První finálový den minižáků - jedna výhra a dvě prohry

Aneta Lešanská – Po, 22/03/2010 – 10:43

Tuto sobotu, 20.3.2010 se uskutečnil první finálový den u výherce naší skupiny, v Kutné Hoře. Na nádraží jsme se sešli opět v hojném počtu patnácti dětí, dvou trenérů, pěti rodičů a tradiční účastnice Šarlotky. Po dlouhé cestě vlakem a ještě delší cestě pěšky:) nás čekaly celkem tři zápasy - s Kolínem, Děčínem a Kutnou Horou. Fotky!


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

Prostějov - Kolín 16:1
Na úvod jsme se utkali se soupeřem, kterého jsme vůbec neznali, ale věděli jsme, že je nováčkem ligy stejně jako my. Proto pro nás byl tento zápas nejdůležitější, jelikož jsme mohli přímo porovnat, kolik jsme se toho stihli, oproti Kolínu, od září naučit. Od prvních minut nám dělaly děti obrovskou radost. Přihrávky, uvolnění a střelba v útoku, bránění hráče s prvky předobrany:) a získávání míčů v obraně, a to vše korunováno přesnými zásahy, zejména z rukou Kačenky na jedné straně a Kristýnky na straně druhé. V tomto zápase od začátku nebylo o výherci pochyb, proto jsme mohli děti instruovat, aby kromě střelby, která byla velice úspěšná, zkoušely stavět asistenta a umožnit tak svému spoluhráči utéct na dvojtakt. Nutno podotknout, že tento herní prvek trénujeme teprve měsíc, přesto se podařilo z dvojtaktu vstřelit koš Vojtovi, a chybělo málo a další by přidala Barča. Postupně se na hřiště dostali všichni hráči z lavičky, ale na herním projevu se tento fakt nijak neprojevil, z čehož máme také radost. Celkově se tento zápas dětem velice podařil a zaslouží si velikou pochvalu. Vidět pak kolínského trenéra, jak zoufale instruuje své hráče, byla jen třešnička na dortu k našemu dobrému pocitu z jasného vítězství.:)

Prostějov - Děčín 0:20
Dalším soupeřem nám byl Děčín, a jak výsledek napovídá, zkušený soupeř nám v podstatě nic nedovolil. Jeho styl hry, a to hlavně v útoku, nám dělal obrovské problémy. Děčínští hráči hráli pořád to stejné - postavit asistenta a utíkat, utíkat, utíkat. Na to naši hráči nejsou zvyklí, jelikož tento styl nikdo z našich předešlých soupeřů nehraje. V obraně vůbec nevěděli, jak správně bránit, a i přes naše rady nedokázali od hráče odstoupit, a tím protihráči hru zjednodušovali. Je však třeba poznamenat, že Děčín je tradičním účastníkem ligy a všechny děti byly starší a větší než ty naše.

Prostějov - Kutná Hora 0:10
Poslední zápas dne už děti neměly sílu ani chut hrát, částečně unavení z předchozích zápasů, částečně smutní ze zápasu z Děčínem. Přesto se snažily, a alespon trochu plnily naše
pokyny, aby nás zkušený soupeř úplně nepřeválcoval. Konečný výsledek pak patří k těm lepším, které jsme dokázali proti Kutné Hoře uhrát.

První finálový den naznačil, kdo bude hrát o místa nejvyšší (Děčín, Bělá, Kutná Hora) a kdo si to "rozdá" o místa poslední (Náchod, Prostějov, Kolín). To však pro nás letos vůbec nic neznamená. Pro nás je mnohem důležitější vidět, jak se děti obrovsky zlepšují a mají chut učit se nové věci, a poté je použít v zápase. Vidět tu obrovskou radost, kterou měly, když se jim podařilo postavit dobrého asistenta, utéct na dvojtakt a vstřelit z něj koš, je pro nás, trenéry, velkou odměnou.

Druhý finálový den se uskuteční v Děčíně 17.4.2010, a kvůli špatnému spojení budeme v Děčíně zůstávat přes noc. Pro děti však bude připravený program spojený s návštěvou aquaparku a společnou večeří, takže si společný výlet užíjí se vším všudy. Bližší informace pro rodiče najdete začátkem dubna na těchto stránkách.


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

Poděkování

Zapomněla jsem poděkovat organizátorům, kteří turnaj dobře připravili a po zápasech nás dokonce odvezli na nádraží, a tím nám ušetřili téměř dvě hodiny. DĚKUJEME!:)

Aneta Lešanská – Po, 22/03/2010 – 17:15

Já tušil, že mě bude

Já tušil, že mě bude mrzet neúčast na finálových bojím minižáčků... děcka, jste všichni skvělí a doufám, že vás uvidím na nějakém letním turnaji!

Martin Uherka – Po, 22/03/2010 – 20:40

Paráda!

Takhle se hraje play off - buďto soupeře úplně zničit a nebo prohraný zápas už jen nechat běžet a nestarat se o výsledek, ale naopak "jen" sbírat zkušenosti :-) ... Navíc moc gratuluju k vysoké výhře proti Kolínu!

David Konečný – Po, 22/03/2010 – 21:03

Dobrá práce na první rok

Dobrá práce na první rok s korfbalem!!!

Miňa

Jan Mynařík – Po, 22/03/2010 – 23:10

a hlavně...

ten krásný výsledek s Kolínem :-)

Z11 (bez ověření) – Út, 23/03/2010 – 08:07

takové drtivé vítězství

nad týmem, který hraje stejně dlouho ... parádní odměna dětem i trenérům ;-)

Ať vám to nadšení a radost vydrží!

Jana Uherková – Út, 23/03/2010 – 11:17

AKTUALIZOVÁNO: Fotky!

... jsou galerii!

Miňa

Jan Mynařík – Út, 23/03/2010 – 23:34
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i