Minižáci hnáni početným publikem skončili na prostějovském turnaji druzí!

Aneta Lešanská – Po, 25/01/2010 – 17:45

V sobotu 23.1.2010 se uskutečnil v pořadí druhý turnaj našich nejmenších svěřenců, za kterými přijely týmy Kutné Hory a Náchoda. Ozdobou dne bylo jedno vítězství nad Náchodem a remíza s Kutnou Horou, třešničkou na dortu pak úžasné publikum asi 40 fanoušků. Fotky a videa v článku!


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

Sraz byl naplánovaný na 12:00 hodin, první zápas pak na 12:30. Sešlo se nám celkem 18 dětí - Kačka, Gabča, Majda, Kristýnka, Kubík P., Tom B., Ondra, Luky M., Pepík, Honzík, Kubík G., Kubík K., Kubík S., Áda, Luky W., Tom Ch., Johny a Luda. Všichni se šli převléct a po krátké týmové poradě jsme se vrhli na prvního soupeře - Kutnou Horu. Soupeře jsme dobře znali z prvního kola, kdy nás svou zkušeností předčil ve všech činnostech. Proto jsme věděli, že nás nečeká nic lehkého. Do zápasu jsme nastoupili v sestavě Kačka, Majda, Tom B. a Kubík P. v obraně, Kristýnka, Gabča, Luky M. a Ondra v útoku. Kutné Hoře chyběli dva kluci, proto jsme jim jednoho půjčili (zahřát se chtěl Luky Wolker) a druhého zastoupila starší hráčka z Kutné, která přijela podpořit své spoluhráče. Zápas začal překvapivě vyrovnaně. Kutná Hora se sice dokázala dostat do mírného vedení díky naší nepřesné obraně, zanedlouho se však děti dokázali zkoncentrovat a když proměnili i některé střelecké šance - a že jich nebylo málo:-)-první senzace dne byla na světě - remíza 5:5 po poločase 3:5. Díky za tento úspěch patří nejen všem hráčům - at už se do hry dostali nebo své spoluhráče vydatně podporovali na lavičce, tak i vynikajícím fanouškům, kteří se hlavně v druhé půli nechali strhnout výbornou hrou a bouřlivě děti povzbuzovali.


Následoval přátelský zápas, kdy proti Kutné Hoře nastoupily prostějovské děti, které se nedostaly do hry v prvním zápase. Výsledek nebyl vůbec důležitý, hlavně šlo o získání herních zkušeností.

Poté následoval další oficiální zápas proti Náchodu. Děti k naší radosti pokračovaly v pohledné hře v útoku, kdy střela střídala střelu, a koncentrované hře v obraně, kdy získávaly míče jak po doskoku, tak po špatných přihrávkách často házených pod tlakem. Hnáni bouřlivým publikem, tak jako v prvním zápase a trpělivou hrou neponechaly nic náhodě a historicky poprvé zvítězily 4:1! Radost, která následovala, byla opravdu veliká.

Dalším program dne byl vzájemný zápas našich soupeřů - Kutné Hory a Náchoda - a jelikož Kutná Hora jasně zvítězila, skončili jsme na turnaji druzí, za což byly děti odměněny stříbrným pohárem.


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

Večer nás ještě čekala zasloužená večeře - vynikající svíčková omáčka, kterou nám připravili v blízké restauraci Hobit, a s plným bříškem a příjemným pocitem ze společně stráveného dne jsme se ve 20:00 hodin rozloučili.

Očima trenérů:
Oproti prvnímu turnaji, který se konal v listopadu v Kutné Hoře, došlo u dětí k obrovskému zlepšení. Dokáží plnit naše pokyny, střílí když jsou volní a tempo míče se také zlepšilo. Navíc pokud všichni pořádně zaberou a brání, tak jak mají, tedy mezi hráčem a košem, dokáží dostat protihráče pod tlak. Zatím nemáme moc velkou úspěšnost proměnování šancí, na čemž musíme na tréninku zapracovat - děti někdy dlouho míří a jsou mezitím zabránění, někdy naopak střílí moc zbrkle a ani netrefí koš. Další věc, na které budeme pracovat, je aktivní pohyb hráčů, který občas u některých chyběl. No a ty šikovnější brzy seznámíme z novým způsobem střelby a to se střelbou z dvojtaktu, která nám umožní lépe se prosadit v útoku.


Gratuluju dětem i trenérům!

Ani ne za půl roku naučit tak malé děti chápat obranu, přejít krásně na druhou stranu a ohrozit soupeřův koš - paráda!:-)

A ta radost dětí byla taky super! Hodně zdaru v dalším trénování!

David Konečný – Po, 25/01/2010 – 19:37

Ta atmosféra byla

Ta atmosféra byla úžásná, ať už na hřišti, tak v publiku. A děti hrály perfektně, super práce!

... a co teprve ty hlášky kouče :-)

Miňa

Jan Mynařík – Po, 25/01/2010 – 20:52

Díky

Chtěl bych všem kteří se podíleli na organizaci poděkovat za skvěle připravený turnaj. Moc se nám u vás líbilo, děti byly nadšené z cen které jste pro ně připravili. Také je zaujala přírodovědná vložka, o agamách si povídaly cestou domů. Už se těším na další vzájemný zápas.

Jirka Š., trenér Kutné Hory

Jirka (bez ověření) – Út, 26/01/2010 – 11:07

AKTUALIZOVÁNO: Fotky a videa!

Do článku byly přidány fotky a videa ... přes fotky se dá dostat na celou galerii čítající 34 fotografií.

Miňa

Jan Mynařík – Čt, 28/01/2010 – 01:32

jo, jo

sobota byla super, bylo vidět, že si to děti pořádně užily;-)

Jana Uherková – Čt, 28/01/2010 – 08:26
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i