Nejdelší cesta v sezoně bez odměny aneb představení minižáků v Náchodě

Aneta Lešanská – Po, 08/03/2010 – 20:24

V posledním kole ligy minižáků nás čekal nejdelší výlet v základní skupině, a to do Náchoda. Byli jsme v očekávání, jak to vše dopadne, protože nás naše děti pořádně namlsaly, když na domácí půdě odehrály fantastické zápasy a nechaly všechny zapomenout, že jsou nejmladším týmem a nováčkem v této kategorii. Fotky!

Po jarních prázdninách se nakonec na nádraží v 6:00 sešlo 13 korfbalistů, 2trenéři, maminky Cásková a Buriánková a už tradičně rodinka Podhorných s nejmladší účastnicí výletu Šarlotkou. Cesta probíhala bez větších problémů a asi po 4hodinách a 4 přestupech jsme dorazili na místo, kde nás už čekaly týmy Náchoda a Kutné hory.


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

Prostějov – Kutná Hora 3:11(1:5)

Do zápasu jsme nastoupili s jasnými úkoly, a to v obraně sledovat a bránit pouze svého protihráče, a v útoku při každé možné příležitosti vystřelit. Děti bohužel nestíhaly své obránce, často chybovaly v přihrávkách a nedařilo se ani v útoku z jasných pozic trefit koš. Už tady jsme si začali uvědomovat, jaké následky zanechala na našich dětech dlouhá cesta. Nutno říct, že tým Kutné hory je na tom korfbalově pořád lépe a od první chvíle nám tentokrát soupeř nedal příliš šancí na nějaké drama. Děti se snažily poslouchat všechny naše pokyny, ale bohužel byly proti rozehranému soupeři všude o krok později. Nezbývalo nám, než věřit, že se nám podaří zahrát lépe proti domácímu týmu Náchoda.

Před druhým zápasem jsme si s dětmi popovídali a snažili se společně přijít na to, proč nám to dnes vůbec nejde. Po konstatování, že takhle teda ne…:), jsme zapojili do debaty i naše děti, aby zhodnotily své chyby a zkusily se semknout k lepšímu, koncentrovanějšímu výkonu ve druhém zápase, a aby se v nich konečně projevily prostějovští draci s větší bojovností, tak jak je známe z prostějovských zápasů.

Prostějov - Náchod 0:2(0:2)

Slabší soupeř než Kutná Hora nám na začátku zápasu dával větší naděje uspět, ale bohužel se nám opravdu nedařilo skoro nic. Při zisku míče jsme jej opět špatnou přihrávkou vrátili soupeři, v útoku se nám zase nedařilo z vyložené šance ani trefit koš . Soupeř byl v tomto směru lepším, částečně i šťastnějším týmem, když se mu podařilo za celý zápas dvakrát skórovat. Dostali jsme se do několika slibných šancí, ale v koncovce nám zatím chybí potřebný klid. Tentokrát byla každá naše rada drahá a bohužel se nám ani v závěrečném tlaku nepodařilo zápas minimálně zdramatizovat, a tak jsme i z druhého zápasu odešli poražení.

Po zápasech jsme byli hodně smutní, ale postupem času jsme ve vlaku vše znovu zhodnotili. Dětem totiž patří i přes dvě prohry obrovská pochvala, a proč?...it´s simple:) Jsou to děti. To je asi to nejjednodušší, co můžeme říct a jsme rádi, že je v klubu máme. Vstát ráno v 5hodin, ujet vlakem 192km se 4 přestupy, soustředit se na dva těžké zápasy, a pak opět 5krát přestoupit a po 4hodinách zase dojet domů není v tomto věku vůbec jednoduché. Jsme rádi, že i po jarních prázdninách se s námi do Náchoda vydalo tolik dětí a mohly si tak všichni opět vyzkoušet, co všechno se na tréninku naučily. Po úspěšných domácích zápasech jsme trochu zapomněli na skutečnost, že jsme v lize úplným nováčkem a před začátkem sezóny by pro nás byl jakýkoliv bod úspěchem. Žádná výhra však nebude zadarmo, proto musíme v tréninku vydržet a úspěch se brzy zase dostaví.

Děkujeme rodičům za pomoc se vším a Vás malí korfbalisti čeká spousta práce, abychom na dalších kolech a dětském maxikorfbalu předvedli, že na to máme:)


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

Je to paráda :) My, co

Je to paráda :)
My, co čteme mezi řádky, vidíme pokroky našich nejmladších - dostávají se v zápasech do vyložených šancí, získávají míče v obraně, dokážou už reagovat na pokyny trenérů. Kdo byl někdy na čtvrtečním tréninku a přišel by po delší době, viděl by obrovský rozdíl, který s nimi Šnef a Anet od září udělali. Že zatím ne vždy skórují a občas ztratí přihrávku, nevadí. Oni jdou nahoru nezadržitelně krok za krokem.
Stejně tak mám radost, když na tribuně na tréninku pravidelně vidím rodiče, dychtivě přihlížející snažení svých malých ratolestí :)
A neméně skvělí jsou doprovázející rodiče, kteří mohou sledovat atmosféru korfbalových utkání mini- a někdy i mikrožáků :))
Už aby bylo léto a tradiční letní turnaj všech žáků, kam - doufám - pojedeme s velkou výpravou všech věkových kategorií!

ufff, to jsem se vykecal :-D

mauh (bez ověření) – Po, 08/03/2010 – 22:38

AKTUALIZOVÁNO: Fotky!

... jsou tady!

Miňa

Jan Mynařík – Čt, 11/03/2010 – 23:35
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i