B-tým dospělých hrál v Praze

David Konečný – Ne, 13/12/2009 – 19:57

O den později než bylo původně v plánu, tedy v neděli 13.12, odehrál B-tým seniorů další kolo 1.korfbalové ligy. Tentokrát byl naším hostitelem tým z Prahy, který je tradičním účastníkem 1.ligy a pravidelně se umísťuje v horní polovině tabulky. Třetím týmem do maryáše byl ještě loni extraligový Děčín. Soupeři tedy byli papírovými favority a každý bod by byl pro náš tým obrovským ziskem - bohužel se tak nestalo. Fotky!

Už na začátku sezóny bylo jasné, že vytvořit sestavu pro toto kolo bude velmi obtížné, a to vzhledek ke kolizi termínu dorostenecké ligy s tímto kolem 1. seniorské ligy. Naštěstí se původní termín 12.12. přesunul na 13.12., a tak mohli hrát za B-tým i dorostenci. I tak ale řada tradičních hráčů seniorského Béčka nebyla dnes k dispozici kvůli pracovním nebo rodinným povinnostem, a k tomu se navíc přidaly i zdravotní komplikace způsobené nejen chřipkou. A tak především chyběli Zdeněk Uherka (alias Brašule), Martin Mucha, Honza Tichý, Martin Jareš, Lukáš Vařeka, Bára Planičková a Anička Rozkošná. Naopak svoji premiéru zaznamenali dorostenci Honza Vejmola a Martin Lužný, kteří zacelili díru po třech chybějících hráčích základní sestavy B-týmu.

Do Prahy jsme cestovali dvěma plně naloženými auty v této sestavě: Zdeněk Snášel, Martin Lužný, Honza Vejmola, Honza Mynařík, Katka Zelinková, Gába Kadlecová, Jana Koldová, Jana Malanová, Marta Borsiczká a já. Přímo v Praze pak na nás čekal Tom Láhner. Asi 20 km před Prahou nám mírně zatrnulo, neb nám volal pořadatel utkání, že museli narychlo sehnat jinou halu a že se tedy bude hrát jinde. To zatrnutí spočívalo v tom, že vlastně moc nechybělo a mohli jsme se na dálnici u Prahy jen otočit a jet zpět bez odehrané minuty.

Prostějov - Děčín 7:29 (2:15)
Sestava a koše:
Borsiczká - 2, Zelinková - 2, Kadlecová - 1, Malanová (Koldová), Láhner - 1, Mynařík, Vejmola (Snášel - 1), Lužný

Do utkání jsme vstoupili v sestavě s kompletní dorosteneckou čtverkou (Lužný, Vejmola, Borsiczká, Zelinková) a na druhé straně se zkušenou čtverkou (Mynařík, Láhner, Kadlecová, Malanová). Dá se říct, že všichni společně měli vzájemně v tomto zápase úplnou premiéru a na sehranosti (spíše nesehranosti) to bylo vidět. Děčín byl ve všech činnostech naprosto dominantní a ani poločasové střídání extraligových hráčů (Snášel za Vejmolu a Koldová za Malanovou) už výsledek nemohlo změnit.

V zápase, ve kterém byl jasně daný fovorit utkání, jsem chtěl jako trenér vyzkoušet schopnosti dorostenců se porvat mezi dospělými. Na druhé straně jsem spoléhal na to, že zkušení hráči se dokážou zorganizovat ve hře sami díky svým zkušenostem. Průběh zápasu ukázal, že dorostenci sice působili kompaktněji než jejich zkušenější spoluhráči, ale brzdili je technické nedostatky a nezkušenost se porvat o míč. Pozitivním prvkem byl nástup Zdeňka Snášela, který dorostence usměrnil a ukázal jim, jak se dá bojovat o míč a jak se dá efektivně zakončovat. Tímto si Zdenda vysloužil nominaci pro druhé utkání s Prahou. Druhá čtveřice se v prvním zápase pomalu, ale jistě sehrávala a ve druhém poločase se ukázalo, že i oni mají potenciál ve druhém zápase zahrát lépe.

Prostějov - Praha 16:22 (11:9)
Sestava a koše:
Koldová - 3, Zelinková - 2, Kadlecová, Borsiczká, Láhner - 3, Snášel - 4, Lužný - 3, Mynařík - 1

Sestava, která nakonec hrála kompletní 2.zápas, byla stejná, jako na konci prvního zápasu. Celý první poločas byl v naší režii. Mladší čtveřice vedená Snášelem pravidelně zakončovala z dvojtaktů Katky Zelinkové a střel Martina Lužného a Zdeňka Snášela. Výrazně je podporovala na asitenci Marta Borsiczká. Ve druhé čtveřici se také začala dařit hra, když účet zápasu načal Tom Láhner dvěma přesnými trefami a navíc přesně proměňoval penalty vybojované hlavně Gábou Kadlecovou. A když se k němu přidali během poločasu i Janča Koldová a Honza Mynařík, tak na ukazateli skóre byl slibný poločasový výsledk 11:9 v náš prospěch! Do druhého poločasu ale vlétli domácí jako uragán a 4 přesnými střelami otočili vývoj zápasu. Pak už jsme celý druhý poločas jen stahovali a nejblíže jsme se dostali na skóre 16:18. Ovšem místo, aby jsme stahovali dále, tak se soupeř v posledních 5 minutách sám čtyřikrát trefil až na konečné skóre 16:22.

Za druhý zápas zaslouží hráči pochvalu. Moc se mi líbil přístup Zdendy Snášela, který velmi pomohl ve hře našim mladým dorostencům a ukázal jim, že i se silnými soupeři není nic ztracené. Na druhé čtverce byla ze začátku vidět obrovská nesehranost a dost se v prvním zápase trápili. Každý chtěl hrát samozřejmě nejlépe jak mohl, ale souhra vázla a to hlavně ve výpomoci spoluhráčům v pravý čas. Ve druhém zápase šla jejich hra nahoru a konečně si dokázali vzájemně vyhovět - ukázala se jejich zkušenost.

Díky všem, co jeli. Dobře

Díky všem, co jeli. Dobře jsem si s váma zahrál ... třeba si někdy zahrajem i na tréninku :-D

Miňa

Jan Mynařík – Ne, 13/12/2009 – 20:52

Držel jsem vám palce ...

Držel jsem vám palce ... doufám že jste si zahráli pokud možno co nejlíp, a jsem rád, že jste nakonec jeli v rozumném počtu a sestavě.
A taky rád čtu, že jste si nakonec dokázali vzájemně vyhovět - to zní moc dobře ;-)

Zdeněk Uherka – Ne, 13/12/2009 – 22:59

AKTUALIZOVÁNO: Fotky!

Fotky!

Miňa

Jan Mynařík – St, 23/12/2009 – 01:07
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i