rozmezí devíti minut. Problém byl však v útocích domácích, kteří nedokázali proměňovat své šance a ani dostatečně nepřehrávali obranu Středočechů. Tento střelecký půst Prostějova přerušila až ve 17. minutě svým druhým dvojtaktem Lešanská - 4:3. Oba týmy se potom střídali ve skórování z větší vzdálenosti, zejména poslední minuta první půle a osmdesátka diváků pak byla svědkem přestřelky. Nejdřív proměnili střelu z dálky Kolínští, na což zareagovali dvěma zásahy od čar domácí - nejdříve kapitánka Faltýnková a v posledních sekundách i Šnévajs. Po prvním poločase tak na ukazateli skóre svítilo 8:7 pro Prostějov.


Kliknutím na fotku zobrazíte celou galerii!

Po přestávce vtrhl ve velkém stylu na hřiště Kolín, který šňůrou tří košů odskočil a i poté byl ve střelbě výrazně lepší. Ve 47. minutě korigoval z penalty nařízené za faul na něho samotného Martin Uherka - 11:17. Příležitost tak dostal i dorostenec Tichý, který zahrál solidně, ale ke strhnutí utkání na stranu domácích to již nestačilo - 16:22 z pohledu Prostějova.

Sestava a koše: Lešanská 3, Bednář 2, Faltýnková 2, Sequensová 2, Snášel 2 (47. Tichý), Šnévajs 2, Uherka M. 2, Koldová 1


Kliknutím na fotku zobrazíte celou galerii!

Mezi utkáními pak domácí klub připravil pro děti mikulášskou besídku. Spoustu básniček i písniček ocenili sladkostmi Mikuláš, anděl a dokonce i čert.

SK RG Prostějov - VKC Kolín 20:22 (8:12)

Kouč Prostějova Hennie Baas poslal Tichého, který se v prvním zápase osvědčil, rovnou do základní sestavy. První zásah druhého utkání opět patřil domácímu Prostějovu, když hned v první minutě skórovala z dvojtaktu kapitánka Faltýnková. Jenže Kolín pokračoval ve výkonu z úvodního střetnutí a rychle šel do vedení 3:1 v 6. minutě. Poté opět zapnuli domácí hráči a v 18. minutě bylo po čtyřech zásazích Hanáků a dvou Středočechů srovnáno - 5:5. Kolín ale opět zapojil svoji vysokou úspěšnost střelby, kterou vynikal v obou utkáních, sérií pěti zásahů odskočil ve 27. minutě již na 5:10 z pohledu domácích. To ale ještě dokázali Prostějovští zkorigovat v poslední minutě střelami z dálky v podání Tichého a Šnévajse - 8:12.


Kliknutím na fotku zobrazíte celou galerii!

Po přestávce to vypadalo, že se domácí vrátí do utkání, když prvních 9 minut druhé půle vyhráli hráči Prostějova 4:1 a snížili tak na 12:13. Ale Kolín opět vytáhl svoji téměř zázračnou střelbu z dálky a bohužel pro Hanáky sázel jeden koš za druhým. Deset minut do konce utkání za stavu 15:20 se začala projevovat lepší fyzická připravenost Prostějova, který začal dotahovat, když se ze střední vzdálenosti trefila Koldová a následně z volného hodu Faltýnková. Když potom přidali ze střel jedenkrát Martin Uherka a dvakrát prakticky od čar Bednář, mač skončil bohužel opět prohrou Prostějova v poměru 20:22.

Sestava a koše: Bednář 6, Faltýnková 3, Šnévajs 3, Uherka M. 3, Koldová 2, Sequensová 2, Tichý 1, Lešanská

Druhý kouč Prostějova Jan Mynařík pak zhodnotil utkání: Dvě prohry, tyto body nám mohou ještě chybět. Dnešní střetnutí byla ve znamení vynikající střelby Kolína, ale hlavně našich útočných problémů, kterými bylo nízké tempo míče a také naše špatná střelba, když jsme ve spoustě případů ani netrefili obroučku a dostávali se tak do tlaku kvůli krátkému času na střelbu. Ale abych skončil pozitivně ... stoprocentně víme, na čem pracovat!

lets go !

hlavy nahoru a makáme dál, ve středu všichni!

Z11 (bez ověření) – Ne, 06/12/2009 – 20:52

Až v pátek...

Až v pátek...

Martin Uherka – Ne, 06/12/2009 – 23:34

Fotky!

AKTUALIZOVÁNO: Fotky!

Miňa

Jan Mynařík – Ne, 06/12/2009 – 21:04

Abych řekl pravdu, tak jsem

Abych řekl pravdu, tak jsem rád že jsem si zahrál, ale strašně mě se.., že jsme prohráli. No nic musime makat a naučit se proměňovat šance. Byl to teprve prvni zápas druhé pulky a my na to máme aby jsme skončili do čtvrtyho mista. Takže se uvidime ve středu na tréninku, jak už psal zdena.

Honza (bez ověření) – Ne, 06/12/2009 – 21:06
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i