Hennie Baas se stal koučem reprezentace!!!

Jan Mynařík – Po, 07/12/2009 – 19:19

Nové reprezentační období se dvěma vrcholy, Mistrovstvím Evropy v říjnu 2010 v Nizozemsku a Mistrovstvím světa 2011 v Číně, začalo pro český národní korfbalový tým jmenováním reprezentačních trenérů. Výkonný výbor ČKS jmenoval hlavním koučem české korfbalové reprezentace kouče našeho extraligového týmu Hennieho Baase. Jeho asistentem se pak stal Ivo Kracík, který bude zároveň působit jako hlavní trenér výběrů do 16-ti a 19-ti let.

Hennie Baas a Ivo Kracík podepisují své jmenování trenéry, přihlíží předseda Českého korfbalového svazu Jan Mynařík.
Hennie Baas a Ivo Kracík podepisují své jmenování trenéry, přihlíží předseda Českého korfbalového svazu Jan Mynařík.

Předseda ČKS, a také předseda SK RG Prostějov, Jan Mynařík výběr trenérů komentuje: „O pozici hlavního kouče byl zejména ze zahraničí větší zájem, než jsme čekali, takže jsme opravdu mohli vybírat. Myslím, že jsme zvolili opravdu nejlepší možné kandidáty. Hennie Baas je zkušený kouč, který přinese nový impuls, nové trendy i pohled na hru a také i novou motivaci hráčů. Ivo Kracík jej pak vhodně doplňuje svou dokonalou znalostí českých hráčů a poměrů. Věřím, že po pátém místu na Světových hrách navrátí právě tato trenérská dvojice českou reprezentaci opět na medailové pozice.“

Hennie Baas z holandského korfbalového klubu DOS-WK Enschede, partnerského klubu našeho SK RG Prostějov, má více než čtyřicetileté trenérské zkušenosti včetně tříletého koučování juniorské reprezentace Nizozemsko-Východ. K České republice má dlouhodobý vztah, na počátku 90. let byl jedním z šiřitelů korfbalu po českých zemích a působil také jako trenér týmu Univerzity Palackého v Olomouci. V aktuální sezoně je potom koučem našeho extraligového týmu, a má tak dobrý přehled o českém korfbalovém prostředí.

Sám Hennie ke svému spojení s českým korfbalem dodává: „Pro mě se nyní jakoby uzavírá kruh. Byl jsem u začátků korfbalu tady a teď se vracím, abych pomohl s reprezentací. Je to pro mě čest!“

Hennie Baas dává rozhovor České televizi u příležitosti svého jmenování reprezentačním koučem. Na pozadí utkání dvou brněnských týmů mladší žáků.
Hennie Baas dává rozhovor České televizi u příležitosti svého jmenování reprezentačním koučem. Na pozadí utkání dvou brněnských týmů mladší žáků.

„Chtěl bych využít tradičních silných stránek českého korfbalu v kombinaci s nejnovějšími nizozemskými trendy. Česká reprezentace se musí vrátit na nejvyšší světové příčky, kam patří“, říká potom Hennie o svém budoucím působení u národního družstva.

Ivo Kracík, nově jmenovaný asistent u národního týmu a také trenér reprezentací U16 a U19, je dosud aktivní reprezentant a hrající trenér extraligového KCC Sokol České Budějovice.

„Na spolupráci s Henniem Baasem se těším, náš pohled na českou reprezentaci je velmi podobný a doufám, že se od tohoto zkušeného trenéra také hodně přiučím. A jako trenér juniorských národních týmů rád předám nastupující generaci českých reprezentantů svoje mnohaleté zkušenosti“, zamýšlí se Kracík.

S novými trenéry se také mírně mění způsob přípravy národních týmů s větším zaměřením na soustředění na domácí půdě. Předseda ČKS Jan Mynařík k tomu dodává: „Česká korfbalová i nekorfbalová veřejnost se může těšit na takovou tour reprezentačních týmů po České republice, kde součástí soustředění budou často i přípravná utkání se zajímavými soupeři. Chceme takto přiblížit národní týmy klubům a hráčům, kteří se budou moci také něco přiučit. V neposlední řadě takto budeme propagovat korfbal, když jej budou moci diváci shlédnout na té u nás nejlepší úrovni.“

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i